Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας αποκρύπτονται για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος.


Ελένη Παπαδοπούλου

Χτες έμαθα το εξής. Οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ Ιατρική, της στρατιωτικής σχολής που βγάζει στρατιωτικούς γιατρούς, της σχολής που θέλεις γύρω στο 19 για να μπεις, υπηρετούν υποχρεωτικά όταν αποφοιτήσουν σε χοτ σποτ. 

Πληρώνουμε δηλαδή την εκπαίδευση στρατιωτικών γιατρών, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όοοοοοοοχι στα ελληνικά νοσοκομεία, που δεν έχουν γιατρούς, αλλά στους λάθρο. 

Πάμε παρακάτω. Εχει κι άλλο. 

Μόλις λοιπόν αποφοιτήσουν οι στρατιωτικοί γιατροί κάνουν τριπλή υπηρεσία. 

Μερικές ημέρες σε χοτ σποτ, μερικές ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, να μεταφέρονται τα μικρόβια και οι φυματιώσεις του χοτ σποτ και μερικές ημέρες σε στρατιωτική βάση (στρατόπεδο,πλοίο ή μονάδα αεροπορίας, αναλόγως), να ξεκάνουμε και το στράτευμα. 

Και όλα αυτά που γράφω θα μπορούσαν να θεωρηθούν μία υπερβολή, αν δεν μάθαινα ότι το μισό πλήρωμα σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού έχει φυματίωση (πρόκειται για μερικές δεκάδες στρατιωτικούς). 

Και επειδή το πλοίο δεν ασχολήθηκε ποτέ με λάθρο, όλοι ψυχανεμίζονται ότι το μικρόβιο ήρθε με τον γιατρό τους που υπηρετεί στο χοτ σποτ. 

Δεν είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των στρατιωτών και τους απαξιώνουν με το να τους αναγκάζουν να κάνουν την Φιλιππινέζα ενός πληθυσμού με ό,τι ασθένεια μπορεί κανείς να φανταστεί. Είναι ότι με τα αίσχη τους ξεκάνουν το αξιόμαχο στράτευμα.

Οι άνθρωποι εκτός από διεστραμμένοι είναι και εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Και έχουν και μία τεράστια απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή, την δική μας ζωή. 

Ένα σωρό περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας αποκρύπτονται για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Μέχρι πού θα πάει αυτό;
  «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου