Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

«Να μην ξεχάσω τις κυρώσεις»


«Κάθε έναν ή δύο μήνες» είναι διατεθειμένες οι ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κερτ Βόλκερ.

Την επιθυμία των ΗΠΑ να αυξήσουν τις πιέσεις τους προς τη Ρωσία έκανε γνωστή ο με δήλωσή του ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κερτ Bόλκερ.


Όπως είπε ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κερτ Bόλκερ, οι ΗΠΑ επιθυμούν να αυξήσουν τις πιέσεις τους προς τη Ρωσία.



«Αυτό περιλαμβάνει το να διατηρούμε τις κυρώσεις ενεργές στις ΗΠΑ και να τις αυξάνουμε τακτικά όσο περνάει ο καιρός. Αυτή είναι η γραμμή που ακολουθούμε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ και θα τη συνεχίσουμε», τόνισε ο Βόλκερ χαρακτηριστικά.


Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «θα δείτε επιπλέον κυρώσεις να εφαρμόζονται κάθε περίπου έναν ή δύο μήνες, όπως έχουμε δει».


Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ «συνεργάζονται στενά με τους ευρωπαίους συμμάχους» για το θέμα των αντιρωσικών κυρώσεων.

 
Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει πολλά κύματα κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη φερόμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς και στη φερόμενη εμπλοκή της στη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στη βρετανική πόλη του Σάλσμπερι τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, επισημαίνοντας την πρόθεσή της να δει πειστικές αποδείξεις για την εμπλοκή ρώσων πολιτών στα περιστατικά.

Sputnik

 Πηγή:https://kostasxan.blogspot.com/2018/10/blog-post_160.html
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου