Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Την ενοχλούν τώρα και τα τσαρούχια των Ευζώνων!

 

Εντολή στην Προεδρική Φρουρά να μην βροντούν από τις 8μ.μ. ως τις 8π.μ. για να μην ταράσσεται ο ύπνος της!

Ο «τσαρουχόδρομος» είναι μια σειρά από ιδιαίτερες πλάκες στο πεζοδρόμιο που εκτείνεται από την Ηρώδου του Αττικού μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Τον ακολουθούν κατ’ επανάληψιν κάθε μέρα οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς. Η πορεία τους έχει ένα τυπικό και έναν συμβολισμό.

Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάθε λίγα μέτρα τα τσαρούχια των Ευζώνων βροντούν ρυθμικά στον δρόμο αυτόν που συμβολίζει την πορεία του έθνους δια των αιώνων. Και κάθε κτύπος του τσαρουχιού στο έδαφος είναι μήνυμα

Προς όσους πέρασαν και  προς όσους έπεσαν. Ο βρόντος του τσαρουχιού λέει προς όσους πότισαν με το αίμα τους την ελληνική γη, πως ο αγώνας συνεχίζεται. Πως και σήμερα υπάρχουν άξιοι Έλληνες που τιμούν την φουστανέλα και βροντούν τα τσαρούχια. Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


 
 
 

Οι Εύζωνοι, κάθε φορά που διανύουν τον «τσαρουχόδρομο» είναι οι αγγελιαφόροι των σημερινών γενεών των Ελλήνων προς όσους πέρασαν και προς όσους θα έλθουν ότι σε αυτήν την γωνιά της γης ο ελληνισμός πατά με στιβαρά βήματα. Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος γνωρίζει μόνον ότι ο ήχος του τσαρουχιού την ενοχλεί. Δεν την αφήνει να κοιμηθεί. Έτσι είναι κάτι μήνες τώρα που έδωσε εντολή, από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί, να μην βροντούν τα τσαρούχια. Να μην δίδεται το μεταφυσικό μήνυμα προς τους πεσόντες του Έθνους. Να μην κάνουν τις προβλεπόμενες κινήσεις οι Εύζωνοι που φρουρούν το προεδρικό μέγαρο. Οι Εύζωνοι που φρουρούν την διαχρονική συνέχεια της ανωτάτης ηγεσίας του ελληνικού Κράτους. Και αυτό γιατί η Πρόεδρος θέλει να κοιμάται. Και τα τσαρούχια ταράσσουν τον ύπνο της!


 

Έχει άραγε συναίσθηση όλων αυτών που πιο πάνω αναφέραμε;

Συναισθάνεται τους ιερούς συμβολισμούς, στους οποίους εκ της θέσεως της απαιτείται να μετέχει;

Πολλές φορές δυστυχώς, η κ. Σακελλαροπούλου έχει δείξει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητος των καθηκόντων της. Ξεκινώντας από την απονομή παρασήμων σε άτομα περιθωριακά με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε για να φθάσουμε στις τουλάχιστον ατυχείς ενδυματολογικές επιλογές της.

Προσφάτως έγινε θόρυβος για το μαξιλάρι που «κοσμεί» το γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου με απεικόνιση της ιδίας και της γάτας της! Έτσι το πανελλήνιο έμαθε ότι η γάτα ονομάζεται Καλυψώ. Αυτό που δεν έμαθε η κοινή γνώμη είναι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαξιεί να αναλάβει τα έξοδα του ευ ζειν του κατοικιδίου της και έχει την αξίωση να την παρακολουθεί στρατιωτικός κτηνίατρος! Όσο για την ναρκισσιστική αισθητική που αναδεικνύει το να έχει κανείς στο γραφείο του απεικόνιση του εαυτού του, θα αποφύγουμε οιονδήποτε σχολιασμό. Απάδει προς τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί η κ. Σακελλαροπούλου.

 
Αλλά δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ τα ατοπήματα. Προσφάτως στην Ύδρα όπου εορτάστηκαν τα Μιαούλεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι ο λόγος της παρουσίας της εκεί ήταν για να τιμηθούν οι ήρωες του κατά θάλασσαν αγώνα του 1821. Δεν έγιναν τα Μιαούλεια για αυτήν, η οποία είχε την αξίωση να παραβάλει στο μικρό λιμάνι του νησιού η πυραυλάκατος του Πολεμικού για να την αποβιβάσει.

Όσοι γνωρίζουν από πλοία και λιμάνια αντιλαμβάνονται την δυσκολία και τον κίνδυνο που ενείχε αυτή  η «μανούβρα». Και όλα αυτά για να μην κατέβει η κ. Σακελλαροπούλου στην πετρελαιάκατο με την οποία είχε προγραμματισθεί η μεταφορά και αποβίβασή της. Θα λέγαμε ότι η κάθοδος από την κλίμακα του πλοίου δεν συνιστάται όταν οι κυρίες φορούν ψηλοτάκουνες γόβες. Μόνο που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες στυλιστικές επιλογές.

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/

«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. Καταθέτω ένα παλαιότερο σχόλιο του κ. Κασιμάτη Στέφανου δημοσιογράφου υποστηρικτή της κ. Προέδρου αυτονόητου περιεχομένου. Με επιφύλαξη ερωτώ... Μήπως είναι ακόμη μια εισήγηση του;

    Παλαιότερο σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη.

    «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την προεδρική φρουρά. Η επίσκεψή της είναι βέβαια εθιμοτυπική· ωστόσο, πιστεύω ότι προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία από στυλιστικής απόψεως. Σκεφθείτε: έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκέπτεται τη φρουρά της. Προσοχή: όχι μια οποιαδήποτε φρουρά, αλλά μια φρουρά η οποία αποτελείται από άνδρες ντυμένους από τη μέση και κάτω γυναικεία (μίνι φούστα, καλσόν).
    Μέχρι τώρα είχαμε άνδρες στη θέση αυτή. Ανδρες οι οποίοι, όπως συμβαίνει συνήθως με το είδος μας, δεν έχουν ιδέα από γυναικείο ντύσιμο. Δεν είναι, λοιπόν, αυτή μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανανεωθεί η στολή της προεδρικής φρουράς με γυναικείο μάτι; Ας πούμε, μια ποικιλία στα καλσόν, βρε αδελφέ! Αμάν πια με αυτά τα υπόλευκα και χοντροκομμένα που αναγκάζουν τα παιδιά να φορούν! Να φορέσουν κάτι πιο φίνο, πιο χαρούμενο· γιατί όχι δικτυωτά; Και αυτά τα αηδιαστικά και γελοία χοντροπάπουτσα, ώς πότε θα φοριούνται; Η Prada έχει κλασικά γυναικεία μοντέλα, με χαμηλό τακούνι, που είναι ό,τι πρέπει και αναδεικνύουν καλύτερα το πόδι. Διότι, ερωτώ, γιατί φοράει κάποιος φούστα και καλσόν, αν όχι για να δείξει τα πόδια του; Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Κατ’ αρχάς, περισσότερο γελοία από αυτή που είναι σήμερα δεν γίνεται η στολή της φρουράς. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, όμως, μπορεί να αναδείξει την πρωτοποριακότητά της, η οποία έγκειται στο ανδρόγυνο στυλ της. Επισημαίνω σχετικώς ότι η φετινή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, που ασφαλώς θα είναι διαδικτυακή, θα είναι «γένους ουδετέρου». Εμείς, χάρη στην προεδρική φρουρά, είμαστε ήδη δεκαετίες μπροστά! Γιατί να μην αναδείξουμε αυτό το πλεονέκτημά μας;
    ΥΓ.: «Οταν ήμουν παιδί, παίζαμε με τα γνωστά ελληνικής κατασκευής στρατιωτάκια (τσολιάδες, αρχαίοι οπλίτες κ.λπ.), αυτά που σήμερα τα βρίσκεις μόνο στα παλιατζίδικα. Προσωπικώς, ποτέ στη ζωή μου δεν αγόρασα τσολιαδάκι. Λόγω της φούστας τους, τα ενέτασσα στην κατηγορία «κούκλες» – και, ως γνωστόν, τα αγόρια δεν παίζουν με κούκλες».
    Τα συμπεράσματα δικά σας ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Προσθέτω.
    Πολλοί παρατήρησαν πως κατά τον βηματισμό τους, οι Εύζωνες χτυπούν δυνατά τα τσαρούχια τους και πίσω από αυτό κρύβεται μία ιδιαίτερη παράδοση και ένας πολύ συγκεκριμένος συμβολισμός.

    Εύζωνες: Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό τους

    Όπως εξήγησε η Προεδρική Φρουρά με μήνυμα στα social media, οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό τους χτυπούν συμβολικά το τσαρούχι «για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους». «Kατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο και όταν η απόλυτη ησυχία του κόσμου επικρατεί, το χτύπημα ακούγεται ως Σύνθημα, για την νέα αρχή και αφύπνιση του Ελληνισμού».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΟΡΥΒΕΣ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ ή ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΟΚΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΕΠΑΡΣΗΣ ή ΥΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ή Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ή ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ή Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ "ΨΑΛΛΩΝΤΑΙ" ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΣΑΝ ΨΙΘΥΡΟΣ. ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΝΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ήρωες του 1821 όταν εφορμούσαν κατά των Οθωμανών, είχαν στο λαιμό τους ένα ξύλινο Σταυρό και έλεγαν αυτά τα λόγια : "ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!".

    Σήμερα στη σύγχρονη Ελλάδα, οι Κυβερνώντες :
    . Εφορμούν κατά της μαθητιώσας νεολαίας και της αφαιρούν, την Εθνική και την Ορθόδοξη Θρησκευτική συνείδηση (αφού διδάσκουν τους μαθητές μας,με Νεοταξικά βιβλία γλώσσας και με βλάσφημα βιβλία Θρησκευτικών).

    Οι αγωνιστές του '21 αγωνίστηκαν για να είμαστε οι Έλληνες ελεύθεροι να πιστεύουμε στο Θεό μας, αγωνίστηκαν να μη χαθεί η Ορθοδοξία, τα ήθη, τα έθιμα και η γλώσσα μας!
    Μαρτύρησαν, μη υποκύπτοντας στις δελεαστικές προτάσεις του Τούρκου. Δε δέχθηκαν να αλλαξοπιστήσουν, δε δέχθηκαν να ξεχάσουν τη γλώσσα τους, να προδώσουν τα ιδανικά τους!

    Ποιους ήρωες τιμάτε; Τους Ορθόδοξους, που τιμούσαν τα μυστήρια της εκκλησίας που εσείς απαξιώνετε όλο και πιο πολύ;
    Που πολέμησαν για τα κόκαλα των Αγίων που εσείς έχετε βάλει σε δεύτερη μοίρα μετά τις Παγκόσμιες Ημέρες Αηδίας;

    Για ποια ελεύθερη Ελλάδα μιλάτε λοιπόν;
    Αυτή με τα take away, τους vegans, τα lockdowns και τα brunches;
    Αυτή στην οποία υποβαθμίζεται η θέση των Αρχαίων στα σχολεία και η γνώση των ελληνικών;
    Για ποιους ελεύθερους Έλληνες μιλάτε; Για τους υποδουλωμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη φιλαρέσκεια;

    Νιώθω πιο σκλαβωμένη από ποτέ κι αυτό γιατί τώρα, με τη φαινομενική ευημερία, μου κλέβετε την θρησκεία μου, την παράδοσή μου, την ταυτότητά μου, την ελευθερία των παιδιών μου!

    Αν τέτοιο παραμένει το αναλυτικό πρόγραμμα των δημοσίων σχολείων, τότε τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων που δήθεν τιμάτε!
    Είστε πιο επικίνδυνοι από τον Τούρκο που αυτοί πολέμησαν!
    Γιατί ο αόρατος εχθρός που σιγοσκάπτει τη συνείδηση του "Έλληνα" και αναθρέφει "ουδέτερους" ανθρώπους, είναι σίγουρα πιο επικίνδυνος!

    Γι' αυτό μάλλον δόθηκε περισσότερη έμφαση στα πρόσωπα των ηρώων, χωρίς να τονιστεί το γιατί πολεμούσαν!
    Πολεμούσαν για τη λευτεριά της Ορθοδοξίας, των ελληνικών ιδανικών και της ελληνικής γλώσσας!

    Αυτά μας τα πήρατε όλα εσείς κύριοι! Οι εξουσιαστές των τελευταίων 50 ετών! Η εκπαιδευτική πολιτική σας λοιπόν, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του έθνους και του γένους!»

    Σέρρες, Αποστολία Πυρινή: «Τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων που δήθεν τιμάτε»

    (Και δυστυχώς όποιος έρχεται στην εξουσία είναι πολύ πιο χειρότερος από τον προηγούμενο).

    Το προσυπογράφω και το επικυρώνω.
    Όσο υπάρχουν τέτοιες Λεβέντισες ψυχές δεν πρόκειται να χαθεί η Πατρίδα μας.

    Υ.Γ. για αυτό και κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους και τους ενοχλούνε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ 2020. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΧΥΣΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ....
    ΙΔΕΤΕ GOOGLE ME ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

    Περί φουστανελλοφορων», ευζωνων, ηρωϊκων αγωνιστων του 1821 ...https://koukfamily.blogspot.com ›
    3 May 2020 — ΠΕΡΙ «ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΟΦΟΡΩΝ», ΕΥΖΩΝΩΝ, ΗΡΩΪΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 KAI ... ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ ΜΑΣ. ... Επιμέλεια Αντώνη Αντωνά

    Ενδεικτικό Απόσπασμα.

    Τα τσαρούχια. Είναι τα υποδήματα του εύζωνα. Είναι κόκκινου χρώματος και κατασκευασμένα από δέρμα. Στη σόλα κάθε τσαρουχιού βρίσκονται καρφωμένα περίπου 60 καρφιά (προκαδούρες), τα οποία είναι υπεύθυνα για τον επιβλητικό ήχο που ακούγεται κατά το βηματισμό ενός εύζωνα. Κατά μέσο όρο, το κάθε τσαρούχι ζυγίζει τρία κιλά. Χαρακτηριστικό κομμάτι των τσαρουχιών αποτελούν οι μαύρες φούντες στις οποίες καταλήγουν οι μύτες τους. Θεωρείται πως η αρχική τους χρήση ήταν να κρύβονται σε αυτές μικρά κοφτερά αντικείμενα που θα μπορούσαν αιφνιδιαστικά να τραυματίσουν τον εχθρό σε μία «σώμα με σώμα» μάχη. Άλλη άποψη είναι ότι οι φούντες προστάτευαν τα δάχτυλα των ποδιών από το χιόνι και τα κρυοπαγήματα.

    ΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΗΧΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΖΩΝΙΚΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΖΩΝΤΑΙ .... ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή