Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας (εικόνες – video)


  • Οι μαθητές διαμαρτύρονταν για τον νέο νόμο που προωθεί το  υπουργείο Παιδείας
  • Για να φτάσουν εκεί έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του γραφείου του υπουργού
  • Μαθητές και φοιτητές έδωσαν«ραντεβού» τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα Προπύλαια
Τον αστυνομικό κλοιό έσπασαν μαθητές και φοιτητές, μπήκαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού Κώστα Γαβρογλου με τον οποίο συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

Για να φτάσουν εκεί έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του γραφείου του υπουργού, ενώ νωρίτερα είχαν μπει στο προαύλιο υπουργείου Παιδείας.

Οπως υποστήριξαν οι αλλαγές στο Λύκειο τους στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, απολύουν εκπαιδευτικούς και στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία. Του ανέφεραν πως εντατικοποιούνται οι ώρες διδασκαλίας ενώ αντιτίθενται στο πρόγραμμα της μαθητείας.

Οι φοιτητές από την άλλη εξέφρασαν την αντίθεση τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και προειδοποίησαν: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Οι φοιτητές ιδιαίτερα των λεγόμενων «καθηγητικών σχολών» αντιδρούν στην πρόβλεψη για «παιδαγωγική επάρκεια» προκειμένου να μπορούν να διδάξουν, ζητώντας αποκλειστική προϋπόθεση γι’ αυτό να είναι το πτυχίο τους. 

«Η τρίτη Λυκείου να είναι ένας τρόπος που θα προετοιμάζει τους μαθητές για  το πανεπιστήμιο», τόνισε ο κ. Γαβρόλου στους μαθητές που είναι αντίθετοι στο νέο νόμο για τις αλλαγές που προωθούνται στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.




Οι μαθητές στη συνέχεια αποχώρησαν τόσο από το γραφείο του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, όσο από το ισόγειο του κτηρίου.

Οι μαθητές και οι φοιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για τις αλλαγές που προωθούνται στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, έδωσαν «ραντεβού» τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα Προπύλαια.

Παράλληλα, οι φοιτητές προγραμματίζουν κινητοποίηση την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, επίσης στα Προπύλαια.

 




 



«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου