Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Φωτιά στα Βαλκάνια βάζουν ΗΠΑ και Ρωσία, συντομεύει η διάλυση των Σκοπίων .


Ο.Υ.Α. Τα’ χουμε «χαμένα» στην εξωτερική Πολιτική.

Φωτιά στα Βαλκάνια βάζουν ΗΠΑ και Ρωσία , συντομεύει η διάλυση των Σκοπίων.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ.

Σκόπια – Σερβία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Βοσνία και Ερζεγοβίνη , και Κόσοβο , είναι τα σταθερά πιόνια στη γεωπολιτική Σκακιέρα των Βαλκανίων με Παίκτες τις ΗΠΑ από την μια πλευρά και τη Ρωσία από την άλλη.
Με τη συνθήκη των Πρεσπών , η Ελλάδα μπήκε στην παρτίδα ως πιόνι των ΗΠΑ και ουσιαστικά μπαίνοντας σε αχαρτογράφητα νερά αφού έτσι , βοηθάει να ανοίξει διάπλατα η πόρτα των Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και δίνει την δυνατότητα να απομονωθεί η Σερβία , προκαλώντας έτσι την Ρωσία να επιταχύνει τη διαδικασία διαμελισμού του Κοσόβου.

Μια άνευ προηγουμένου πολεμική σύρραξη πλέον «έχει ανάψει τις μηχανής της » γιαυτό πρόσφατα η Αλβανία ( ως πιόνι των ΗΠΑ ) έσπευσε να στηρίξει το Κόσοβο .

Στην εν εξελίξει παρτίδα , ο παίκτης ΗΠΑ προσπαθεί να εγκλωβίσει τη Σερβία ( ευλογώντας την ένωση Αλβανίας Κοσόβου και έτσι τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό ) και να κάνει φραγή της Ρωσίας ώστε να μην πατήσει πόδι στα Βαλκάνια και στις ζεστές θάλασσες ( Θέλει μεταξύ άλλων να συνεχίσει να πουλάει προστασία στην Ευρώπη ) . 

Η Αλβανία το εκμεταλλεύεται και γεμίσει πλέον με Τουρκοαλβανούς τη Βόρεια Ήπειρο εκτοπίζοντας το Ελληνικό στοιχείο , μιλάει για Τσαμουριά , προωθεί τον Μεγαλοϊδεατισμό της, κτλ

Ο άλλος παίκτης , Ρωσία , προστατεύει τη Σερβία , θέλει ένωση Σερβίας- Κοσόβου (ο Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς, ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Σερβία σε μια ένοπλη αντιπαράθεση με τους Αλβανούς Κοσοβάρους-ΝΑΤΟ! ) και θεωρεί ότι οι ΗΠΑ μετατρέπουν μέσω ΝΑΤΟ τα Βαλκάνια σε Βάση επίθεσης εναντίων τους .

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν αρκούνται πλέον στον εγκλωβισμό της Ρωσικής Αρκούδας , αλλά εκδηλώνουν προθέσεις να της επιτεθούν , κάνοντας έτσι την Ευρώπη , τον καλύτερό τους πελάτη στο εμπόριο προστασίας ( Ο Ευρωστρατός είναι ακόμα σε νηπιακή κατάσταση )

Στο παιχνίδι της φωτιάς μπαίνουν κι άλλοι παίκτες .

Πέρυσι τέτοιον καιρό ( Νοέμβριο 2017 ) στο κέντρο της Σόφιας, στο πάρκο μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, όπου γίνονταν οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ ,ξαναστήθηκε ( μετά από 27 χρόνια ) ο επονομαζόμενος «Λέων του Αγίου Στεφάνου» ο οποίος «κρατάει » τον χάρτη της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που περιλαμβάνει την ελληνική Μακεδονία, εδάφη της Σερβίας, της Ρουμανίας και, βέβαια, τα Σκόπια . Έκτοτε , χάρτες της «Μεγάλης Βουλγαρίας» εμφανίζονται παντού , ενώ , η εθνικιστική έξαρση κλιμακώνεται και φτάνει μέχρι τα Σκόπια όπου δρα εκεί ως συμπολίτευση το βουλγαρικό κόμμα VMRO-BND (Εσωτερικό Μακεδονικό Επαναστατικό Κίνημα-Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα)

Η Τουρκία από την άλλη , εξοπλίζει με στρατιωτικό υλικό και τεχνογνωσία την Αλβανία , στηρίζει τον Αλβανικό εξτρεμισμό και την ιδέα της Μεγάλη Αλβανίας , μιλάει και πάλι για τα «σύνορα της καρδιάς» της ,που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά και βουλγαρικά εδάφη (υπάρχει ισχυρός και πολυπληθής μουσουλμανικός πληθυσμός στη Βουλγαρία που τείνει να ενωθεί με αυτόν στην Θράκη) και γενικά φαίνεται να μπορεί να ενισχύει το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια , και σε βάρος μας βέβαια.


Η Τουρκία σε ρόλο «αγκάθι της Μεσογείου» πλέον , θα απομονωθεί προσωρινά από τις μεγάλες συμμαχίες εξόρυξης και θα στρέψει την προσοχή της στα Βαλκάνια , με αποτέλεσμα να δυναμιτίσει την όλη ατμόσφαιρα και να επισπευτούν έτσι, τα αναπόφευκτα. Το χαρτί αυτό μπορεί και να της δοθεί .

Στα Σκόπια το Αλβανικό στοιχείο φαίνεται να συμπιέζεται και να περιθωριοποιείται Οι Αλβανοί πλέον θέλουν να διαλύσουν τα Σκόπια ξεκινώντας ανεπίσημο δημοψήφισμα απόσχισής τους για να υλοποιήσουν και εκεί την ιδέα της Μεγάλης Αλβανία .

Η άποψη ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα σταθεροποιήσει ένα ανίσχυρο κράτος δύο εκατομμυρίων πολιτών (Αλβανών, Σέρβων και Σλαβομακεδόνων) ώστε να μετατραπεί σε ένα ασφαλές μαξιλάρι στα βόρεια σύνορά μας και θα αποτρέψει ενδεχόμενη διάλυσή του που θα μπορούσε να ανοίξει επεκτατικές ορέξεις σε χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας , ναι μεν έχει βάση και είναι ορθή , όμως λειτουργεί μέσα σε έναν κυκεώνα πανίσχυρων δυνάμεων και ως εκ τούτων , καθίσταται , αμελητέας ποσότητας παρέμβαση , ενώ παράλληλα μας εκθέτει σε πολλαπλά μεγαλύτερο κίνδυνο αφού , μας κάνει μέρος του Προβλήματος , και δημιουργεί εσωτερικές σύγκρουσης και αντιπαλότητες .

Μια μορφή λοιπόν επικίνδυνου Εθνικισμού γιγαντώνεται στα Βαλκάνια , δημιουργώντας εστίες και εντάσεις που αναζητούν πλέον ( ως ηφαιστειακή λάβα ) το αδύνατο σημείο για να εκτονωθούν .

Σε όλα αυτά η Ελλάδα , δίδει την παρουσία της με την συμφωνία των Πρεσπών η οποία έχει ήδη αποδομηθεί στα μάτια των λαών των Βαλκανίων αφού , όλοι ξέρουν τα παρασκήνια , κι ότι έχει ( μέσω του δημοψηφίσματος ) απορριφθεί σε Σκόπια ( 70% ) και σε Ελλάδα -στα ίδια ποσοστά- όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα , προσπαθούμε στη εν εξελίξει παρτίδα να συνταχθούμε και με τους δύο μεγάλους παίκτες , κίνηση που αναγκάζει τις ΗΠΑ να μας πιέσουν περισσότερο προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε , με το ποιον είμαστε . Πως ; με τον μπαμπούλα μας από τα Ανατολικά που λέγεται Τουρκία ( Ο Ερντογάν είναι φίλος μου είχε πει ο Τραμπ ), με τα παιχνίδια στις ΑΟΖ , Κυπριακό κτλ

Η γνωστή δήλωση του τότε Υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στην Πρίστινα , ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς , προκάλεσε εκνευρισμό στο Βελιγράδι.

Στον ίδιο χρόνο η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι ( σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπλιτς» ) δηλώνει αντίθετα ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και η θέση αυτή παραμένει αμετάβλητη».

Όσον αφορά συνεπώς το πεδίο ΒΑΛΚΑΝΙΑ από όπου πλέον , είναι πιο κοντινό να αντιμετωπίσουμε ως χώρα δυσάρεστες καταστάσεις , η εξωτερική μας πολική είναι ατροφική .

Συμπέρασμα : Η Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι επιτακτική ανάγκη για να προστατέψουμε αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου τα Εθνικά μας Ζωτικά Συμφέροντα , μέσω ενός κοινά αποδεκτού σχεδιασμού που θα ενισχύει η συναίνεση και η συνέργια όλων μας .

Επισπεύστε το , είναι πιο σημαντικό από τη Συνταγματική αναθεώρηση .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ (τομέας γεωπολιτικής στρατηγικής )

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου