Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα.


Μετά την είδηση ​​ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναγνώρισε επισήμως την σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και τον προκαθήμενό της Επιφάνιο Ντουμένκο, το Προσκυνηματικό Κέντρο Ταμπόρ [Tabor] της Επισκοπής Περιασλάφ-Βάισνιφ [Pereyaslav-Vyshneve] και το Τμήμα του Προσκυνηματικού Κέντρου της Επισκοπής Βινιτσκά-Μπαρ [Vinnitsa-Bar] της [σχισματικής] OCU, ανακοίνωσαν εβδομαδιαίο προσκύνημα στους ιερούς τόπους της κεντρικής Ελλάδος, αναφέρει το Cerkvarium

Το προσκύνημα θα ηγηθούν οι «ιεράρχες» Συμεών Σοστάσκυ [Simeon Shostasky] και Αλεξάντερ Ντραμπίνκο [Alexander Drabinko], οι δύο «επίσκοποι» που εγκατέλειψαν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία για να προσχωρήσουν στην σχισματική OCU στο «συμβούλιο ενοποίησης» που διοργάνωσε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και ο Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο τον περασμένο Δεκέμβριο.
 
«Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο προσκύνημα στην Ελλάδα μετά την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία», σημειώνει η ανακοίνωση.  

Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τις 9 έως 15 Νοεμβρίου και στις επισκέψεις περιλαμβάνονται: η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, όπου αναπαύονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου· το Μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ στην Εύβοια· τα ιερά λείψανα του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού· τον Άγιο Φιλάρετο τον Ελεήμων· εικόνες που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς· τα ιερά λείψανα και τον Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, και άλλα.  

Οι αντιπροσωπείες της σχισματικής OCU έχουν ήδη επισκεφθεί πολλές φορές το υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του πατριάρχη Βαρθολομαίου Άγιον Όρος, όπου έγιναν δεκτοί από μερικά Μοναστήρια ενώ άλλα τους έκλεισαν την πόρτα.
_________________

Μετάφραση Φαίη
Orthodox Christianity

Ακολουθεί σχόλιο σχετικὰ με το πρόγραμμα της  σχισματικής αντιπροσωπείας

Οι σχισματικοί έρχονται να βρωμίσουν την Ελλάδα μας και τα προσκυνήματά μας. Ο Θεός δεν θα αφήσει ατιμώρητους τους ψευδοποιμένες που τους άνοιξαν τις πόρτες.
Στην αρχική πηγή υπάρχουν λεπτομέρειες του προγράμματος. (από τα ουκρανικά μετάφραση google)

1 ημέρα. Σάββατο 09/11/2019 Ημέρα Μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνσκι 01.00 Συγκέντρωση Ομάδων στο Αεροδρόμιο Boryspil. 03.15 Αναχώρηση για Αθήνα. 06.00 Άφιξη στην Αθήνα. 06.30 Αξιοθέατα της Αθήνας και αναχώρηση προς το λιμάνι του Πειραιά για Ιστιοπλοϊα στην Αίγινα. 11.00 Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίας Τριάδας, η οποία ίδρυσε και όπου βρίσκονται σήμερα τα λείψανα του λαμπρού Αγίου Νέκταρ της Eginsky. Επισκεφθείτε επίσης το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας. Το βράδυ, μια βόλτα στην παραλία και δείπνο στις τοπικές ταβέρνες.

2 ημέρες. Κυριακή 10/11/2019 07.30 Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίας Τριάδας. 11.30 Αναχώρηση από το μοναστήρι προς την πόλη. 12.00 – 14.00 Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. 15.00 Αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας προς Αθήνα (θαλάσσιο ταξίδι). 16.30 Άφιξη στην Αθήνα και μετακίνηση στην Εύβοια στην Αιδηψό. 20.00 Άφιξη και διαμονή στο ξενοδοχείο.

3 ημέρες. Δευτέρα 11/11/2019 07.30 Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Ο Ιωάννης ο Ρώσος. 10.30 Αναχώρηση για το Μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ, που ιδρύθηκε το 1540. 13.00 Αναχώρηση για Ιτέα. Στο δρόμο στάση για καφέ και μεσημεριανό γεύμα. 18.00 Διαμονή στο Ξενοδοχείο Ιτέα.

4 ημέρες. Τρίτη 12/11/2019 08.00 Αναχώρηση για την αρχαία πόλη των Δελφών. Επισκεφθείτε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. 12.00 Αναχώρηση για το μοναστήρι του δεύτερου μισού του δέκατου αιώνα του Αγίου Λουκά(Όσιος Λουκάς), που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Χελικόν. Το μοναστήρι είναι γνωστό για τα ασυναγώνιστα ψηφιδωτά της μακεδονικής δυναστείας και βρίσκεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πορεία, σταματήστε για καφέ στην πόλη της Αράχωβας, η οποία είναι γνωστή ως το χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. 17.30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Ιτέα. Ελεύθερος χρόνος.

5 ημέρες. Τετάρτη 13/11/2019 08.00 Αναχώρηση για Πελοπόννησο. Η Μεγάλη Σπηλιά (Μεγάλη Σπηλιά) [σ.σ. εννοεί την Μονή Μέγα Σπηλαίου], η οποία στεγάζει τη θαυματουργή εικόνα του κεριού της Παναγίας, δημιούργησε, σύμφωνα με την παράδοση, ο απόστολος Λουκάς. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πόλη της Καλαβρύτων στο ιστορικό μοναστήρι του Χ αιώνα Αγία Λαύρα, όπου στεγάζεται ο αρχιερέας του Αιδηψού Αλεξίου ο άνθρωπος του Θεού και ο επικεφαλής του άγιου δίκαιου Φιλάρετ του Ελεήμου. Σταματήστε για μεσημεριανό στις ταβέρνες της πόλης. Μεταφορά στο Όρος Tricorfo στη Μονή Αναστάσιου Σεραφείμ Σαρώφ και Αγίου Αυγουστίνου. 20.00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Ιτέα.

6 ημέρες. Πέμπτη 14/11/2019 07.30 Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα του Πρώτου που ονομάζεται στην Πάτρα, όπου βρίσκονται τα ιερά λείψανα του και το τμήμα του σταυρού στο οποίο είχε σταυρωθεί. Στην κρύπτη κοντά στον καθεδρικό ναό είναι η πηγή του αποστόλου Ανδρέα. 11.00 Αναχώρηση για το Μοναστήρι Εισαγωγή στο Ναό της Αγίας Θεοτόκου (Μονή Ομπλού), XI αιώνα. 13.30 Αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ναupakt. Καφέ και μεσημεριανό γεύμα στην προκυμαία της πόλης. 16.00 Αναχώρηση από την πόλη για την Μεταμόρφωση του Κυρίου, όπου βρίσκεται η εικόνα της Μητέρας του Θεού Ναυπακτιώτισσα. 19.00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Ιτέα. 20.30 Ελληνική βραδιά με τοπική κουζίνα και ζωντανή μουσική.

Ημέρα 7. Παρασκευή 15/11/2019 11.00 Αναχώρηση για την πόλη των Θηβών, όπου θάφτηκε ο Άγιος Λουκάς ο Απόστολος και όπου τα λείψανά του βρίσκονταν μέχρι το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη του Αγίου Λουκά του Αποστόλου. 13.30 Αναχώρηση για το Μοναστήρι του Αγίου Μελετίου (XI αιώνας). 15.30 Αναχώρηση για Αθήνα. Στο δρόμο σταματήστε για μεσημεριανό γεύμα. 20.30 Άφιξη στον Αερολιμένα Αθηνών. 22.45 Αναχώρηση για το Κίεβο.


«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου