Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις: Απειλές για απέλαση Σαββίδη και Μουζενίδη – Προς νέα κλιμάκωση οι ελληνορωσικές σχέσεις



Πολύ άγρια τροπή παίρνει η κόντρα Ελλάδας(ΗΠΑ)-Ρωσίας στην χώρα μας καθώς τα όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι είναι αρκετά να καταστήσουν Νο1 εχθρό της χώρας την… Ρωσία.
Κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με τη Μόσχα;

Eίσαι πλέον εχθρός.
Αυτό είναι το «μότο» των ημερών σε μια προσπάθεια να κοπούν όλες οι σχέσεις-διασυνδέσεις-επαφές Ελλάδας-Ρωσίας.

Σε μία απίστευτη λοιπόν αποκάλυψη προχώρησε σήμερα η Εφημερίδα Δημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση με πρόφαση την υποτιθεμένη ρωσική εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας αλλά και με παρέμβαση των ΗΠΑ, αποφάσισε να «πολεμήσει» δύο ισχυρούς επιχειρηματίες, με κίνδυνο να φύγουν από την Ελλάδα και οι συνέπειες να είναι καταστροφικές για την ελληνική οικονομία.

Ο λόγος για τους Μουζενίδη-Σαββίδη.

Το παράδειγμα του Μπόρις Μουζενίδη.

Η αεροπορική εταιρία που διαθέτει ονομάζεται Εllinair και εκτός από το όνομά της, που τα λέει όλα, είναι ντυμένη με τα χρώματα της σημαίας μας, το γαλάζιο και το λευκό.
Παράλληλα συνδέει αεροπορικά τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γεωργίας και του Καυκάσου με την Ελλάδα, λειτουργώντας ως γέφυρα επικοινωνίας με την πατρίδα για διακόσιες, περίπου, χιλιάδες ξεχασμένους Έλληνες.
Φυσικά πέρα από τον εθνικό παράγοντα έχουμε και τον οικονομικό καθώς οι άνθρωποι αυτοί έρχονται Ελλάδα, , αντί να πάνε… πχ στην Τουρκία.

Aπό την άλλη, ο Ι. Σαββίδης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Παράγοντας του ΠΑΟΚ, έχει βάλει βαθιά το χέρι την τσέπη, δίνοντας μια ανάσα στην ήδη διαλυμένη ελληνική οικονομία.

Πρόσφατα μπήκε και στα ΜΜΕ, αγοράζοντας τον τηλεοπτικό σταυθμό Ε.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε και τον ρόλο των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς πολλές φορές ο πρέσβης Pyatt έχει εκφράσει την αμερικανική δυσαρέσκεια για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Λιμάνι Θες/κης πχ ή στα ναυπηγεία, επιχειρηματιών που έχουν στενές επαφές με τον ρωσικό παράγοντα.

Δείτε το πρωτοσέλιδο

-
Ετσι λοιπόν, οδεύουμε προς νέα κλιμάκωση με ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που εντείνουν το κυνήγι μαγισσών γύρω από την ρωσο-υστερία. Το «μενού» περιλαμβάνει ρώσους κατασκόπους, μαύρο χρήμα, άνοιγμα λογαριασμών, αποκωδικοποίηση συναλλαγών.

Μάλιστα μέσω διαρροών, κάποιοι ήθελαν να εμπλέξουν τον Ι. Σαββίδη στα περίεργα παιχνίδια τους.

Κατά το Buzzfeed το οποίο επικαλείται στοιχεία των ανακριτών από την ΠΓΔΜ, ο Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να έδωσε περί τα 350.000 δολάρια για να εκτροχιάσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με έγγραφα του Σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είδε τόσο ο αμερικανικός ιστότοπος, όσο και η συνεργαζόμενη ΜΚΟ Organized Crime and Corruption Reporting Project οι πληρωμές έγιναν σε πολιτικούς από τη γειτονική χώρα, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων καθώς επίσης και σε οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων, οι οποίοι προσφάτως συμμετείχαν σε επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύντομα αφότου υπεγράφη η συμφωνία, συνεχίζει το δημοσίευμα, περί τους 1500 διαδηλωτές προκάλεσαν ταραχές στους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και από την Ελλάδα και παραθέτει την απάντηση της Μόσχας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας.

Κατά τους ερευνητές της ιστοσελίδας που επικαλούνται έγγραφα του Σκοπιανού ΥΠΕΣ, ο κ. Σαββίδης φέρεται να μετέφερε κεφάλαια στην ΠΓΔΜ σε μια σειρά από πληρωμές. Κάποια μεταφέρθηκαν σε μετρητά και πέρασαν παράνομα από τα ελληνικά σύνορα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι που δεν διευκρινίζονται. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Buzzfeed αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης.

Η απάντηση Σαββίδη:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ομίλου Σαββίδη:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα.
Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος»

Η kolotouba Ζάεφ πριν λίγες ημέρες

Στην παραδοχή πως οι καταγγελίες που προχώρησε περί απόπειρας αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών με βάση την Ελλάδα είναι ανεπιβεβαίωτες προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο META, ο σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει ανάγκη να δοθούν στις ελληνικές αρχές τα έγγραφα με τις έρευνες για τις σχετικές καταγγελίες, γιατί «πρόκειται για δηλώσεις ατόμων, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ειπώθηκαν στις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια προφορικής συνομιλίας».

Παραδέχεται με άλλα λόγια ο Ζάεφ, ότι οι καταθέσεις όχι μόνο είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά και τα «στοιχεία», είναι επί της ουσίας ανεπίσημες καταθέσεις.

«Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οργάνωσης Komiti [σ.σ. πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων που ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία].
Έκανα αυτά τα σχόλια για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να χτίσουμε φιλία και όχι να δημιουργούμε έδαφος για εξάπλωση της εχθρότητας.

Είναι φανερό ότι οι ελληνική κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας στον όλεθρο, μην επιτρέποντας σε υγιείς επιχειρήσεις να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Και τα χειρότερα στις ελληνορωσικές σχέσεις έρχονται.


[Πηγή]http://www.epilekta.com/2018/07/blog-post_746.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου