Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Αποχριστιανοποίηση εν εξελίξει! - Μετρό: Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί σε Ευαγγελισμό και Άγιο Δημήτριο


Μετονομάζονται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Αλέκος Παναγούλης» αντίστοιχα – Από τον Μάιο του 2020 σε ισχύ η χρήση των δύο νέων ονομάτων

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανακοίνωσε τη μετονομασία των σταθμών Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος, σε μια κίνηση που έχει σαν στόχο «να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης».


Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό


«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. 

Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.


Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».


Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.


Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».


Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020. Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.


Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.


Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.


Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.


Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης».

 Πρώτο Θέμα, Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Πηγή:https://www.tideon.org/

____________________________

Σχόλιο Πᾶνος: Οἱ πάντες ἐνδιαφέρονται γιὰ τὴν «συμφιλίωση» καὶ τὴν «ἀγάπη».

Τὶ εὐαισθησία ποὺ δείχνουν ὅλοι τὰ τελευταία χρόνια;
Δὲν ἀντέχουμε ἄλλο τόση «ἀγάπη» καὶ ἐνδιαφέρον γιὰ «ἐθνικὴ συμφιλίωση». 

Καὶ τώρα ἔχουμε προχωρήσει καὶ περισσότερο, τώρα ὅλοι, κληρικοὶ καὶ πολιτικοὶ πασχίζουν γιὰ τὴν «παγκόσμια συμφιλίωση». 

Ἔφυγαν οἱ ἄθεοι Τσίπρας καὶ λοιποὶ καὶ μᾶς ἦρθαν οἱ ἔνθεοι αὐτοί...
Ἄλλαξε ὁ Μανωλιὸς καὶ φόρεσε τὰ ρούχα του ἀλλιῶς.

Ἀκοῦνε γιὰ Χριστὸ, γιὰ Ὀρθοδοξία καὶ βγάζουν καντῆλες.

Ἄν εἶναι δυνατὸν, νὰ ἐξαφανιστοῦν ἀπὸ παντοῦ... ἀκόμα καὶ τὰ χείλη μας νὰ μὴν ξεστομίσουν ξανὰ αὐτὲς τὶς λέξεις καὶ περιμένουμε προκοπὴ, σὰν καὶ αὐτὴ ποὺ εἴδαμε τόσα χρόνια!!

Ἀγάπη καὶ συμφιλίωση χωρὶς Χριστό, χωρὶς πίστη καὶ πιστεύουμε ὅτι θὰ πετύχουμε κάτι...

Ὁ Χριστὸς εἶπε:«Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν»!

Δυστυχῶς αὐτὸ, ἄλλοι τὸ ξεχάσαμε τελείως καὶ ἄλλοι δὲν τὸ γνωρίζουμε καθόλου  
Κούνια ποὺ μᾶς κούναγε...
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου