Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ντοκιμαντέρ «Το Αιώνιο Παρόν - Η Ουκρανία 30 χρόνια ανεξαρτησίας» – Η Global 3 Pictures δημιούργησε μια μοναδική προβολή για τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της Ουκρανίας (BINTEO)

 

 
Η Global 3 Pictures Inc. γνωστή για μια σειρά από λαμπρά ντοκιμαντέρ στο παρελθόν και το παρόν των χωρών που αξίζουν την προσοχή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ,  δημιούργησε ένα νέο ντοκιμαντέρ  αφιερωμένο στην 30ή επέτειο της Ουκρανίας που γιορτάζεται στις 24 Αυγούστου. 

Το ντοκιμαντέρ "Ukraine: The Everlasting Present" αναλύει τις βασικές γεωπολιτικές και οικονομικές τάσεις στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας προσπαθώντας να βρει απαντήσεις στα πιο πιεστικά ερωτήματα της σημερινής Ουκρανίας - πώς έγινε ένα κράτος με ένα άλλοτε τεράστιο βιομηχανικό δυναμικό σήμερα να μετατραπεί στο φτωχότερο έθνος της Ευρώπης, πώς έγινε η πολιτική ελίτ της Ουκρανίας να μην οραματίζεται το μέλλον της στην Ουκρανία και να αντιμετωπίζει τη χώρα ως μια πλατφόρμα για να βγάλει χρήματα και να λεηλατήσει τους πόρους της, και πώς κατέληξε στο ότι δύο επαναστάσεις και ένας ατελείωτος αριθμός ενεργειών διαμαρτυρίας πολιτών προκάλεσαν " κοινωνικές εξάρσεις" που έφεραν στην κορυφή της εξουσίας όχι πολιτικούς άνδρες με την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία για τη διαμόρφωση και επίλυση στρατηγικών πανευρωπαϊκών ζητημάτων, αλλά μικροκομματικούς καιροσκόπους που άφησαν σταδιακά τη χώρα να χάσει την υπευθυνότητα της και να βυθιστεί στο κοινωνικό χάος, καθώς παρέδωσαν την οικονομία της στους παγκόσμιους παίκτες. 

Το ντοκιμαντέρ έκανε εκτεταμένη χρήση των σχολίων γνωστών ουκρανών επιστημόνων, πολιτικών, αξιωματούχων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών για τους αμερικανούς θεατές Viktor Yuschenko, Andriy Derkach, Valery Pusovoitenko, Yuriy Ekhanurov - όλοι τους αξιοσημείωτοι ως κορυφαίοι ουκρανοί πολιτικοί. 

Οι κινηματογραφιστές κατέρριψαν επίσης τους πιο καθιερωμένους μύθους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνεχώς από την πολιτική ελίτ της Ουκρανίας για να χειραγωγήσουν το μυαλό των ψηφοφόρων - σε αυτούς περιλαμβάνονται τα αδικαιολόγητα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ένταξη στην ΕΕ, καθώς και η πώληση γης και άλλα θέματα.


Τα κύρια συμπεράσματα της ταινίας διατυπώθηκαν ως εξής: στην εσωτερική πολιτική, η Ουκρανία θα μπορούσε να αποφύγει την αναρχία, τις νέες επαναστάσεις και τις εσωτερικές αναταραχές, οι οποίες παραδοσιακά έφεραν τη χώρα πίσω για πολλά χρόνια, μόνο μέσω της εξυγίανσης των τοπικών ελίτ και της ανάπτυξης ενός κοινού οράματος για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας. 

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, εάν η Ουκρανία δεν εξισορροπήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις ΗΠΑ, οι μόνες επιλογές για την περαιτέρω ύπαρξή της θα είναι είτε η διάσπασή της σε διάφορα μέρη "κατ' εντολή" των παγκόσμιων παικτών είτε η μετατροπή της σε μια περιοχή του χάους και η παραμονή της ως τέτοια μέχρι μια άλλη συμφωνία ή μια άλλη σύγκρουση μεταξύ "μεγάλων" χωρών. 

_______________________________


Για να δείτε το "UKRAIN ON FIRE" κάντε κλικ ΕΔΩ

______________________________________

The Everlasting Present - Ukraine 30 years of InDependence

 (Το Αιώνιο Παρόν - Η Ουκρανία 30 χρόνια ανεξαρτησίας)

Directed by Igor Lopatonok

Writer  Jeff Gatson

Cast 

Andrii Derkach

Rudy Giuliani

Renat Kuzmin

Simona Mangiante

Oleksandr Moroz

Valeriy Pustovitenko

Chanel Rion

Anatoliy Shariy

Viktor Suslov

Yuriy Yekhanurov

Viktor Yushchenko

 ______________________________________

ΠΗΓΗ: https://signalscv.com/2021/08/ukraine-the-everlasting-present-documentary-global-3-pictures-has-made-a-unique-insight-into-30-years-of-ukraines-independence/

 ______________________________________

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Το Αιώνιο Παρόν - Η Ουκρανία 30 χρόνια ανεξαρτησίας»


 
 
 
Η Ουκρανία είναι μια χώρα που ήταν άγνωστη στους περισσότερους πολίτες του κόσμου, αλλά ήταν πάντα γνωστή στο πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ. Όμως, από τις 22 Φεβρουαρίου 2014, η Ουκρανία ήρθε γρήγορα στο επίκεντρο της προσοχής ολόκληρου του κόσμου. Το "Ukraine - 30 Years of Independence" διερευνά τις αντικρουόμενες αφηγήσεις για το οδοιπορικό της χώρας μέσα από τα μάτια ενός Αμερικανού κινηματογραφιστή, και όπως παράλληλα εξιστορείται μέσα από τα λόγια των ανθρώπων που κυβέρνησαν τη χώρα.
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου