Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Το αίσχος της εθνικιστικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου

....δια να ευθυμήσωμεν και ολίγον.

Γράφει ο Μιχάλης

Εχθές, πήγα στην παραλία του Ωροπού όπου παρακολούθησα την φασιστικο-εθνικιστική παρέλαση με την οποία οι καπιταλιστές δεξιοί μολύνουν τις τρυφερές ψυχές των παιδιών με τα φασιστικά τους πιστεύω.

Μόλις τώρα κατάφερα να μαζέψω και να αντιγράψω από το διαδίκτυο μερικά στοιχεία για την μεγάλη αυτή απάτη. Και τώρα γράφω αποστασιοποιημένος για να καταρρίψω τον φασιστικό αυτό μύθο:


Πρώτα πρώτα υπήρχε πάρα πολύς κόσμος σε σχέση με πέρσι. Υπήρχε επίσης μεγαλύτερη συμμετοχή μέχρι που είχαν και σκαφάκια του τοπικού συλλόγου ιστιοπλοΐας!

Δεν άντεξα άλλο το φασιστικό θέαμα και έφυγα.

Ακούγονταν συνέχεια τα γνωστά απεχθή εθνικιστικά εμβατήρια, ο τόπος ήταν γεμάτος με τις γαλανόλευκες της μπουρζουαζίας, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν η γνωστή προπαγάνδα για ηρωισμούς κατά των κατακτητών, για θυσίες των ελλήνων και άλλα τέτοια εθνικιστικά.

Δεν υπήρχε ούτε μία δοξασμένη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, ούτε μία μικρή ομάδα αγροτών-εργατών-φοιτητών δεν παρέλασε με σηκωμένες τις γροθιές για να διαδηλώσει την πίστη του στο κόμμα, στον σοσιαλισμό και τον πατερούλη Στάλιν.

Με λίγα λόγια και πάλι αποκρύφθηκε από τον λαό η ιστορική αλήθεια ότι η μόνη αντίσταση στους Γερμανούς έγινε από το τιμημένο ΚΚΕ.

Ορίστε μερικά αποσπάσματα που αλίευσα στο διαδίκτυο:

«Στις 30 Νοεμβρίου 1939, ο Στάλιν δήλωνε στην εφημερίδα «Πράβντα»:
Δεν επετέθη η Γερμανία εναντίον της Αγγλίας και της Γαλλίας, αλλά αυτές επετέθησαν εναντίον της Γερμανίας».

«Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο αποτελεί ένα όργανο ειρήνης. Δεν εξασφάλισε μονάχα την ειρήνη στους λαούς της ΕΣΣΔ μα έδωσε τη δυνατότητα και στους άλλους λαούς, ιδιαίτερα τους βαλκανικούς, να γλυτώσουν απ’ τον πόλεμο».

«Οι τελευταίες στρατιωτικές μετακινήσεις αποβλέπουν στην εξαπάτηση λαού και στρατού. Η τυχόν επιστράτευση ηλικιών θα χρησιμοποιηθεί για τον εξαναγκασμό του ελληνικού λαού να υποταχθεί στη δικτατορία και τον φασιστικό άξονα.

Έφεδροι, στην περίπτωση επιστράτευσης πάρτε τα όπλα και χρησιμοποιείστε τα ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της ελληνικής πατρίδας: Τη βασιλομεταξική δικτατορία».

«Τεσσεράμισυ μήνες τώρα, η ελληνική νεολαία αποδεκατίζεται στο μέτωπο απ’ τα φονικά σύνεργα κι απ’ τις εγκληματικές ελλείψεις στη διατροφή και τον ιματισμό του στρατού
  Η Κεντρική Επιτροπή, καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν το πιο φαρδύ ενιαίο εργατικό αντιπολιτευτικό μέτωπο με τους αρχηγούς και με τους εργάτες, με όλους όσοι συμφωνάνε στην πλατφόρμα του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας-Ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι επιχείρησης και σωματειακές ομάδες και να παλέψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες».

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολύ χειρότερα μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω κείμενα. Μερικά είναι τεράστια, αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν περιγράφεται με λίγες γραμμές:

Ἡ προδοσία τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940 ἀπὸ τὸ ΚΚΕ

Η στάση και οι θέσεις του ΚΚΕ για τον πόλεμο της Ελλάδος εναντίον του Άξονα (1940-1941)

Περί της συνεργασίας μεταξύ Ναπολέοντα Ζέρβα και Γερμανών κατά την Γερμανική Κατοχή

Τo ΚΚΕ και οι εθνικές μειονότητες (1918-1936)

Το «ΟΧΙ» του 1940 και η στάση του ΚΚΕ

Το ένοχο κι αντεθνικό παρελθόν του ΚΚΕ

Το έπος του 1940, ο Νίκος Ζαχαριάδης και το Μακεδονικό

Φιέστα στη Μακρόνησο (29 Αυγούστου 2003)

Πηγή: https://aatosmihalis.wordpress.com/
«Πᾶνος» 

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω ξανακουση ποτέ μου ξανά τέτοιες μαλακίες.Ο πατριωτισμός δεν είναι φασισμός επειδη αγαπάμε την πατρίδα μας και το εορτάζουμε δεν μας κάνει φασιστες.Επειδη είμαι μαθητής και το θυμάμαι ακόμα πολλά κόμματα βοήθησαν στην αντίσταση και δεν ειχαν αυτές τις δολιες σκέψης που είχα και οι Κουμουνιστες.Κατσε κιόλας ρε φίλε μου πήγαιες να μου Βάλεις το ψυχακια Στάλιν καλο,ο Στάλιν ήταν τόσο χαζός που έκανε "Συμμαχία" με τους Ναζί,ναι τους Ναζί που οι Ναζί ανέβηκαν στην δύναμη κατιγοροντας τους Κουμουνιστής ότι κατάστρεψαν την βουλή,τόσο ηλίθιος ο Σταλιν και σύναψε ειρήνη για να προστατέψει τους Βαλκανικούς λαούς😂αγαπη μου που ζεις αφού κερδιζε ο κόκκινος στρατός το 45 έβαλε με την βία κουμουνιστα κόμματα μεσα στης χώρες όπου μπηκε για αυτό στη Ουγγαρία και στην Πωλονια έγιναν δεν ξέρω πόσες κάμποσες επαναστάσεις εκαναν.Επισης αυτή η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο μας χώρισε σαν λαό όπου αδέλφια με αδέλφια σκοτονοντουσαν μεταξύ τους και ο Στάλιν άμα ανηγες κανένα βιβλίο ούτε που βοήθησε τους κόκκινους στη Ελλάδα πάλι τους είπε να βάλουν τον κόσμακι να ψηφίσει αλλά αυτοι είπαν " μπα όχι γουστάρουμε να πάρουμε την εξουσία με αίμα" και κυριολεκτικά αυτό έγινε.Αμα θες να ξέρεις φίλε μου και ο παππούς μου Κουμουνιστής ήταν και αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα για αυτές τις χαζό ιδεες μέχρι τώρα μου λέει ακόμα ότι ήταν ηηεγαλυτερη βλακεία που έχει κάνει στην ζωή του.Και κάτι ακόμα πες μου που βρίσκεται ΕΣΣΔ και που οι ΗΠΑ αυτήν τη στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέψου πριν μιλήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου μάλλον δὲν πρόσεξες κάτω ἀπὸ τὴν φωτογραφία ποὺ γράφει: «...διὰ νὰ εὐθυμήσωμεν καὶ ὀλίγον».
    Τὸ ἄρθρο σατυρίζει τοὺς κομμουνιστὲς γιὰ τὶς γελοιότητες ποὺ λένε γιὰ τὰ ἐθνικὰ μας θέματα.
    Διάβασε τὸ ἄρθρο μὲ προσοχὴ πάλι, ἄνοιξε καὶ τοὺς συνδέσμους καὶ θὰ καταλάβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή