Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Οι σχισματικοί Ουκρανοί ψεύδονται ότι ήσαν παρόντες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και στη Μονή του Αγίου Μηνά Αίγινας


Οι σχισματικοί Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις λέγοντας ψέματα ώστε να παρασύρουν τους πιστούς Ορθοδόξους της Ελλάδος οι οποίοι αγωνιούν για την παρουσίας τους στα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Ελλάδος.
Αναφέρουν ψευδώς ότι δήθεν έχουμε τετελεσμένα γεγονότα και ότι έγινε Λειτουργία στην οποία ήσαν παρόντες στην Αίγινα.

Από την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης Περειασλάβ οι Ουκρανοί σχισματικοί ως κοινοί απατεώνες αναφέρουν ότι επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου την ημέρα της μνήμης του, όπου και τελέστηκε Θεία Λειτουργία καθώς και το Μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή Αγία Μαρίνα (Αγίου Μηνά).

Μάλιστα για να δείξουν ότι βρέθηκαν σαν προσκυνητές στην Αίγινα έχουν στη σελίδα τους φωτογραφίες του Μεγάλου Ναού του Αγίου Νεκταρίου μαζί με φωτογραφίες από τον Όσιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τις οποίες παρουσιάζουν ως φωτογραφίες από τον Αγιο Νεκτάριο της Αίγινας.

Ποτέ δεν πήγαν κατά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Μοναστήρι του στην Αίγινα, ούτε κάν σαν προσκυνητές κατά τη Θεία Λειτουργία και βεβαίως ούτε επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, όπου η Γερόντισσα Θέκλα, θα κτύπαγε πένθιμα τις καμπάνες που θα  ακούγονταν μέχρι την Πάτρα.

Τελικά η σθεναρή στάση του Μητροπολίτη Εφραίμ και της ηγουμένης της Μονής του Αγίου Μηνά απέτρεψαν τα χειρότερα.
Ελπίζουμε ότι και στη συνέχεια του ταξιδιού τους θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τους Ορθοδόξους πιστούς.


 Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Pereyslav της Ουκρανίας:

«Εχει αρχίσει μεγάλο προσκύνημα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα μεγάλα προσκυνήματα της Ελλάδος με την ευλογία του Μητροπολίτη Επιφανίου. Αρχηγός της Ομάδας είναι οι Επίσκοποι Συμεών και Αλέξανδρος.
Το πρώτο μεγάλο προσκύνημα μετά την αναγνώριση από την Εκκλησία της Ελλάδος της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Ο κύριος στόχος της επισκέψεως είναι η κοινή προσευχή (με τους Έλληνες Ορθοδόξους) επί των λειψάνων του αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.
Κατά την πρώτη ημέρα του προσκυνήματος στην Ελλάδα συνέπεσε με την ημέρα της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, οι Ουκρανοί πιστοί έχουν φθάσει στο νησί Αίγινα, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε από τον Αγιο Νεκτάριο, όπου και βρίσκονται τα άφθαρτα λείψανά του τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μονή διασώθηκε το κελί του Αγίου Νεκταρίου, όπου και ζωντανός έκανε τα θαύματα".
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου