Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Χρήστος Γεωργιάδης: Δεν μας θέλουν αυτάρκεις...

 


… ούτε μας θέλουν προετοιμασμένους για ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις. Μας θέλουν σε άγνοια, ανίδεους, εφησυχασμένους και αποπροσανατολισμένους, δηλαδή τα απόλυτα έρμαια στους απάνθρωπους σχεδιασμούς τους.

Μια στοιχειωδώς λογική πολιτεία που διαβλέπει τον οποιονδήποτε κίνδυνο, θα προετοίμαζε με κάθε τρόπο τους πολίτες και θα στεκόταν σταθερά αρωγός δίπλα τους.

Όμως η τρέχουσα δομή (ειδικά των τελευταίων 40 ετών) θέλει την κοινωνία υπόδουλη και κάνει τα πάντα για να μας εξαρτήσει σε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης (social credit system): ένα ολοκληρωτικό σύστημα διαρκούς ελέγχου, επιτήρησης και υπαγόρευσης της συμπεριφοράς του ατόμου όπου θα έχει καταργηθεί η ουσία της ανθρώπινης οντότητας/φύσης: η ελεύθερη βούληση.

Αν μας ήθελαν αυτάρκεις και προετοιμασμένους θα ενθάρρυναν πρώτιστα στην παρούσα φάση την κουλτούρα του καλλιεργητή που είναι η βάση της επιβίωσης. Όπως ακριβώς το έθεσε ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά»: "Πασών των επιστημών μήτηρ τε καί τροφός γεωργία εστί."

Και όπως πολύ σωστά έκαναν στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις ενθάρρυναν τους κήπους της νίκης (victory gardens) όπως τους έλεγαν.

Αντ’ αυτού, δρομολογούν τον επισιτιστικό κυκεώνα και την ανωμαλία της διατροφής με έντομα: μια ακόμα αθλιότητα από το άντρο εκχυδαϊσμου και ευτελισμού των πάντων (νέα τάξη) προκειμένου να συντριβεί ολοσχερώς η ήδη πολλαπλά κακοποιημένη λογική.

Η δική μας πρόκληση είναι να ανακτήσουμε αυτό που τεχνηέντως και δόλια τώρα μας στερούν: τη δυνατότητα της αυτάρκους και ελεύθερης διαβίωσης που δεν υποτάσσεται σε άνωθεν προαποφασισμένους μονόδρομους. Αυτή ως θεμελιώδης πολιτική θέση είναι η προϋπόθεση/βάση όπου με ασφάλεια μπορεί μετά να δομηθεί το πρακτικό μέρος της αυτάρκειας.

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου