Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Περιγραφή καί μαρτυρία φίλου μας ἀπό τήν κηδεία τοῦ Ἐθνομάρτυρος Κωνσταντῖνου Κατσίφα (Φωτογραφίες)


Ζησαμε απιστευτες στιγμες Εθνικης περηφανειας και συγκινησης στην ΚΗΔΕΙΑ του Εθνομαρτυρα Κωνσταντινου Κατσιφα στους Βουλιαρατες Βορειου Ηπειρου που αν μη τι αλλο ηταν για οσους ηταν παρων μια τεραστια υπενθυμηση για το δραμα των αδερφων μας ΒορειοΗπειρωτων.

Φτασαμε με αρκετες ωρες καθυστερηση καθως οι αλβανοι ειχαν "φροντισει" να μας προετοιμασουν με τις γνωστες αθλιοτητες στα συνορα, εγινε σχολαστικος "ελεγχος" με σωματικο αλλα και σε οτι φορουσαμε και ειχαμε μαζι μας.




Ακομα και στο αν εχει κανει καποιος ενα τατουαζ με την Ελληνικη σημαια η καποιο Εθνικο συμβολο ΚΟΒΟΤΑΝ και γυρνουσε πισω στα Ελληνικα συνορα.

Ενα παλληκαρι που ηταν μαζι μας κοπηκε γιατι εκανε το "λαθος" να φορεσει μια μπλουζα απο την υπηρεσια του στον Ελληνικο Στρατο που ειχε ενα μικρο σκιαγραφημα ενος αρματος....οπως μαθαμε στην επιστροφη αυτοι που φροντισαν να κοπουν τα Ελληνοπουλα απο τον "ελεγχο" των αλβανων ηταν η ΙΔΙΑ "ελληνικη αστυνομια" που εδωσε καταστασεις με τα ονοματα οσων ειχαν την ατυχια να ειναι μελη σε διαφορους αθλητικους συλλογους σαν επικινδυνοι εξτρεμιστες οπως και πολλα Κυπριοπουλα που ηρθαν να τιμησουν τον Ηρωα.



Η επισημη δικαολογια, ΔΕΝ ειχαν μαζι τους πανω απο ΤΡΙΑΝΤΑ ευρω και αυτο θα τους οδηγουσε να κλεψουν για να φανε ....ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ !

Οι δε ελεγχοι της "ελληνικης αστυνομιας" ηταν πολλοι ακομα και στην διαδρομη για αποφυγη οπως μας ειπαν "ακραιων εξτρεμιστων" κατα την εισοδο στην αλβανια.

Τελικα ειναι πολυ περιεργο ΠΟΙΟΥΣ προστατευουν αυτοι που πληρωνονται απο το υστερημα του Ελληνικου λαου και ΠΟΙΕΣ ηταν οι εντολες που ειχαν αυτοι.

Φτανοντας στους Βουλιαρατες κατεθυνθηκαμε στο σπιτι του Ηρωα περνωντας απο την καταμεστη απο Πατριωτες  πλατεια του χωριου.



Εκει στο σπιτι αντηχουσαν τα Ηπειρωτικα μοιρολογια της χαροκαμμενης ΜΑΝΝΑΣ, ο κοσμος ηταν χιλιαδες μπορω να πω σε αριθμο καθως ολοι θελαμε να προσκυνησουμε το Παλληκαρι αυτο που εδωσε την ζωη του δολοφονημενος ΑΝΑΝΔΡΑ απο τους αλβανους των ειδικων δυναμεων ΧΩΡΙΣ να πειραξει ουτε εναν απο αυτους καθως ειχε και την εκπαιδευση αλλα και την  ορμητικοτητα του νεαρου της ηλικιας του να το κανει.

Πιστευω ακραδαντα οτι αυτο ηταν και το στοιχειο που τον ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΕ αναμεσα στην λαικη σοφια καθως προτιμησε να φυγει στο ΓΥΜΝΟ βουνο για να ΜΗΝ πειραχθει κανεις απο το χωριο απο την αλβανικη αστυνομια.




Ηταν απιστευτο το ποσο ζωντανος ηταν μεσα στο λευκο φερετρο του και ποσο ειχε την νεανικη του οψη, νομιζες οτι θα ανοιξει τα ματια του και θα σου μιλησει μετα απο ΔΩΔΕΚΑ ολοκληρες μερες που ηταν κατα παγκοσμια πρωτοτυπια ΑΤΑΦΟΣ !

Τα παλληκαρια του χωριου αλλα και νεοι και μεγαλυτεροι σε ηλικια ειχαν ξεδιπλωσει την τεραστια ΔΙΚΗ του Ελληνικη Σημαια που ειχε φιαξει ο ιδιος και ειχε φερει στα συλλαλητηρια που εγιναν για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας μας σε Θεσσαλονικη και Αθηνα.

Η νεκρικη πομπη εγινε με χιλιαδες κοσμου ψαλοντας τον Εθνικο Υμνο  και πολλα ακομα με αποκορυφωμα το Ηρωας και την Βορεια Ηπειρο.

Η μεγαλυτερη στιγμη κατα την ταπεινη μου γνωμη ηταν για μενα κατα την διαρκεια της πομπης οταν ειχαν απλωσει τα παιδια την Σημαια στην πλατεια και περασε ΟΛΗ η πομπη κατω απο αυτην....ακολουθησε η Κηδεια στον Αγιο Αθανασιο που ειναι η παλια Ηπειρωτικη Εκκλησια και Κοιμητηριο των Βουλιαρατων, ο Ενταφιασμος με το μοιρολοι του Σαββα και ολοι μαζι με μπροσταρη την τεραστια Ελληνικη Σημαια του Ηρωα καναμε την πορεια πεζη απο τα Μνηματα εως την κεντρικη οδο που ενωνει την Κακαβια με το Αργυροκαστρο.
 

Περιττο να αναφερω οτι ηταν μια ατελειωτη ουρα απο χιλιαδες κοσμου και στην συνεχεια αυτοκινητων, η οδος εκλεισε για ωρα καθως η Σημαια ηταν απο μονη της αρκετη να καλυψει το οδοστρωμα αλλα και οι χιλιαδες του κοσμου που εψαλαν συνεχως τον Εθνικο Υμνο.

Ενα εχω μονο να πω, υποκλινομαι σε αυτην την περηφανη γη αλλα ΚΑΙ τους γονεις που γεννησε, γενναει και ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ τετοιους ΗΡΩΕΣ.

Ας αναλογιστουμε για λιγο τα γεγονοτα και ας ξεσκονισουμε την μνημη μας για να συνειδητοποιησουμε οτι ειναι ο ΜΟΝΟΣ ανθρωπος που με απωλεια της ζωης του προσπαθησε να προστατεψει την Ελληνικη Σημαια τις τελευταιες δεκαετιες.

Στα τελευταια χρονια που ζουμε εναν απιστευτο παραλλογισμο των "κυβερνωντων" που μας ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ να ειμαστε "πολιτικως ορθοι" με τις "ευαισθητες" κοινωνικες ομαδες θα ηθελα να τους ρωτησω ΓΙΑΤΙ δεν ειπαν ουτε ΜΙΑ ελαχιστη ανακοινωση για το ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ Παλληκαρι μας "κυβερνηση αλλα ΚΑΙ αντιπολιτευση" ?

ΓΙΑΤΙ ετρεξε ο κατα τα αλλα λαλιστατος "πρωθυπουργος" μας να στειλει επιστολη στην μητερα του ζακ εκφραζοντας την συμπαρασταση του στο δραμα που ζει ?

Η ζωη του Κωνσταντινου Κατσιφα ΔΕΝ ειχε καμμια αξια για αυτον-ους ???

Αλλωστε αποδειξανε εμπρακτως τα γνωστα ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ της "πολιτικης ορθοτητας" το ακρατο μισος τους για οποιονδηποτε εχει το σθενος για οτιδηποτε Ελληνικο οπως ΚΑΙ σε αυτην την Αιματοβαμενη περιπτωση που βιαστηκαν ολοι τους να τον ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ εξτρεμιστη, τρελλο, προβληματικο και γενικως ατομο με ψυχολογικα προβληματα, ας ΜΗΝ αναφερω την "βιασυνη" της "ελληνικης αστυνομιας" να τον βαφτισει εμπορο ναρκωτικων παρολο που αποδειχτηκε πανηγυρικα οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ στην δικη !

Οτι ομως και να κανουν το απεριψε εμπρακτα ο απλος Ελληνικος αλλα και Αλβανικος λαος που ηταν παρων στην Κηδεια του Ελληνοπουλου, ναι κυριες και κυριοι ηταν πολλοι αυτοι που ηρθαν να αναψουν ενα κερι στον ΗΡΩΑ και αναμεσα τους πολλοι και πολλες Αλβανοι στην καταγωγη που το ελεγαν φωναχτα οτι ΔΕΝ συμφωνουν καθολου με αυτα που συμβαινουν στην Αλβανια .
Φυσικα για τα "ελληνικα" μεσα ενημερωσης ειμασταν μια χουφτα τρελλοι και εξτρεμιστες οσοι πηγαμε στην Κηδεια, αλλωστε εχουν πειρα τα τσακαλια της ενημερωσης να βαφτιζουν τις μεγαλειωδεις κινητοποιησεις σε μερικες εκατονταδες με τρανο παραδειγμα την διαδηλωση στην Θεσσαλονικη και Αθηνα για την Μακεδονια, το συλλαλητηριο του Πισοδεριου, το συλλαλητηριο στην ΔΕΘ και τοσα αλλα.....
ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ !!!


























Κείμενο καὶ φωτογραφικὸ ὑλικὸ 
Γιάννης Κατσέας
«Πᾶνος»

5 σχόλια: