Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ο βιασμός του δημόσιου χώρου από κάθε είδους "καλλιτέχνες"....

 
Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος; Εδώ έχουμε την απάντηση από τον Αλβανό καλλιτέχνη Άντριου Πάτσι, ο οποίος έφτιαξε μία εικαστική σκαλωσιά πάνω στην πλατεία Βικτωρίας με την άδεια του Δήμου που φημίζεται για το γούστο του, καλεσμένος από το Victoria Project και χρηματοδοτούμενος από το ίδρυμα Νιάρχος. Με την στήριξη του Γκαίτε (Γερμανική Πρεσβεία δηλαδή). Βάλθηκαν όλοι να μας ξεκάνουν.
 
Το έργο αυτό δεν είναι κάτι στο πόδι όπως νομίζετε, αλλά είναι "αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με παλιούς και νέους κατοίκους σχετικά με τη γειτονιά της Βικτώριας μετά από πρόσκληση των οργανισμών Counterpoints Arts και Victoria Square Project, με την επιμέλεια του Almir Koldzic, διευθυντή του Counterpoints Arts, και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθύντρια του Victoria Square Project."
 
Δεν γνωρίζω τον Koldzic και την Χατζημάνου και αγνοώ με ποιους συνομίλησαν. Ξέρω με ποιους συνομίλησα εγώ και αυτοί που συνομίλησα, που είναι άνθρωποι που μένουν και εργάζονται δεκαετίες στην περιοχή και όχι οι νομαδικοί πληθυσμοί και οι παρίες με τους οποίους ασχολείται το κάθε πρότζεκτ, είναι έξαλλοι. 
 
Ο Δήμος έδωσε άδεια, πολύ κακώς. 
 
Η περιοχή είναι έξαλλη. Να ξηλώσουν την σκαλωσιά και να την πάρει ο εικαστικός στο σπίτι του. Μπορεί να την χρειαστεί για εργασίες. 
 
Ο βιασμός του δημόσιου χώρου από κάθε είδους "καλλιτέχνες" πρέπει να τελειώσει.
Να μαζέψουν το χάλι ΤΩΡΑ. 
 
Η πλατεία Βικτωρίας δεν είναι η αλάνα κανενός μυστήριου πρότζεκτ και κανενός ιδρύματος.
 
 
Χωρίς τις άδειες της δημαρχίας αυτά τα αίσχη δεν θα βιάζανε την καθημερινότητα μας.
 
«Πᾶνος»

1 σχόλιο: