Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Notre-Dame: γιατί η εισαγγελική αρχή απέκλεισε σκόπιμα οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια;


Του Jacques Guillemain (Riposte Laique) / ΚΟ

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα: Ποια είναι η προέλευση αυτής της φωτιάς; 

Από χθες το βράδυ, ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για «ακούσια καταστροφή από την πυρκαγιά» μακριά από κάθε εγκληματική ενέργεια, ενώ η φωτιά δεν είχε ακόμα τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπήρχε τίποτα που να συνηγορεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάποιο τυχαίο γεγονός.

Η εισαγγελική αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες έρευνας για να προσδιοριστούν οι πραγματικές αιτίες αυτής της πυρκαγιάς. Πώς μπορεί να δώσει τα συμπεράσματα μιας μακράς έρευνας που δεν έχει ξεκινήσει; Είναι εκπληκτικό.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 19 μ.μ., οι 50 ερευνητές που διορίστηκαν δεν είχαν εισέλθει ακόμα εντός του κατεστραμμένου καθεδρικού ναού. Αλλά ο εισαγγελέας είχε ήδη εκδώσει την ετυμηγορία του: Τυχαία έγιναν όλα!

Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος μήπως ανακαλυφθεί κάποια εγκληματική πράξη, κάποια νέα επίθεση ισλαμικής προέλευσης, ώστε παραλύει τους ηγέτες μας;

Αλλά αυτή η βιασύνη της εισαγγελίας να αποκλείσει τα εγκληματικά αίτια εγείρει φόβους ότι η αλήθεια θα κρυφθεί αν η έρευνα αποκαλύψει μια τρομοκρατική ενέργεια.

Από πολιτική άποψη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καταδίκαζαν αμέσως όλους όσους εξέφραζαν αμφιβολίες για την μη ύπαρξη εγκληματικής πράξης.

Πώς ξεκίνησε μια πυρκαγιά στις 6:50 μ.μ. όταν οι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει τον χώρο στις 5:30 μ.μ.;

Πώς μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά όταν απαγορεύεται στον χώρο κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει πυρκαγιά; (ηλεκτρικά καλώδια, συγκολλήσεις).

Πώς μπορεί να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά τόσο γρήγορα, αν δεν υπάρχουν πολλαπλές ταυτόχρονες πυρκαγιές; 

Πώς μπορεί κανείς να μην έχει υποψίες όταν καθημερινά γίνονται στόχος βανδαλισμών και καίγονται δύο εκκλησίες στη Γαλλία;
«Σύμφωνα με το PI-News, μια γερμανική ιστοσελίδα, 1063 επιθέσεις σε εκκλησίες ή χριστιανικά σύμβολα (σταυροί, εικόνες, αγάλματα) έχουν αναφερθεί στη Γαλλία το 2018. Μια αύξηση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το 2017 (878). Ο ρυθμός των επιθέσεων αυξάνεται. (Ινστιτούτο Gatestone).

"Ένα άρθρο τον Ιανουάριο του 2017 αποκάλυψε ότι "οι ισλαμικές εξτρεμιστικές επιθέσεις κατά των Χριστιανών" αυξήθηκαν κατά 38%, από 273 επιθέσεις το 2015 σε 376 το 2016".

Και πώς να μην μας προβληματίσει αυτή η φωτιά που ξεσπάει τυχαία στη μέση της Μεγάλης Εβδομάδας;

Είναι αποτρόπαιο να βλέπει κανείς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία επιταχύνουν να συντρίψουν τον οποιονδήποτε αμφισβητήσει την «επίσημη γραμμή», να αγνοούν τις εικόνες μίσους και χαράς που δείχνουν να έχουν πολλοί μουσουλμάνοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν είναι ένα ή δύο απομονωμένα tweets, αλλά χιλιάδες μηνύματα μίσους που έχουν αγνοηθεί από τον Τύπο. Αυτό είναι πολύ σοβαρό.
Για αυτούς τους φανατικούς, η φωτιά της Παναγίας των Παρισίων είναι "η εκδίκηση του Αλλάχ".

Είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια έκρηξη μίσους, που για άλλη μια φορά απεικονίζει τη μεγάλη ψευδαίσθηση του «vivre- ensemble» ("ζούμε μαζί").

Όλα τα κόμματα κάνουν έκκληση για «εθνική ενότητα» ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαριά δοκιμασία. Αλλά ας είμαστε σαφείς, εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει εθνική ενότητα. Η Γαλλία είναι ήδη κατακερματισμένη, κάτω από τα χτυπήματα μιας μαζικής μετανάστευσης που αρνείται να ενταχθεί. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε.

Και μην υπολογίζετε σε κανέναν Macron για να μας προστατεύσει. Μόνο τα πατριωτικά κόμματα θα μπορέσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Από εδώ

Πηγή:http://redskywarning.blogspot.com/2019/04/notre-dame.html 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου