Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Οι Ρώσοι προσκυνητές δεν θα μπορούν να εξομολογούνται, ούτε να μεταλαμβάνουν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Δόθηκε εντολή από την Μόσχα.



Δεν πέρασαν ούτε λίγα 24 ωρα μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Πατριαρχείων Μόσχας και Κωνσταντινουπόλεως και ξεκίνησε ο πραγματικός πόλεμος.

Τελικά αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι απλό, είναι πολύ επώδυνο για την Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι Ρώσοι προσκυνητές δεν θα μπορούν να εξομολογούνται, ούτε να μεταλαμβάνουν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Δόθηκε εντολή από την Μόσχα.


«Γραφείο Ρεπορτάζ: Romfea.gr Σύγχυση έχει προκαλέσει στους Ρώσους προσκυνητές του Αγίου Όρους η χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, όπου διέκοψε εντελώς την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Romfea.gr επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

"Αυτή την ώρα πολλοί Ρώσοι προσκυνητές βρίσκονται στο Άγιον Όρος και ζητούν να προσκυνήσουν εκεί.

Εμείς τους λέμε να είναι ήρεμοι και ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο μυστήριο της εξομολογήσεως και να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων σε δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου" - ανέφερε ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.»


Δηλαδή για ποιο λόγο θα πηγαίνουν οι Ρώσοι προσκυνητές στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ;

ΓΙΑ να κάνουν τους τουρίστες ;

Ποιος μπορεί να στερήσει στους Ρώσους Ορθοδόξους προσκυνητές τον γλυκασμό των ναμάτων στο Περιβόλι της Παναγίας όταν μάλιστα έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλο κόστος ταξιδιωτικών εξόδων;

Τέτοιες εντολές αποτρέπουν τους Ρώσους προσκυνητές να επισκέπτονται το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και αύριο μεθαύριο και τα ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΉΜΑΤΑ στην Παλαιστίνη

Ξεκίνησε ο ΠΟΛΕΜΟΣ και προβλέπεται να είναι άσχημος.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Πηγή:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/blog-post_366.html
«Πᾶνος»  

1 σχόλιο: