Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Έτσι ξαφνικά εξοπλίζουν με απινιδωτές σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

 

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής που μοιράζεται σε σχολεία όλης της Ελλάδος, είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης βοήθειας, τότε προχωράει στην απινίδωση (ηλεκτρικό σοκ) για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα μοιράζονται στα σχολεία αυτόματοι απινιδιωτές και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τα έχουν τόση ανάγκη ξαφνικά εν έτει 2022 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μοίρασε απινιδιωτές στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας τους ως «βασική υποδομή», σημειώνοντας ακόμη ότι «το κακό παραμονεύει και δεν ξέρεις πότε θα συμβεί». Επιπλέον, «την επόμενη χρονιά» όπως σημείωσε, «θα παραδοθούν ακόμη δέκα απινιδωτές», με την ευχή «να είναι αχρείαστοι».

Αυτόματοι απινιδωτές σε όλα τα σχολεία της Θάσου

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 ξεκίνησε η παράδοση αυτόματων απινιδωτών στα Σχολικά Συγκροτήματά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της

Θάσου από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου.

Τοποθετήθηκαν απινιδωτές και στα σχολεία της Χαλκίδας

Οι πρώτοι τέσσερις απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί στα Γυμνάσια Δροσιάς, Κανήθου, Ν. Αρτάκης, καθώς και στο 1ο ΕΠΑΛ της πρωτεύουσας του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων. Στόχος, η πλήρωση όλων των σχολικών μονάδων μέχρι τέλους του σχολικού έτους. Θα ακολουθήσουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή σε όλα τα σχολεία και επιμόρφωση όλων όσων εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Απινιδωτές σε σχολεία Δήμων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο και ιδιαίτερα τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της ΠΔΕ, Γιώργο Τελώνη, για την απόφασή του να προσφέρει την αντιμισθία του για την αγορά των απινιδωτών«Είναι μια πράξη που συνδέει το πρώτο και πιο σημαντικότερο αγαθό που είναι η υγεία μας με τον  αλτρουϊσμό και την ανιδιοτέλεια» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Κέρκυρα: Τοποθετούνται 18 απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Την τοποθέτηση 18 απινιδωτών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Η τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία και σε νευραλγικούς δημόσιους χώρους, εντάσσεται στην προσπάθεια πρόληψης σοβαρών περιστατικών υγείας. 

Αυτες είναι μόνο μερικές απο τις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές στα σχολεία, και απο τι φαίνεται, ο στόχος είναι να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας!

 
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Ακόμη περιμένεις, ελληνικέ λαέ!!! Από την μια δεν έχουν σχέση τα μπόλια με τις διάφορες ξαφνικίτιδες, από την άλλη να εφοδιάσουν τα σχολεία με απινιδωτές. Ή μήπως βρέθηκε η ευκαιρία, για την επόμενη αισχροκέρδεια; Από όπου και αν το πιάσεις, βρωμάει. Πόσο αφελείς μπορεί να είμαστε, μάλλον να μας θεωρούν, οι "αθεώρητοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή