Τρίτη 11 Μαρτίου 2025

Ελευθέριος Ανδρώνης: Σφαγή χριστιανών στη Συρία: Την προδοτική σιωπή των κυβερνώντων, να την καλύψουμε με τη δική μας κραυγή

 

Αποτροπιασμός με την ξέφρενη κατάσταση στη Συρία - Ελλάδα και Ευρωπαϊκή ένωση νίπτουν τας χείρας τους στο πηχτό αίμα των χριστιανών μαρτύρων
 
 
Αυτό που φοβόμασταν εδώ και μήνες όταν αναλύαμε τις εξελίξεις στη Συρία, έγινε πραγματικότητα. Δεν χρειαζόταν καμία ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα γεωπολιτικής, για να προβλέψει κανείς ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ξεκινήσει η σφαγή, αφού οι τουρκόψυχοι ισλαμοφασίστες απέκτησαν εξουσία απέναντι σε άοπλους και ειρηνικούς πολίτες, Χριστιανούς και Αλαουίτες.

Ο κάθε άνθρωπος με κοινή λογική έβλεπε το πογκρόμ να έρχεται μόλις θα έφευγαν τα φώτα της δημοσιότητας απ’ την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία. Η Ευρώπη δεν το είδε, οι ΗΠΑ δεν το είδαν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν το είδε, ή μάλλον κανείς από αυτούς δεν ενδιαφέρονταν να το δει. Η κάθε χώρα για τους λόγους της, είχε αποφασίσει να θυσιάσει αθώο αίμα στη Συρία. Όλοι γνώριζαν καλά ότι οι κατσαπλιάδες του Ερντογάν δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν για πολύ τα κτηνώδη τους ένστικτα.

Τα λουσάτα κοστούμια των τρομοκρατών στις κάμερες δεν ήταν παρά μια πρόχειρη μεταμφίεση χασάπηδων. Οι θρασύδειλοι Τούρκοι προχωρούν σε μια ακόμη γενοκτονία δι’ αντιπροσώπων, εξοντώνοντας κάθε χριστιανικό στοιχείο που περικυκλώνει την επικράτειά της, και αφήνοντας για κυρίως «πιάτο» την Ελλάδα. Αν δεν αλλάξει κάτι στην ηγεσία της Συρίας, από εδώ και πέρα θα έχουμε εκκαθαρίσεις σε δόσεις. Θα ξεκινούν όποτε κάθεται ο κουρνιαχτός της διεθνούς κατακραυγής.

Η ΕΕ των «αρίστων» χαρτογιακάδων έγινε συνέταιρος με το τρομο-Ισλάμ που πολτοποιεί Χριστιανούς σε πλατείες της Ευρώπης με αμάξια που έχουν… ψυχολογικά προβλήματα. Όταν η Χαμάς και η Χεζμπολάχ έκαναν αντίποινα στον πόλεμο με το Ισραήλ, οι ευρω-λελέδες δεν προλάβαιναν να εκδίδουν καταδίκες και αναθέματα. Τώρα που σφαγιάζονται χιλιάδες χριστιανοί, νίπτουν τας χείρας τους στο πηχτό αίμα. Νέων παιδιών, οικογενειών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων που οι διάφορες μέγαιρες των Βρυξελλών λένε ότι ανήκουν στους… τρομοκράτες του Άσαντ. Τόση αηδία συμπυκνωμένη δεν πρέπει να προκάλεσε ποτέ ξανά η Ευρώπη, στον Θεό και τους απανταχού χριστιανούς.

Η Ευρώπη έχοντας φτάσει στο τελικό στάδιο αποσύνθεσης, κάνει επίσημο εταίρο την Τουρκία σε μια προσπάθεια να προασπίσει τον παγκόσμιο πόλεμο που επιδιώκουν οι ναζί της Ουκρανίας. Μια Ευρώπη αυτοταπεινωμένη, ανίσχυρη, ξεπουλημένη, ανοϊκή και επικίνδυνη, παίζει τον σκοπό του πολέμου όντας η τελευταία τρύπα της φλογέρας, στον σκοπό που συνεχίζουν να παίζουν τα «ερπετά» του Νταβός.

Στην Ελλάδα, θα πρέπει να ξεψαχνίσουμε πολύ την ιστορία μας για να βρούμε αντάξιες στιγμές ντροπής όπως αυτή που νιώθουμε σήμερα για την εγκατάλειψη των χριστιανών στη Συρία. Ο άνθρωπος του Μητσοτάκη με την κενή ψυχή που ονομάζεται Γεραπετρίτης ανησυχεί μην του χαλάσει το «νυφοπάζαρο» με τα φασισταριά της Άγκυρας και δεν τόλμησε να βάλει ούτε τη λέξη «χριστιανοί» στην ελεεινή ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ. Μιλάνε γενικά και αόριστα για «εθνοτικές και θρησκευτικές κοινότητες» που πρέπει να προστατευτούν, λες και βγάζουν διεκπεραιωτικό δελτίο για τη διάσωση της Καρέτα – Καρέτα.

Πριν ένα μήνα ο Γεραπετρίτης έσφιγγε με το – ματωμένο απ’ τα Τέμπη χέρι του – το ματωμένο χέρι του σενιαρισμένου τρομοκράτη Αλ Τζολάνι, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα φιλοδοξεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή». Τριάντα μέρες μετά, η «σταθερότητα» έρχεται με τη μάχαιρα των τζιχαντιστών, και με την Ελλάδα να μην μπορεί να εγγυηθεί ούτε μια σοβαρή λέξη στην ανακοίνωσή της. Κανονικό ξεπούλημα στους δήμιους της ρωμαίικης διασποράς και ολόκληρης της χριστιανοσύνης στη Συρία, σε συνέχεια της εγκατάλειψης της ομογένειας στη Βόρεια Ήπειρο και την Ουκρανία.

Οι κυβερνώντες δέχονται και νομιμοποιούν στην Ελλάδα όλες τις σκοτεινές ορδές του θεοκρατικού Ισλάμ, και την ίδια στιγμή ούτε καν διανοούνται να προσφέρουν καταφύγιο στους ελληνόψυχους χριστιανούς που κινδυνεύουν από τα στίφη των δαιμόνων που ξεχύθηκαν στις γειτονιές της Συρίας.

Πυκνώνουν τις εκκλησίες και προσεύχονται θερμοπαρακαλώντας την Υπέρμαχο Παναγία οι χριστιανοί της Συρίας, γιατί κατανοούν απόλυτα ότι στη Δύση έχουν να κάνουν με χειρότερα τέρατα και από εκείνα που βρίσκονται στην εξουσία του Τζολάνι. Χριστιανοί που εδώ και αιώνες ζουν στη γη τους, και τώρα αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι από τους παγκόσμιους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Ακόμα και οι Αμερικανοί που δεν έχουν καμία ιστορική συγγένεια με τους πληθυσμούς της Συρίας, διαμέσου του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, καταδίκασαν τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Βέβαια οι Σύριοι χρειάζονται στρατιωτική βοήθεια και όχι μόνο καταδίκες και ευχολόγια. Και ειδικά από μια Αμερική η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εκκόλαψη της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη στήριξη στο ισλαμικό κράτος.

Αλλά το να περιμένεις σωτήρες της χριστιανοσύνης στη Συρία, όταν η ίδια η Ελλάδα προδίδει το ιστορικό χρέος της, είναι ασυμβίβαστο με όλα τα δίκια του Θεού. Ευτυχώς που Εκείνος δεν δεσμεύεται από τη δική μας εθνική λιποταξία, και προωθεί τα δικά Του σχέδια μέσα από τις εξελίξεις. Σε αυτή την ιερή περίοδο της Σαρακοστής που διανύουμε, ας βάλουμε με πόνο στις προσευχές μας τους αδερφούς μας που δοκιμάζονται στη μαρτυρική Συρία. Και ας πιέζουμε όπου και όπως μπορούμε, με όποιο βήμα διαθέτει ο καθένας, ώστε να λάβει μέτρα η διεθνής κοινότητα και να αντιδράσουν σθεναρά οι αδελφές Εκκλησίες της οικουμένης. Την προδοτική σιωπή των κυβερνώντων, να την υπερκεράσουμε με τη δική μας κραυγή.

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου