Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Στὸ ποιμαντικὸ ἔργο τῶν Μητροπολιτῶν, προέχει ἡ ἀγάπη! Μήπως τὸ ἔχουν ξεχάσει κάποιοι;


Ἀπὸ σχόλιο τοῦ Βασιλείου Π. Κερμενιώτη πρὸς τὸν Μητροπολίτη Πειραιῶς Σεραφείμ, σὲ ἀνάρτηση τῆς ἱστοσελίδος «Κατάνυξη»
 ________________

Σεβασμιώτατε ευλογείτε.
Ασφαλώς και είστε ένας ορθόδοξος και παραδοσιακός Ιεράρχης της Εκκλησίας μας και σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη για τις ζωτικές παρεμβάσεις σας σε ένα πλήθος θεμάτων τα οποία και αναφέρατε στο κείμενό σας. 

Ο κ. Δημητρούκας, που σας αποκάλεσε «ψευδεπίσκοπο», είναι του πνεύματος της ομάδας Τρικαμηνά, η οποία θεωρεί ψευδεπισκόπους όλους τους αρχιερείς της σύμπασας Ορθοδοξίας! 

Οπότε (γι’ αυτούς) ούτε κι εσείς αποτελείτε εξαίρεση! Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι σχολιαστές παλαιοημερολογίτες, οπότε είναι αναμενόμενα και τα δικά τους παρόμοια σχόλια.

Ωστόσο, Σεβασμιώτατε, ο Ορθόδοξος λαός πέρα από το ότι θα περίμενε κάτι περισσότερο από εσάς, τους παραδοσιακούς μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου, έχει αρκετά παράπονα από το πρόσωπό σας: 

Από τις αγαστές σχέσεις που διατηρείτε με γνωστούς Οικουμενιστές όπως τον Μεσσηνίας, τον Δημητριάδος, τον Σύρου και άλλους. 
Οι Χριστιανοί είναι πικραμένοι από τις ανεξήγητες μεταπτώσεις σας: 

Από τη μία γράφετε μία ανοιχτή 72σέλιδη επιστολή-καταπέλτη κατά του πατριάρχη Βαρθολομαίου και από την άλλη του στέλνετε δώρο ένα …ψηφιδωτό με το πρόσωπό του! Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, πάτερ.

Εγώ, όμως, έχω εντοπίσει και ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα: Την έλλειψη αγάπης από μέρους σας. Όπως γνωρίζετε, ο Απόστολος Παύλος στον «Ύμνο της Αγάπης» ξεκαθαρίζει ότι αν δεν έχουμε αγάπη απέναντι και στον τελευταίο συνάνθρωπό μας όλα τα έργα μας είναι κενά και δεν είναι ευπρόσδεκτα στον Κύριο. 

«Αν έχω πίστη που ανασταίνει νεκρούς και μετακινεί βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη είμαι κύμβαλον αλαλάζον» γράφει. Τι νόημα, λοιπόν, έχει να «αγωνιζόμαστε για την Ορθοδοξία», όταν αδιαφορούμε για το συνάνθρωπό μας; 

Πέρυσι, σας απηύθυνα μία δημόσια αγωνιώδη επιστολή, καλώντας σας, σαν καλός Σαμαρείτης, να επέμβετε και να βοηθήσετε μιά κατάσταση. Ένας φουκαράς και δυστυχισμένος άνθρωπος προσπαθεί απεγνωσμένα, εδώ και χρόνια, να απεγκλωβιστεί από τις απανωτές δικαστικές διώξεις που υφίσταται από έναν ιερέα σας. 

Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, όχι μόνο γιατί έχει καταστραφεί οικονομικά από τα τεράστια δικαστικά έξοδα, αλλά και γιατί πρόσφατα έχασε τη μοναχοκόρη του από καρκίνο. 

Μάλιστα, σάς έστειλε και μία συγκινητική επιστολή με την οποία ζητάει συγνώμη από τον ιερέα για οτιδήποτε από μέρους του έχει φταίξει! Δεν δείξατε το παραμικρό ενδιαφέρον για την υπόθεση! 

Δεν κάνατε καμία απολύτως προσπάθεια να συμφιλιώσετε τους δύο άνδρες! Δεν καταδεχτήκατε ποτέ να δεχτείτε, έστω και για 5 λεπτά, αυτό τον άνθρωπο στο γραφείο σας για να ακούσετε και τη δική του εκδοχή! 

Αλλά ας δεχτούμε, Σεβασμιώτατε, ότι όλο το δίκιο είναι με το μέρος του ιερέα σας. Θεωρείτε ότι συνάδει με το ευαγγελικό πνεύμα να προσφεύγουν Χριστιανοί (και μάλιστα κληρικοί) στα δικαστήρια διώκοντας συνανθρώπους τους; 

Κι όχι μόνο δεν καλέσατε τον ιερέα για να τον νουθετήσετε, αλλά μου στείλατε, στο προσωπικό μου e-mail, μία απαράδεκτη απάντηση, την οποία δεν περίμενα από έναν Χριστιανό, και δη επίσκοπο, αλλά μάλλον από έναν άθεο δικηγόρο! 

Εν τέλει ―αφού ο ιερέας σας δεν δέχτηκε την επιστολή συγνώμης―, έγινε το δικαστήριο, ο άνθρωπος αυτός καταδικάστηκε και προκειμένου να μην πάει φυλακή έπρεπε να εξαγοράσει την ποινή του προς 7.000 ευρώ! 

Έγινε διακανονισμός 24 δόσεων και έσπευσαν πολλοί (φτωχοί) Χριστιανοί να τον στηρίξουν οικονομικά. Και πάλι εσείς δεν δείξατε κανένα απολύτως ενδιαφέρον! 

Η μητρόπολή σας είναι πολύ πλούσια. Τα χρήματα αυτά για ’σάς είναι «ψίχουλα». Θα μπορούσατε, κινούμενος διακριτικά και αθόρυβα, να βοηθήσετε. Δεν κάνατε τίποτα! 

Τον ερχόμενο Νοέμβριο ο άνθρωπος αυτός (και η γυναίκα του) αντιμετωπίζει ένα ακόμη δικαστήριο. Μιά αγωγή ύψους 100.000 ευρώ. Υπάρχει κίνδυνος να χάσει και το σπιτάκι του που είναι μόλις 45 τετραγωνικά! 

Σας ερωτώ λοιπόν ευθέως Σεβασμιώτατε: 

Έχετε σκοπό να κάνετε κάτι για να βοηθήσετε αυτόν τον άνθρωπο; Σκοπεύετε να κρατήσετε μια πιό σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στους Οικουμενιστές; Νομίζω ότι είναι καιρός να αφήσετε τα λόγια και να περάσετε στα έργα.

Την ευχή σας. Βασίλης Κερμενιώτης.
_______________

Ὁ τίτλος τῆς ἀναρτήσεως εἶναι δικὸς μας
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου