Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ν. Δαπέργολας: “H ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν επιτάφια πλάκα για τη Ρωσία // Άθλια προπαγάνδα ότι 10 ομογενείς σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά”

 

 
“Το μεγαλύτερο θύμα αυτού του πολέμου εδώ και πολύ καιρό είναι η αλήθεια” τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη ο Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας, Νεκτάριος Δαπέργολας.

“Ας αφήσουμε στην άκρη τη δυτική υποκρισία που μπορεί να αιματοκύλησε κάποτε τη Σερβία το Ιράκ και τόσες περιοχές και ανέχεται την κατοχή της Κύπρου, έχει τώρα το θράσος να μιλάει για παραβίαση του Διεθνούς δικαίου” σημείωσε.

“Να πούμε δυο λόγια για τη Ρωσία ειδικά και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή για να για να γίνει κατανοητό ότι η Ρωσική επέμβαση υπο τη στιγμή διαμορφωθείσες γεωπολιτικές συνθήκες ήταν αναπόφευκτη. Η Ρωσία πιέζεται ασφυκτικά εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν υιοθετηθεί οι υποσχέσεις της δύσης ότι δεν θα επεκταθεί ανατολικά της Γερμανίας, έχει βάλει μέσα στο ΝΑΤΟ την Πολωνία την Τσεχία την Ουγγαρία τις βαλτικές χώρες. Κάποτε η κατεστραμμένη Ρωσία του Γιέλτσιν δεν μπορούσε να αντιδράσει, αλλά η ισχυροποιημένη Ρωσία του Πούτιν εδώ και καιρό αντιδρά. Και τώρα το πιο κρίσιμο γεγονός είναι βέβαια αυτή η πρόκληση με την Ουκρανία. 

Όταν το 2014 οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ο Πάιατ -να μην ξεχνάμε ποιος ήταν τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο- έστησαν μια ολόκληρη κατάσταση ανωμαλίας που ανέτρεψε το ρωσόφιλο μεν, αλλά εκλεγμένο δε ουκρανό πρόεδρο Γιανουκόβιτς και εγκαθίδρυσε ουσιαστικά μία κυβέρνηση ανδρεικέλων. Τότε ξεκίνησε και μία γενοκτονία των ρωσόφωνων και ρωσόφιλων πληθυσμών της Ουκρανίας μεταξύ αυτών και της Ελληνικής ομογένειας. Η Ρωσία τότε αντέδρασε αλλά όχι όσο δυναμικά θα περίμενε κανείς. Τώρα πια έχουμε φτάσει σε μία ακόμα πολύ σκληρή επταετία, πολύ σκληρής κλιμάκωσης αυτών των διώξεων και πλέον έχει τεθεί και το θέμα, να μπει και η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. 

Αυτό θα ήταν είναι περίπου επιτάφια πλάκα για τη Ρωσία που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Υποτιμήθηκε η αντίδραση της από την αλαζονική δύση και τον αλαζονικό Ζελένσκι και φτάσαμε σε αυτη τη λυπηρή σύγκρουση, αλλά τελικά όσα κι αν εξεμούν αυτοι που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση και τα πουλημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αλήθεια είναι αυτή. Τρομερό πράγμα ο πόλεμος, αλλά να θυμόμαστε και ποιοι ήταν αυτοί που ώθησαν κυρίως τα πράγματα ως εκεί”, είπε.

“Ζούμε τέτοιες κρίσιμες στιγμές γιατί έχουμε τη δυστυχία να μας κυβερνάει ένας θεσμός από επικίνδυνους με επικεφαλής κάποιον που από την πρώτη στιγμή κάνει ότι μπορεί για να φτύσει κατάμουτρα τη Ρωσία ξεπερνώντας σε προκλητική αισχρότητα τους πάντες μέσα στο ΝΑΤΟ και που πήρε και την αισχρή απόφαση να στείλει αμυντικό πολεμικό υλικό στο Ζελένσκι, ουσιαστικά εμπλέκοντας τη χώρα μας στον πόλεμο. Εγώ πιστεύω ότι πολύ θα ήθελε να στείλει και κανονικό στρατό. κι ίσως το πράξει κιόλας, αν βρει την ευκαιρία.

Υπάρχει και η άλλη η αθλιότητα με το θέμα των 10 ομογενών που σκοτώθηκαν.
από δήθεν ρωσικά πυρά” συνέχισε προσθέτοντας “βγήκε ο Δένδιας είπε αυτά μετά βγήκε ο Μητσοτάκης και κατηγόρησε πάλι με προκλητική γλώσσα τη Ρωσία. Προσωπικά δεν πιστεύω απολύτως τίποτα από ανθρώπους που εδώ και τρία χρόνια δεν μας έχουν πει την αλήθεια πάνω σε κανένα θέμα, όχι μόνο στο θέμα της πανδημίας, πουθενά”.

“Τώρα την προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο ότι κι αν λέει το υπουργείο εξωτερικών, ότι οι βομβαρδισμοί ήταν ρώσικοι. Η ίδια η λογική λέει πως είναι αδιανόητο ρωσικά αεροπλάνα να βομβαρδίζουν τους φιλορωσους ομογενείς που επί επτά χρόνια ούτως ή άλλως, είχαν τραβήξει τα πάνδεινα από την τρομοκρατία των νεοναζί ομάδων της Ουκρανίας. Και ενώ ξέρουμε ότι ήδη το Τάγμα του Αζόφ και άλλες παρακρατικές ομάδες χτυπούν αμάχους στην περιοχή του Ντονέτσκ. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ομογενών. 

Και ενώ βγαίνει η Ρωσία και διαψεύδει και μία και δύο και τρεις φορές, βγαίνουν τα δικά μας τα νεοταξικά φερέφωνα και συνεχιζουν τις δηλητηριώδεις κατηγορίες, προκαλώντας την οργή των Ρώσων. Φτάνουμε σε μια πρωτοφανή ένταση στη σχέση με τη Ρωσία χωρίς λόγο και αυτό θα το βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας, επειδή ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργίσκος και όλα τα τσιράκια του ανάποδου κόσμου, που έχουν διαλύσει τις ζωές μας με αυτή την υγειονομική απάτη, που συνέχισαν την προδοσία της Μακεδονιας και την παράδοση της χώρας στους λαθρεποικους, αποφάσισαν να μας βάλουν σε έξτρα εθνικό κίνδυνο προσβάλλοντας χυδαία μία μεγάλη και πυρηνική υπερδύναμη μέχρι πρόσφατα φιλική”, πρόσθεσε.

“Οι άνθρωποι είναι εντελώς αδίστακτοι. Βλέπουμε ότι η Ρωσία δεν κάνει σαρωτικό πολεμο, δεν κάνει επιχείρηση σοκ και δέος. Προσπαθεί να χτυπήσει μόνο στρατιωτικούς στόχους και γι΄αυτό καθυστερεί”, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το ότι αυτός ο πόλεμος είναι γραμμένος από τους Αγίους πατέρες και τις πάρα πολλές προφητείες οι οποίες αναφέρονται σε ένα πόλεμο και σε ενδεχόμενη εμπλοκή της Κίνας, ο κος Δαπέργολας ήταν κατηγορηματικός.

“Ακριβώς και για αυτό δεν τίθεται θέμα αποκλιμάκωσης από δω και πέρα. ‘Ισως δούμε μικρές υφέσεις, ή και μια παγίωση της κατάστασης για λίγο. Η Ρωσία δε θα κάνει πίσω. Οι άλλοι θα κάνουν τα δικά τους, η Τουρκία θα κάνει τα δικά της, πιθανώς να δούμε και ανατροπή του Ερντογάν σύντομα, διότι πλέον είναι δίπλα ανεπιθύμητος στη δύση, οπότε σε εκείνη την περίπτωση θα έχουμε επιστροφή των κεμαλιστών στην εξουσία και ακολούθως τα γεγονότα όπως έχουν προδιαγράψει και οι μεγάλοι μας Άγιοι κι αυτό εγώ πιστεύω ότι είναι κοντά πλέον. Και η εισβολή στην Ουκρανία το έχει φέρει ακόμα πιο κοντά”, ανέφερε.Ο κος Δαπέργολας σχολίασε και τη νέα ιστορική-βιογραφική σειρά “Άγιος Παΐσιος”.

“Είναι μια εξαιρετική παραγωγή, η οποία είναι πραγματικά ανεξάρτητη από τα κανάλια τα ελληνικά. Γνωρίζουμε τι εκπροσωπεί το συγκεκριμένο κανάλι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και μέσα στον ευρύτερο βούρκο των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να το επιτρέψει ο Θεός να προκύψει και ένα διαμαντάκι. Δεν ξέρουμε για ποιους λόγους το κάνει το mega το θέμα είναι όμως ότι είναι πραγματικά ένα σπουδαίο επίτευγμα, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για τους δικους μας λόγους”

“Και ενώ όλα γύρω μας καταρρέουν συνεχίζουν όλα αυτά τα καρτούν να ταλαιπωρούν τις ζωές μας. Είναι αναμενόμενο, αλλα πιστεύω ότι το φαινόμενο είναι σε αποδρομή” σχολίασε ο κος Δαπέργολας για τις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων περί των μέτρων.

 
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου