Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Αίτημα πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου στη ΔΙΣ για αποκατάσταση του Εσταυρωμένου


Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένουαπέστειλε σχετικό αίτημα την Παρασκευή 6/9/2024 στη ΔΙΣ για ανάληψη ενεργειών, με κοινοποίηση σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Δήμαρχο Περιστερίου και τις ενορίες της Ι.Μ. Περιστερίου.

Το αίτημα έχει ως ακολούθως:

Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς ευλογείτε.

 

     Η παρά ευλαβών και συνειδητών πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου -εσχάτως και εξ’ ανάγκης συγκροτηθείσα- Επιτροπή του Αγώνα για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου, έχοντας την πεποίθηση ότι εκφράζει την αγωνία πάντων των πιστών αδελφών, γνωρίζοντας δε:

 

1.   Ότι έχετε απόλυτη επίγνωση της δεινής καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, τον βαρύ σκανδαλισμό πολλών απλουστέρων και αγνών πιστών, την αναστάτωση και διχασμό του λαού με το τοπικό ιερατείο, τον συνεχή αναβρασμό και την φυγάδευση της ειρήνης ύστερα από την αμετάκλητη εντολή του Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου να αποβάλλει αντικανονικώς τον Εσταυρωμένο από την εκ παραδόσεως ιερώς παραληφθείσα θέση Του όπισθεν της αγίας Τραπέζης, παρά τις επανειλημμένες και έντονες παρακλήσεις, συζητήσεις, υποβολή σοβαρών μελετών, καταθέσεις ενυπόγραφων αιτημάτων ενοριών για επιστροφή του Εσταυρωμένου στον Μητροπολίτη με κοινοποίηση στην παρ’ υμών συγκροτουμένη Ιερά Σύνοδο∙

 

2.   Ότι η αποβολή του Εσταυρωμένου συνοδεύεται από κακόδοξη, βλάσφημη και ψευδήδιδασκαλία όπως αυτή αποτυπώνεται επισήμως στην Εγκύκλιο Επιστολή υπ΄ αριθμόν 1-2024 του ανωτέρω Μητροπολίτου και το «Συνοδευτικό Προσκλητικό Μήνυμα Προς τον Ευσεβή Λαό του Περιστερίου»∙

 

3.   Ότι η δεινή αυτή κατάσταση πλησιάζει την συμπλήρωση δύο (2) ετών από την έναρξη εφαρμογής της αποβολής του Εσταυρωμένου, με την αντοχή και ανοχή του ποιμνίου να ξεπερνά θαυμαστώς κάθε όριο ένεκεν της θερμής του αγάπης και αφοσίωσης στον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Κύριο∙

 

4.   Τον ισχυρισμό του Μητροπολίτου ότι έχει λάβει αθωωτική απόφαση από Συνοδικό Δικαστήριο για σχετικές εγκλίσεις ως προς την αποβολή του Εσταυρωμένου και ότι εξ΄ αυτής έχει αυτοδικαίως την έγκριση για το συντελεσθέν ανοσιούργημα∙

 

5.   Την παρ’ Υμών, μέχρι την σήμερον, απουσία οιασδήποτε σχετικής ενέργειας προς θεραπείαν των ανωτέρω, παρά την επίγνωση του ζητήματος∙

 

ΕΥΛΑΒΩΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ


1.      Την άμεση ανάληψη καταλλήλων αφ΄ Υμών ενεργειών προς αποκατάσταση της ειρήνης στο ευλαβές πλήρωμα της Μητροπόλεως Περιστερίου και εν γένει στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της επιστροφής του Εσταυρωμένου Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Σταυρού Λιτανειών στην υπό αγίων Πατέρων παραδοθείσα θέση τους πίσω από την αγία Τράπεζα.


2.      Την έκδοση επισήμου Ανακοινωθέντος – Εγκυκλίου της ΔΙΣ με το οποίο θα αποτρέπεται κάθε όμοια αντικανονική καινοτομία στο εξής, προς διαφύλαξη της Ορθοδόξου Λατρευτικής Παραδόσεως.

 

3.      Την εντολή ανάκλησης της βλασφήμου, κακοδόξου και ψευδούς Εγκυκλίου Επιστολής «η λανθασμένη θεολογικά καί αυθαίρετα μόνιμη τοποθέτηση τοῦ “ἘσταυρωμένουτῆςΜ.Παρασκευῆς” μέσα στό Ιερό Βήμα καί πίσω από την Αγία Τράπεζα»,υπ΄ αριθμόν 1-2024, του Μητροπολίτου Περιστερίου.


4.      Την προτροπή και ευλογία προς την θριαμβευτική,από κοινού μετά του Μητροπολίτου Περιστερίου, του κλήρου και του λαού αναστήλωση – επανατοποθέτηση του Εσταυρωμένου πίσω από την αγία Τράπεζα, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.


ασπαζόμεθα την δεξιάν σας

 

για την Συντονιστική Επιτροπή

 

Σχόλιο: Ας ομολογήσουμε κι εμείς όλοι την Ορθόδοξη Πίστη μας και την αλληλεγγύη μας στους αδελφούς μας στο Περιστέρι, που αγωνίζονται με σθένος και ήθος να κρατήσουν όρθιο το οικοδόμημα της Πίστεως, που γκρεμίζεται λίγο-λίγο από τις καινοτομίες των συγχρόνων αρχιποιμένων, για να μη φθάσει και σε μας η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνουν.

Ας είμαστε δίπλα τους, στο Περιστέρι, όσοι μπορούμε, όταν θα διαμαρτύρονται την Κυριακή 8/9/2024 στις 16:30 και απολαμβάνουν παρά Κυρίου τον δίκαιο έπαινο. Ας λάβουμε κι εμείς από την Χάριν αυτήν.

«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή η ΔΙΣ και ο αρχιεπίσκοπος δεν γνώριζαν το σκάνδαλο που δημιούργησε ο μητροπολίτης στους πιστούς; Μάλλον συνένοχοι είναι και αυτοί αφού δεν έχει αποδείξει κανένας ιεράρχης ότι βάζει τον Χριστό πάνω από τη μίτρα του.
    Καλύτερα να κάνανε το αίτημα τους οι πιστοί στην Αμερικάνικη πρεσβεία.
    Θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εισακουσθούν.
    Ένα τηλεφωνάκι από τον Τσούνη στην αρχιεπισκοπή και λύθηκε το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΣΤΙΣ 16:30- ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ!

    ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΑΣ! ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ! ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε να γίνει σήμερα Σάββατο 7/9 η διαμαρτυρια που γιορτάστηκαν τα 50 χρονια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου και ήταν όλοι εκεί .Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τους λόγους που γίνεται αύριο .Δεν διαφωνω για αύριο αλλά γιατί όχι σήμερα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή