Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Μερικά από τα πιο επικίνδυνα βιολογικά όπλα στον κόσμο παρασκευάζονται σε ένα εργαστήριο στο Μέριλαντ (όχι μόνο στην Κίνα και την Ουκρανία)


Το κορυφαίο βιοεργαστήριο του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μέριλαντ έχει εκτεθεί ως θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη θανατηφόρων παθογόνων οργανισμών όπως οι οπλισμένοι κορονοϊοί, ο Έμπολα, ο Ζίκα, ο άνθρακας και άλλα.

Το USAMRIID είχε αρχικά ανατεθεί για να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Σοβιετικής Ένωσης (ή τουλάχιστον έτσι μας είπαν). Αλλά τώρα, διεξάγει έρευνα για μερικά από τα πιο θανατηφόρα βιολογικά όπλα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα - και λαμβάνει συστηματικά χρηματοδότηση από το Κογκρέσο από τους φορολογούμενους για να το κάνει αυτό.

Ένα κρατικό αίτημα δημόσιων αρχείων από το U.S. Right to Know (Το Δικαίωμα στη γνώση) αποκάλυψε επίσης ότι το USAMRIID άλλαξε τη δήλωση αποστολής του το 2014 για να εξαλείψει τις αναφορές στον Ψυχρό Πόλεμο και τη δημιουργία ιατρικών προϊόντων για τους στρατιωτικούς. Τώρα, το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των ΗΠΑ, όπως ονομάζεται σε μακροσκελή μορφή, φαίνεται να λειτουργεί όπως το διαβόητο Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan (WIV) στην Κίνα.

Ενώ το USAMRIID υποτίθεται ότι σταμάτησε να αναπτύσσει βιολογικά όπλα το 1969, τώρα διεξάγει έρευνες για υποτιθέμενες βιολογικές απειλές όπως ο Έμπολα, η Ζίκα, ο άνθρακας και η πανούκλα. Οι περίπου 900 υπάλληλοί του, οι οποίοι περιλαμβάνουν στρατιωτικούς, πολιτικούς και συμβασιούχους ερευνητές, διεξάγουν επίσης έρευνα για πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες.

"Το τοπίο των παγκόσμιων βιολογικών απειλών έχει αλλάξει λόγω της τεχνολογίας κέρδους-λειτουργίας, της περιορισμένης ικανότητας της κοινότητας πληροφοριών να εντοπίζει βιολογικές απειλές και του πολλαπλασιασμού των ερευνητικών προγραμμάτων "διπλής χρήσης" που παράγουν παθογόνα που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή σε λάθος χέρια, αναφέρει η έκθεση", ανέφερε ο "The Defender".

Γιατί ο αμερικανικός στρατός σπαταλά τα δολάρια των φορολογουμένων για τη δημιουργία νέων εμβολίων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων για τη Big Pharma;

Η αποκάλυψη για το USAMRIID έρχεται παράλληλα με μια άλλη αποκάλυψη ότι παρόμοια βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γεμίζουν την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Σε όλο τον κόσμο, το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα έχει κατασκευάσει εργαστήρια βιολογικών όπλων όπου πειράζονται και απελευθερώνονται κάθε είδους θανατηφόρα παθογόνα. Το αν αυτές οι απελευθερώσεις είναι τυχαίες ή σκόπιμες είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Το USAMRIID έχει υποστεί πολλά τέτοια προβλήματα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων "παραβιάσεων" της βιοασφάλειας που έχουν κλείσει εργασίες υψηλής ασφάλειας. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Άμυνας (DoD) σπαταλάει μεγάλα ποσά από τα δολάρια των φορολογουμένων στη διαδικασία αυτή.

Ο διοικητής του USAMRIID David Franz λέει ότι το εργαστήριο του Maryland απέτυχε να εκπληρώσει την αποστολή του. Λέει επίσης ότι οι εργασίες του εργαστηρίου δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα κανενός είδους ιατρική πρόοδο, παρά τους ισχυρισμούς ότι αυτό συμβαίνει εκεί.

"Η έμφαση στα προϊόντα για τον μαχητή του πολέμου έχει γίνει λιγότερο σημαντική", αναφέρεται σε μια έκθεση στην οποία βοήθησε να συνταχθεί.

"Επειδή η προφύλαξη για τους "βιολογικούς παράγοντες" (παραδοσιακά εμβόλια) απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και μια περίοδο τουλάχιστον εβδομάδων προτού επιτευχθεί προστασία, η εποχή των εμβολίων για τη δύναμη, ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά πλεονεκτήματα του USARMIID, έχει ουσιαστικά τελειώσει".

Ο Franz και οι υπόλοιποι που συνέταξαν την έκθεση συνέστησαν να αλλάξει η αποστολή του USARMIID και να επικεντρωθεί στη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων. Το εργαστήριο προφανώς άκουσε και τώρα αναπτύσσει νέα προϊόντα φαρμακευτικής αγωγής για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

"Να είμαστε ο ηγέτης στην πρόοδο της ιατρικής βιολογικής άμυνας με παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες αφοσιωμένους στην προστασία των στρατιωτικών μας δυνάμεων και του έθνους", λέει τώρα η δήλωση οράματος του USAMRIID.

Από το 2014, όταν άλλαξε η δήλωση του οράματος, το USAMRIID έχει αντιμετωπίσει πολυάριθμες καταγγελίες για "οικονομική κακοδιαχείριση". Είναι επίσης μία από τις δύο εγκαταστάσεις στο Fort Detrick με τα λεγόμενα εργαστήρια BSL-4, τα οποία χειρίζονται τα πιο επικίνδυνα παθογόνα στον κόσμο.

Η Caree Vander Linden, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο USAMRIID, λέει ότι το εργαστήριο δεν έχει αναπτύξει υποψήφιο "εμβόλιο" για τον κοροναϊό Wuhan (Covid-19). Ωστόσο, η εγκατάσταση δοκίμασε τα εμβόλια στο στάδιο της προκλινικής δοκιμής τους.

Το USAMRIID έπαιξε επίσης ρόλο στην ανάπτυξη και απελευθέρωση του θανατηφόρου φαρμάκου remdesivir για τον covid, το οποίο αποτελεί μια σημαντική αγελάδα μετρητών για τον Tony Fauci και τους φίλους του.
 
Περισσότερες σχετικές ειδήσεις μπορείτε να βρείτε στο Pandemic.news.
 
 
______________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου