Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Σχολεία: Τό σχέδιο Κίσσινγκερ παραμένει (π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης) - ΒΙΝΤΕΟ


Ὁ π. Ἀρσένιος στὴν ἐκπομπὴ αὐτὴ, μιλᾶ γιὰ τὶς ἐξελίξεις στὰ θέματα τῆς ἐκπαιδεύσεως καὶ συγκεκριμένα, γιὰ τὴν πολὺ λυπηρὴ ἀπόφαση τοῦ ὑπουργείου παιδείας, νὰ καταργήση πλέον τὴν ἀναγραφὴ τοῦ θρησκεύματος καὶ τῆς ὑπηκοότητος στοὺς τίτλους σπουδῶν.

Ἐπίσης κοντὰ σὲ αὐτὸ, εἶναι καὶ ἠ ἀπόφαση (πολὺ λυπηρὴ καὶ αὐτὴ), διότι ἄλλα ἤλπιζαν πολλοὶ ἀπὸ τὴν νέα ὐπουργὸ, ἡ ὁποῖα ὑπερπροβλήθηκε καὶ ὑπερπροβάλλεται, ἀλλὰ ὅπως φαίνεται τὰ πρόσωπα ἀλλάζουν, ἀλλὰ οἱ βασικὲς γραμμὲς παραμένουν οἱ ἴδιες.

Ἡ ἀπόφαση λέει, πὼς ἡ κυβέρνηση τῆς Νέας Δημοκρατίας, διατηρεῖ τὰ θρησκευτικὰ Φίλη - Γαβρόγλου καὶ στὰ Γυμνάσια...«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

 1. Μια ειδηση ασχετη με το αρθρο σας αλλα λογω της κρισιμοτητας και της σπουδαιοτητας της θα ηθελα να σας την αναφερω.
  ----

  30/09/2019 - 14:07  |  Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 17:17

  ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

  Η Άγκυρα βάζει «φωτιά» στο μισό Αιγαίο την 28η Οκτωβρίου!!!
  -Τουρκικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν «Φατίχ» & «Ορούτς Ρέις»

  Με την NAVTEX 1097/19 που εξέδωσε παρανόμως ο σταθμός της Σμύρνης δεσμεύει η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο, Ψαρά, Εύβοια και Άνδρο, για τα χρονικά διαστήματα από 7 μέχρι 10 Οκτωβρίου, από τις 14 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, στις 21 του μήνα, στις 22 μέχρι 24 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και το χρονικό διάστημα 30 με 31 του μήνα.

  Παραβιάζεται δηλαδή και το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που απαγόρευε τις ασκήσεις εν μέσω θέρους και θρησκευτικών-εθνικών εορτών.

  Η Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι όχι μόνο το Γιαβούζ ξεκινά τις επόμενες μέρες τη γεώτρηση του στο νέο του σημείο, αλλά και ότι η γεώτρηση του Φατίχ συνεχίζεται και έχει φτάσει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

  Τα ακούνε αυτά στην Αθήνα; Διότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει να διαρρεύσει το απόλυτο της «επιτυχίας» της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν αν και ο Τούρκος πρόεδρος απλώς άκουγε και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα απολύτως.

  Σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 είπε:

  “Στην ανατολική Μεσόγειο εσείς θα υπερασπιστείτε την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας”.

  “Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Φατίχ αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων” ανέφερε...
  (pronews.gr)

  ΑπάντησηΔιαγραφή