Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ευρωπαϊκά δικαστήρια δίνουν παιδιά Χριστιανών σε Μουσουλμανικές ανάδοχες οικογένειες


Περίεργες περιπτώσεις καταγράφονται στην Ευρώπη, όπου τα δικαστήρια αναγκάζουν τα παιδιά Χριστιανών που χάνουν την κηδεμονία ή αδυνατούν να τα αναθρέψουν, να ζήσουν με οικογένειες μουσουλμάνων, πολλές φορές φανατικών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αμερικανικού Breitbart, ένας Ρώσος μαζί με τις τρεις κόρες του ζήτησε άσυλο στην Πολωνία όταν διέφυγε από την Σουηδία, επειδή οι Αρχές της Σουηδίας έστειλαν τις κόρες τους σε Μουσουλμανική ανάδοχη οικογένεια.

Οι κόρες του Denis Lisov ήλικίας 12, 6 και 4 ετών εντάχθηκαν στο σύστημα ανάδοχης οικογένειας της Σουηδίας, όταν η σύζυγός του διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. Το 2017, το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει τα τρία κοριτσάκια να ζήσουν με μια οικογένεια Μουσουλμάνων από το Λίβανο.

Όπως μετέδωσε η Πολωνική ιστοσελίδα Polsat, τα κορίτσια που ακολουθούν την Χριστιανική Πίστη, στάλθηκαν στο σπίτι των Μουσουλμάνων που απέχει 300 χιλιόμετρα από την κατοικία του πατέρα τους, στον οποίο το δικαστήριο επέτρεπε να τις βλέπει μόνο για 6 ώρες κάθε εβδομάδα.

Έτσι ο Lisov πήρε τις κόρες του και δραπέτευσε στην Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου και κρατείται από την αστυνομία, καθώς τα κορίτσια καταχωρήθηκαν ως αγνοούμενα από τη Σουηδία.

Η Σουηδικές Αρχές ζήτησαν να πάρουν πίσω τα κορίτσια, αλλά οι Πολωνικές Αρχές αρνήθηκαν να τα δώσουν, καθώς ο Lisov υπέβαλλε αίτηση ασύλου, μαζί με τις κόρες του. Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Ρώσος μπορεί να μείνει στην Πολωνία μαζί με τις κόρες του.

Στην απόφαση του δικαστηρίου ρόλο έπαιξε και η μαρτυρία των κοριτσιών που είπαν πως θέλουν να ζουν με τον πατέρα τους και όχι με την ανάδοχη οικογένεια.

Μια παρόμοια περίπτωση είχε συμβεί και στην Βρετανία το 2017. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι Χριστιανών, τοποθετήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια σκληροπυρηνικών Μουσουλμάνων, παρά τις διαμαρτυρίες από την οικογένειά του.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι υποχρεώθηκε να βγάλει τον Σταυρό που φορούσε, ενώ στην οικογένεια μιλούσαν συχνά Αραβικά, γλώσσα την οποία το κοριτσάκι δεν γνώριζε.

Το δικαστήριο του Ανατολικού Λονδίνου δεν άκουσε τις παρακλήσεις των παππούδων του κοριτσιού, που ζητούσαν να τοποθετηθεί το κορίτσι σε οικογένεια Χριστιανών ώστε να νοιώθει πιο άνετα.

Η κοινωνική λειτουργός που παρακολουθούσε το παιδί για 4 μήνες με την οικογένεια των Μουσουλμάνων κατέγραψε τις δυσκολίες και τη δυσφορία που ένοιωθε το παιδί με την συγκεκριμένη οικογένεια. Το κορίτσι έκλαιγε και δεν ήθελε να επιστρέψει στην ανάδοχη οικογένεια. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, επρόκειτο να ζητηθεί η άδεια από την μητέρα του κοριτσιού για να μάθει Αραβικά!

Το παιδί είπε πως δεν του επέτρεπαν να φάει καρμπονάρα, επειδή περιείχε μπέικον, ενώ του έλεγαν πως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι μια χαζομάρα.

Η σύμβαση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προβλέπει για τα παιδιά να μεγαλώνουν με οικογένειες που έχουν την ίδια προέλευση με αυτά, Εθνική, γλωσσική, πολιτιστική και Θρησκευτική, αναφέρουν οι Times.

 Cosmostatus

ΑΒΕΡΩΦ

  Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/2019/04/blog-post_500.html

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου