Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Σάλος με τους γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία και την αντικατέστησαν με την γερμανική (Εικόνες)


Δύο Γερμανοί αξιωματικοί που υπηρετούν στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας ξεκρέμασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία και στη θέση της έβαλαν τη γερμανική.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει το defenceline.gr οι δύο αξιωματικοί βρέθηκαν στα Χανιά για πεζοπορία και φτάνοντας σε αρχαιολογικό χώρο όπου δέσποζε η ελληνική σημαία την ξεκρέμασαν και έβαλαν στη θέση της τη Γερμανική.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κατοίκους της περιοχής που προχώρησαν σε καταγγελίες.

Ο δύο αξιωματικοί συνελήφθησαν, τη Δευτέρα δικάστηκαν για τις πράξεις τους και τιμωρήθηκαν με φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή.


Οι δύο 23χρονοι Γερμανοί δήλωσαν μετανιωμένοι που κατέβασαν την ελληνική σημαία και κατά την διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν πως πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου της πεζοπορίας, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν την γερμανική, χωρίς όμως, όπως είπαν, να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο.

Μάλιστα τόνισαν ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας. 



Πηγή: https://politisonline.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου