Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Θέλουν «ουδετερόθρησκη» και την Κύπρο


Ορισμένοι γονείς και αριστερόστροφοι πολιτικοί στην Κύπρο αντιδρούν για την αναγραφή του θρησκεύματος στα ατομικά δελτία μαθητών.

Το δελτίο έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου στα σχολεία και από εκεί στους γονείς.

Σε αυτό ζητείται η συμπλήρωση κάποιων στοιχείων που κρίνονται ως απαραίτητα, προκειμένου το σχολείο να είναι σε θέση να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση σε κάθε παιδί και να το αντιμετωπίζει στην βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.


Σημείο τριβής στο ατομικό δελτίο αποτελεί το πεδίο, στο οποίο ζητείται η υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή/τριας, ενώ θέμα φαίνεται να προκύπτει και για τις διαδικασίες απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι αντιδράσεις φυσικά σχετίζονται με την επιθυμία συγκεκριμένης πολιτικής μερίδας, προκειμένου Κύπρος αλλά και Ελλάδα να μετατραπούν σε «ουδετερόθρησκα» κράτη.

Οι αντιδρώντες γονείς κάνουν λόγο για «εκπαιδευτικό μεσαίωνα» και επισημαίνουν πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το σχολείο ζητά αναγραφή του θρησκεύματος στο ατομικό δελτίο μαθητή. 

Τονίζουν μάλιστα πως για το θέμα αυτό είχε εκδοθεί απόφαση από την προηγούμενη Επίτροπο Διοικήσεως, η οποία έλεγε πως το σχολείο δεν νομιμοποιείται να ζητά αυτή την πληροφορία.



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου