Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Με αρματαγωγά μεταφέρονται δεκάδες αλλοδαποί στην ενδοχώρα. (Η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην προδοσία και την άλωση της πατρίδας μας συνεχίζεται)



Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο, με την μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς αλλοδαπών με αρματαγωγά από την Σάμο. Αναυδοι οι κάτοικοι του νησιού είδαν να επιβιβάζονται και να μεταφέρονται 500 αλλοδαποί με δύο αρματαγωγά.

Κάτοικοι του νησιού καταγγέλουν πως πρόκειται για ένα σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να γεμίσει η ενδοχώρα και να σπάσει με το πρόσχημα του "ευάλωτου", τον γεωγραφικό περιορισμό της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας.



Η συμφωνία προβλέπει ότι όλοι όσοι φθάνουν παράνομα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να παραμείνουν εκεί και δεν μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα (εκτός αν κριθούν ευάλωτοι ή είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι).

Όσοι όμως δεν παραμείνουν στα νησιά δεν επαναπροωθούνται Τουρκία.

O υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε πως πρόκειται για μια «Πιλοτική επιχείρηση η οποία θα συνεχιστεί, αν επιτύχει, ως κανονική δραστηριότητα. Μας έβγαλε και ορισμένα συμπεράσματα για τα άλλα τα νησιά»



Οπως έγινε γνωστό η επιχείηρηση θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες θα συνεχίζεται η αποσυμφόρηση, μέχρι ότου ο αριθμός των αλλοδαπών στο hot spot της Σάμου τους να πέσει κάτω των 700, που είναι και η δυναμικότητα του.

Πιο αναλυτικά, πριν λίγες ώρες εκτελέστηκε με... επιτυχία η διαδικασία μεταφοράς 500 περίπου αλλοδαπών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου βρίσκονται δύο αρματαγωγά.



Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, από νωρίς το πρωί, στο λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την κα Δέσποινα Αναγνώστου, από την Ύπατη Αρμοστεία, τη μεταφορά ανέλαβε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς την εμπλοκή της Ύπατης Αρμοστείας.



Η κα Αναγνώστου έκανε λόγο για θετική εξέλιξη και επισήμανε πως σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής η αποσυμφόρηση του νησιού θα συνεχιστεί.

Χθες αναχώρησαν από τη Σάμο και έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι με κατεύθυνση ξενώνες φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι δέκα ασυνόδευτοι ανήλικοι προς την ενδοχώρα.



«Ανάπτυξη» παντού: Κατασκευάζουν νέο Κέντρο Αλλοδαπών στη Σάμο

Δεν σταματούν να πραγματοποιούν έργα για τους αλλοδαπούς. Αυτό που πριν από κάποια χρόνια θα φαινόταν αποκύημα φαντασίας σε μυθιστόρημα η παρούσα κυβέρνηση, με συνέπεια, επιμονή, φανατισμό και υπομονή κατάφερε να το κάνει τμήμα της καθημερινής ζωής των Ελλήνων:

Της υποδοχής δηλαδή άνευ όρων του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αλλοδαπών που μπορούν να έρθουν στη χώρα. 



Και το συνεχίζει έστω και αν βρίσκεται λίγους μήνες πριν τον αποχαιρετισμό της από την εξουσία.

Το έργο αφορά τρία όμορα οικόπεδα που ανήκουν σε ιδιώτες και η σχετική απόφαση μίσθωσής τους έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια». Τα οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή Ζερβού, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το Βαθύ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου «Μεταναστευτικής Πολιτικής», οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Παραμονής Αλλοδαπών προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.


Το νέο ΚΕΠΑ θα διαθέτει περίπου 1.200 θέσεις, ενώ ο χώρος του σημερινού Κέντρου θα παραχωρηθεί στο δήμο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των… κατοίκων.

Εξάλλου, 494 αιτούντες «διεθνή προστασία» αναχώρησαν σήμερα από τη Σάμο για να κατευθυνθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Χθες αναχώρησαν από τη Σάμο και έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι με κατεύθυνση ξενώνες φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι δέκα ασυνόδευτοι ανήλικοι προς την περίφημη ενδοχώρα.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι μεταφορές με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού και την συμφόρηση της πάντα «φιλόξενης» ενδοχώρας η οποία δείχνει να έχει ατελείωτες ανοχές και αντοχές.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του (παρατηρείστε το βαρύγδουπο τίτλο των 7 λέξεων) «Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου», στο νησί βρίσκονται 3.940 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων στο ΚΕΠΑ.

Αναμφίβολα οι λέξεις στον ανωτέρω τίτλο «Ελέγχου συνόρων» μπήκαν για να ελαφρύνουν λίγο το κλίμα, έχοντας προφανώς χιουμοριστική απόχρωση και διάθεση.


ΣΧΟΛΙΟ

Απλό σχέδιο...
Γεμίζουμε τα νησιά με λαθρομετανάστες....
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και τους μεταφέρουμε στην ενδοχώρα.... όπου θα παραμείνουν με τις ευλογίες και τις εντολές της ΕΕ και του ΟΗΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..... 

«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ - Ηλεκτρονική σκλαβιά, Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα και το ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ DNA
    https://www.youtube.com/watch?v=jVUO7Ntk-LQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή