Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ποιο άσυλο, και ποιοι το δικαιούνται;


Αυτό τον καιρό το έριξα στην μελέτη προσπαθώντας να κατανοήσω τον παραλογισμό που ζούμε με την νέα μορφή εισβολής ξένων εθνοτήτων στην χώρα. 

Προχθές διάβαζα από την σελίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα αυτών που κατέθεσαν αίτηση χορήγησης άσύλου και έκανα και σχετική ανάρτηση. 

Σήμερα είπα να δω ποιοι δικαιούνται χορήγησης ασύλου που είναι και η αιτία της παραμονής των χιλιάδων εδώ και της αναστάτωσης που προξενούν.

Μπήκα λοιπόν στην σελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είναι το αρμόδιο υπουργείο χορήγησης ασύλου και διαβάζω:

 
«Το άσυλο είναι η προστασία που δίνεται από ένα κράτος σε άτομα που φεύγουν από τη χώρα τους, ή φοβούνται να επιστρέψουν σε αυτήν διότι διώκονται.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου διέπονται, κατ´αρχήν, από τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων. Αίτηση για άσυλο μπορεί να κάνει κάποιος ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα του και δεν μπορεί να γυρίσει, επειδή φοβάται βάσιμα ότι θα υποστεί δίωξη για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:

φυλής
θρησκείας
εθνικότητας
συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα
πολιτικών πεποιθήσεων
Προκειμένου να χορηγηθεί άσυλο σε έναν αιτούντα, θα πρέπει να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και τουλάχιστον έναν λόγο δίωξης»…

Δηλαδή, όλες οι δεκάδες χιλιάδες που μας έρχονται εδώ από Ασία και Αφρική ισχυρίζονται όλοι αυτοί ότι διώκονται για έναν από τους παραπάνω λόγους και δεν μπορούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και διώκονται όλοι ξαφνικά τώρα τα τελευταία χρόνια… δεν μιλώ για τους Σύρους, ενώ τόσα χρόνια πριν ξεκινήσει η εισβολή δεν τους δίωκε κανείς;

Και είμαστε υποχρεωμένοι να το τρώμε το παραμύθι, να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου, και να ξεκινά η πολύχρονη διαδικασία εξέτασης σε διάφορα στάδια;

Επειδή είχα την υπομονή να διαβάσω και όλη την διαδικασία χορήγησης ασύλου εκτιμώ ότι για να εξεταστεί μέχρι τελικής φάσης η κάθε αίτηση και με τις 75.000 που περιμένουν να πάρουν απάντηση, τα τρία χρόνια που έλεγα είναι πολύ λίγα. Βάλε πέντε και βλέπουμε. Και σε όλο αυτό το διάστημα είμαστε υποχρεωμένοι να τους χορηγούμε δωρεάν διατροφή και στέγη και αυτοί έχουν το δικαίωμα να παραμένουν νόμιμα στην Χώρα.

Με όλα τα παραπάνω έκανα απλά μία περιγραφή του προβλήματος.

Την λύση ας την βρουν αυτοί που την μελετούν με τις αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου. Άλλωστε γι’ αυτό τους ψηφίσαμε.

Αν ψήφιζαν εμένα την ξέρω την λύση, αλλά την κρατάω για τον εαυτό μου...

Θεόφιλος Νικολαϊδης


orthografos

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου