Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς θα έμοιαζε ένας πυρηνικός πόλεμος;

 

Jeff Thomas
 
Επί οκτώ χρόνια, το ΝΑΤΟ υποστήριξε τους κυβερνήτες-μαριονέτες στην Ουκρανία, χρηματοδότησε τις επιθέσεις στο Ντονμπάς, παραβίασε επανειλημμένα τις Συνθήκες του Μινσκ, απαγόρευσε την ομιλία της ρωσικής γλώσσας στις Δημοκρατίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ και κατέστρεψε τη δημοκρατική αντιπολίτευση και τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης στην Ουκρανία, αφήνοντας μια μονοκομματική κυβέρνηση, που ουσιαστικά ανήκει και χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και διοικείται από Αμερικανούς πράκτορες.

Δεν υπάρχει και πολλή λεπτότητα εκεί.

Ωστόσο, με κάποιο τρόπο, οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών ότι η Ρωσία είναι το κακό παιδί, είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να σταματήσει.

Παρ' όλα τα παραπάνω, η Ρωσία παρέμεινε στωική και προσπαθούσε συνεχώς να συγκρατεί την κατάσταση. Δήλωσε, ωστόσο, σταθερά ότι η "κόκκινη γραμμή" θα ήταν αν η Ουκρανία γινόταν πυρηνική, αποτελώντας άμεση απειλή για τη Μόσχα. Κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ανεκτό.

Σίγουρα, αυτό ήταν μια νηφάλια προειδοποίηση προς κάθε λογική χώρα ότι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να συμβεί είναι να γίνει η Ουκρανία πυρηνική. Εξάλλου, μόλις άνοιγε αυτό το κουτί της Πανδώρας, θα περνούσε και το τελευταίο εμπόδιο για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο.

Επί οκτώ χρόνια, η Ρωσία είχε υποκινηθεί ξανά και ξανά από τη Δύση, αλλά δεν άρπαξε το δόλωμα. Τότε, τον Φεβρουάριο του 2022, στην ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταστήσει την Ουκρανία πυρηνική χώρα.

Ἡ συνέχεια ἐδῶ: https://ethnegersis.substack.com/p/009
 
_________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου