Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Η πραγματική διαμάχη πίσω από την κόντρα Τραμπ - Σόρος

Δεν πρόκειται για αντίθεση δύο ή περισσοτέρων προσώπων, αλλά για μάχη μεταξύ του εθνικού κράτους και της πολυπολιτισμικότητας

Όταν στην δεκαετία του 1980 πρωτοεμφανίστηκαν καινούργιοι όροι στην πολιτική, ήσαν εύηχοι και υπόσχονταν τον παραμερισμό του παλαιού κόσμου και την εμφάνιση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Παγκοσμιοποίησης με την πολυπολιτισμικότητα, και την Σύγχρονη Εποχή.


Το δέλεαρ ήταν μεγάλο. Υπόσχονταν στους επιχειρηματίες ανοικτές αγορές, όπου θα εύρισκαν εκατομμύρια καταναλωτές για τα προϊόντα τους, υπόσχονταν σμίκρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και πτωχών, την δυνατότητα των υπανάπτυκτων χωρών να οδηγηθούν σε ανάπτυξη και κυρίως μια κοινωνία πολυπολιτισμική, όπου θα αναμιγνύονταν οι πολιτισμοί οδηγούμενοι σε εξελικτικό στάδιο.

Το τι συνέβη το γνωρίζουμε. Φυσικά και έπεσαν πολλοί στην παγίδα των ανοικτών αγορών, μη λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά. Μέρα με την μέρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαφανίζονται, ενώ τα οικονομικά μεγαθήρια δυναμώνουν συνεχώς. 

Τα δε οφέλη εκ της πολυπολιτισμικότητας, τα είδαμε με τους κατ’ εντολήν Κλίντον-Ομπάμα βομβαρδισμούς και τεμαχισμούς των κρατών, με νεκρούς, τραυματίες, απύθμενη βιαιότητα και καταλήστευση των κρατών-θυμάτων που υποτίθεται βομβαρδίζονταν για να… εκδημοκρατισθούν.

Η εμφάνιση του Τραμπ, που προφανώς δεν είναι μόνος του, ήρθε να ανατρέψει μια κατάσταση που έτεινε να παγιωθεί, με τον εθνομηδενισμό που επαγγελλόταν. [Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του, ατονεί τα σωστά επιχειρήματα].

Είναι λοιπόν φυσικό, να κατευθύνονται εναντίον του με πρωτόγνωρο τρόπο τα πυρά για να εμποδίσουν την επανεμφάνιση του εθνικού κράτους. Όταν ο Τραμπ λέγει "Πρώτα η Αμερική", το μήνυμά του δεν είναι διαφορετικό πολύ από αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου "Η Ελλάδα στους Έλληνες".

Φαίνεται, λοιπόν πως τα πράγματα αγριεύουν, επειδή η διαμάχη προσωποποιείται. Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος ότι χρηματοδοτεί τους ακτιβιστές που διαμαρτύρονται κατά του διορισμού του υποψηφίου του για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο:

«Οι διαδηλωτές που ουρλιάζουν στον ανελκυστήρα είναι επαγγελματίες που έχουν πληρωθεί για να δίνουν κακή εικόνα των γερουσιαστών. Μην τους αφήσετε να την έχουν!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, δύο ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία.

Σημειώνω, πως δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται ο Σόρος -στενά συνεργαζόμενος με Ομπάμα και Κλίντον- ως υποκινητής των διαδηλώσεων εναντίον του Τραμπ, ο οποίος έγραψε επίσης εχθές: «Κοιτάξτε επίσης αυτά τα πανομοιότυπα πανό φτιαγμένα από επαγγελματίες. Πληρώνονται από τον Σόρος και άλλους», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συμπτωματικά ή όχι, δεν μπορώ να το γνωρίζω, η αμερικανική ηλεκτρονική πύλη Judicial Watch - "Δικαστικό Παρατηρητήριο", δημοσίευσε την Τετάρτη έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη δραστηριότητα της USAID, η οποία σύμφωνα με την πύλη χρηματοδοτούσε δραστηριότητες ΜΚΟ στην Αλβανία, γνωστών υποστηρικτών του χρηματοδότη των αριστερών πολιτικών, Τζορτζ Σόρος.

Στις πρώτες σελίδες του εγγράφου αποκαλύπτονται δραστηριότητες του αντιπροσώπου του Σόρος στην Αλβανία, του Αντρί Ντομπρούσι, διευθυντή του "Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας". Τα "ιδρύματα" αυτά που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν τα αποκαλεί "μισθοφορικές οργανώσεις του Τζορτζ Σόρος".

Τα έγγραφα δείχνουν ότι οι αμερικανικές επιχορηγήσεις πήγαιναν σε ορισμένες ΜΚΟ, οι οποίες λένε μεν ότι προωθούν την "κοινωνία των πολιτών", ενώ στην πραγματικότητα επιτίθενται σε φιλο-αμερικανικές ομάδες, προσκείμενες στην νυν αμερικανική κυβέρνηση και την αμερικανική πολιτική.

Με τα ανωτέρω, θέλω κυρίως να τονίσω, ότι οι επιθέσεις εναντίον του Τραμπ, έχουν πίσω τους "μεγάλη ουρά". Δεν πρόκειται για αντίθεση δύο ή περισσοτέρων προσώπων, αλλά για μάχη μεταξύ του εθνικού κράτους και της πολυπολιτισμικότητας.

Ο Μακεδών
Vοria


 το είδαμε ΕΔΩ

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου