Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πλημμύρες, σεισμοί, χιόνια κι οσονούπω καταποντισμοί…

 

 
– Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…
 
Αυτή η αξέχαστη ατάκα του αξέχαστου Ντίνου Ηλιοπούλου στην ταινία «Ο ατσίδας», στριφογυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες…  
 
Αφού περάσαμε ένα μαγευτικό καλοκαίρι όπου οι πυροσβέστες δεν επιτρεπόταν να σβήνουν φωτιές, σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία της «κυβέρνησης» Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ένα μπαράζ φυσικών φαινομένων, όπου πάλι η «κυβέρνηση» Μητσοτάκη θαυματουργει. Αλλωστε… «στις λεπτομέρειες φαίνεται ο ηγέτης» λένε…  
 
Τα 6.1 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, ξεκίνησαν ένα υπέροχο γαϊτανάκι φυσικών φαινομένων που όλοι μας μαγεμένοι παρακολουθούμε την (ηθελημένη; ) ανικανότητα τόσο της «κυβέρνησης», όσο και των ΟΤΑ να πράξουν το αυτονόητο: να προστατεύσουν τον πολίτη. Και – ας είμαστε ολίγον επιεικείς – κανείς δεν μπορεί να προστατεύσει κανέναν από τον Εγκέλαδο. Μπορεί όμως να τον φροντίσει. Κάτι που η «κυβέρνηση» αρνείται πεισματικά να κάνει και όπου το κάνει, το κάνει επιλεκτικά, διαχωρίζοντας εμβολιασμένους από ανεμβολίαστους.  
 
Μετά τα 6.1 στο Αρκαλοχώρι (27 Σεπτεμβρίου), μας ήρθαν τα 6.4 στο Λασίθι (12 τρ.), και 5.1 στη Νάξο (14 τρ). Ας είμαστε προετοιμασμένοι όμως για τους επόμενους, γιατί η Ελλάδα έχει να δοκιμαστεί από ισχυρούς σεισμούς (6.5+) τουλάχιστον μία εικοσαετία, που σημαίνει ότι έχει μαζευτεί πολλή ενέργεια και περιμένει ανά πάσα στιγμή τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί, με Κόρινθο, Αίγιο, Αταλάντη και Θεσσαλονίκη να συγκεντρώνουν σοβαρή υποψηφιότητα.
 

Σε λίμνη μετατράπηκαν οι δρόμοι στον Κολωνό.
 
Ας πάμε τώρα σε αυτά που ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα… «έτοιμος» ν’ αντιμετωπίσει αλλά με δυο τσουβάλια δικαιολογίες, ποτέ δεν καταφέρνει να το κάνει. Κι αυτό είναι η απίστευτη ικανότητα του να παραλύουν τα πάντα εν ώρα βροχής.  
 
Ο… «Μπάλλος» (ποιος σκέφτηκε αυτό το όνομα;), αποδείχτηκε ότι μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να μετατρέψει δρόμους σε ποτάμια και περιοχές ολόκληρες σε λίμνες. Και καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο στη χώρα μας λειτουργεί άψογα, πολλές περιοχές της χώρας έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.
 

Το μήνυμα πάντως της Πολιτικής Προστασίας αποτελεί τον ορισμό της εξυπνάδας…  
 
Παράλληλα, σήμερα (15/10/2021), θα παραμείνουν κλειστά τα σχόλια στο Ηράκλειο Αττικής, στο Ναύπλιο, στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων της Εύβοιας, ενώ η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται ν’ αποφασίσει τις πρώτες πρωινές ώρες για το σύνολο της Αττικής.
 

Πλημμύρισε η Νότιος Εύβοια  
 
Σε όλη την Ελλάδα επικρατεί ένα χάος, που οι αρμόδιες αρχές το αντιμετωπίζουν με… ευχολόγια… Μήπως να φωνάξουμε και κανέναν Ινδιάνο σαμάνο να «ξορκίσει» το κακό;  
 
Πάντως, το 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδελφείας έμαθε από πρώτο χέρι γιατί η κακοκαιρία αυτή ονομάστηκε «Μπάλλος», αφού οι μαθητές αναγκάστηκαν να… «χορέψουν» τον παραδοσιακό μας χορό πάνω σε σειρά από θρανία προκειμένου να καταφέρουν να βγουν από το σχολείο. 
 
Οτι φταίμε κι εμείς οι πολίτες, ναι! Φταίμε! Ειδικά όταν νομίζουμε ότι τα οχήματα που οδηγούμε μπορούν από τροχοφόρα να γίνουν προπελοφόρα και να περάσουν μια λίμνη από νερό σα να μη συμβαίνει τίποτα, όπως καλή ώρα ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής Α1 στην Αθήνα, που θεώρησε ότι το λεωφορείο του είναι παντός εδάφους…  
 

Μη με ρωτάτε τι σκεφτόταν… Δεν ξέρω! Η αποκάλυψη ωστόσο του συμβάντος είναι ο – κατά τ’ άλλα – συμπαθέστατος κύριος της παρακάτω φωτό που δεν αφήνει τη μάσκα του ούτε γι’ αστείο, διότι (ως γνωστόν) από το νερό κολλάς covid… Σου λέει ο άνθρωπος «καλύτερα να πνιγώ, παρά να κολλήσω…». 
 

Κανονικά, οι βάρκες θα έπρεπε να είναι στο έδαφος για να μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει κανένας άνθρωπος με τέτοιον καιρό. Αυτές όμως, προτίμησαν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα…  
 

Σε κάθε περίπτωση, μία διαδρομή με το αστικό λεωφορείο παραμένει μία συναρπαστική εμπειρία, αφού δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να γυμναστούν αλλά και να μάθουν και poll dancing εντελώς δωρεάν… Το ψάρεμα πάντως, απαγορεύεται…  
 

Τα Τρίκαλα, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έκλεψαν την παράδοση της Φλώρινας που θέλει να είναι εκείνη η οποία θα ντυθεί στα λευκά πρώτη. Χιόνι έπεσε σε υψόμετρο 1500ων μέτρων περίπου στο Πισοδέρι.  
 
Μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι, ότι με Μητσοτάκη για «πρωθυπουργό», ένας καταποντισμός είναι μια πολύ ισχυρή πιθανότητα που θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα να την υποδεχτούμε… 

 
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο όμως θα κάνω μία επισήμανση.
    Διαβάζουμε:
    Ας είμαστε προετοιμασμένοι όμως για τους επόμενους, γιατί η Ελλάδα έχει να δοκιμαστεί από ισχυρούς σεισμούς (6.5+) τουλάχιστον μία εικοσαετία, που σημαίνει ότι έχει μαζευτεί πολλή ενέργεια και περιμένει ανά πάσα στιγμή τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί,

    Δεν έχει μαζευτεί πολύ ενέργεια, αλλά έχει μαζευτεί πάρα πολύ αμαρτία.

    δι’ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας»

    Ὁ ἐπιβλέπων ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ ποιῶν αὐτὴν τρέμειν

    μέλι γὰρ ἀποστάζει ἀπὸ χειλέων γυναικὸς πόρνης, ἣ πρὸς καιρὸν λιπαίνει σὸν φάρυγγα, ὕστερον μέντοι πικρότερον χολῆς εὑρήσεις καὶ ἠκονημένον μᾶλλον μαχαίρας διστόμου.»(Παροιμῖαι.,κεφ. ε’,στ.1,3-4)

    καὶ Κύριος ἔβρεξεν ἐπὶ Σόδομα καὶ Γόμορρα θεῖον, καὶ πῦρ παρὰ Κυρίου ἐξ οὐρανοῦ καὶ κατέστρεψε τὰς πόλεις ταύτας καὶ πᾶσαν τὴν περίχωρον καὶ πάντας τοὺς κατοικοῦντας ἐν ταῖς πόλεσι καὶ τὰ ἀνατέλλοντα ἐκ τῆς γῆς.

    Όμως ας μην απελπιζόμαστε και ας βάζουμε πάντα αρχή μετανοίας.

    Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών.
    Μετανοείτε και πιστεύετε εν τω Ευαγγελίω.
    Αυτά ήσαν τα πρώτα λόγια του κηρύγματος του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Αυτά τα ίδια λόγια λέγει και σ’ εμάς μέχρι σήμερα, μέσω του Ευαγγελίου.

    Τῆς γῆς συνταρασσομένης τῷ τῆς ὀργῆς σου φόβῳ, βουνοὶ καὶ τὰ ὄρη συσσείονται Κύριε, ἀλλ' εὐσπλαγχνίας ὄμματι ἐφ' ἡμᾶς ἐπιβλέψας, μὴ τῷ θυμῷ σου ὀργισθῇς ἡμῖν, ἀλλὰ σπλαγχνισθεὶς ἐπὶ τὸ πλάσμα τῶν χειρῶν σου, τῆς φοβερᾶς ἡμᾶς τοῦ σεισμοῦ ἀπειλῆς ἐλευθέρωσον, ὡς ἀγαθὸς καὶ φιλάνθρωπος.




    ΑπάντησηΔιαγραφή