Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η ιαματική δύναμη του οσίου Γεωργίου Καρσλίδη - Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης (†)


Λίγους μήνες μετά την τιμία ανακομιδή του οσίου Γεωργίου πήγε στη μονή ένα εκδρομικό λεωφορείο από την Αθήνα. Ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και μία νέα γυναίκα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, η οποία από μάγια είχε δαιμονισθεί. 

Πριν ακόμη φθάσουν στη μονή, το δαιμόνιο άρχισε να ενοχλείται και να φωνάζει, μη επιθυμώντας αυτή την επίσκεψη.

Μόλις μπήκαν στη μονή, η ταλαίπωρη δαιμονισμένη γυναίκα, βασταζόμενη από άλλες γυναίκες, οδηγήθηκε στον τάφο του οσίου. 

Αφού την έβαλαν να γονατίσει στον τάφο, άρχισε το δαιμόνιο έντονα να σπαράζει και στην αρχή να μιλάει διάφορες ακατανόητες γλώσσες γρήγορα και δυνατά. 

Όταν σε κάποια στιγμή την σταύρωσαν με τη φωτογραφία του οσίου Γέροντος, που είναι στον τάφο, το δαιμόνιο άρχισε σπαρακτικά να φωνάζει ότι ο άγιος Γεώργιος το καίει…

Ο κόσμος γύρω φοβισμένος παρακολουθούσε τα γενόμενα, θαυμάζοντας πως και ο δαίμονας ομολογούσε ότι αυτός ο Γέροντας, που τόσα χρόνια βρισκόταν σ’ εκείνον τον χαριτόβρυτο τάφο, είναι ένας νεοφανής άγιος. Βέβαια εμείς οι πιστοί δεν χρειαζόμαστε τη διαπίστωση του δαίμονος ότι ο Γέροντας είναι όντως άγιος.

Όταν η γυναίκα ηρέμησε, με πόνο ψυχής παρακάλεσε τις μοναχές να την έχουν στην προσευχή τους, για να τη συνδράμει κι εκείνη ο όσιος. Κατόπιν πήγε ήσυχη και ειρηνική η πονεμένη γυναίκα στο Καθολικό, για να προσκυνήσει τα τίμια λείψανα του οσίου. 

Φεύγοντας διαβεβαίωνε τις μοναχές λέγοντας πως για να σπαράξει τόσο δυνατά εκεί ο δαίμονας, «να ξέρετε ότι έχετε μεγάλο άγιο».
 ✶✶✶
Η μητέρα μίας μοναχής της μονής, που την είχε επισκεφθεί λίγους μήνες μετά την ανακομιδή του οσίου, ανέφερε πως ξαφνικά της παρουσιάσθηκε μία μεγάλη κύστη, σε μέγεθος καρυδιού, στους λεμφαδένες. 

Πήγε στον ιατρό και της είπε ότι πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως, για ν’ αφαιρεθεί η κύστη. Επιστρέφοντας στη μονή, με μεγάλη πίστη κι ευλάβεια στον όσιο Γέροντα, πήρε λαδάκι από το κανδήλι των αγίων λειψάνων του και σταύρωνε αυτή την κύστη καθημερινά επί τρεις ημέρες. Θαυμαστώς, με την ιαματική δύναμη του οσίου η κύστη εξαφανίσθηκε.
 ✶✶✶
Άλλη κυρία από τον Ξηροπόταμο Δράμας είχε πάει μετά την ανακομιδή του οσίου στη μονή του για να λειτουργηθεί με τον σύζυγό της, γιατί τον είχαν μεγάλη ευλάβεια. 

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας τον παρακαλούσε ικετευτικά ν’ απαλύνει τον πόνο της και να τη θεραπεύσει, γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα με το μάτι της. 

Ο δακρυϊκός πόρος του ματιού είχε κλείσει, με αποτέλεσμα όλα τα υγρά να μη μπορούν να βγουν κι έτσι να πρήζεται και να την κάνει να πονά και να υποφέρει. Υπήρχε κίνδυνος τα υγρά αυτά να διαπυηθούν και να μολυνθεί. 

Ο ιατρός της έδωσε μία σχετική θεραπεία, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έπρεπε από κάπου ν’ ανοίξει, για να μπορέσει να καθαρίσει η πονεμένη περιοχή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πήγε με λαχτάρα και πίστη στο εκκλησάκι του οσίου. Ζήτησε και πήρε λαδάκι από το καντήλι των λειψάνων του οσίου και σταύρωσε το πονεμένο μάτι της. 

Το ίδιο βράδυ ξαφνικά, μόνο του, άνοιξε και άρχισε να τρέχει το υγρό. Αισθάνθηκε να φεύγει όλο εκείνο το βάρος που την έκανε να υποφέρει. Πήγε στον ιατρό κι εκείνος χαρούμενος της είπε ότι ήταν πολύ καλό που άνοιξε. 

Τη θεραπεία της ευγνώμονα αποδίδει στη θαυμαστή βοήθεια του οσίου Γεωργίου, τον οποίο εγκάρδια θερμοευχαριστεί.

Από το βιβλίο: (†) Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου, Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας. Έκδοσις Ι. Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος, Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμα 2016, σελ. 385.

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου