Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΤΟΠΗΜΑ αρχιεπ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ: ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ;


Προσέλαβε ως πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Καθεδρικού, δικηγόρο, που ενώ ήταν πρόεδρος της κοινότητας της Αστόριας ενεπλάκη σε σοβαρότατο σεξουαλικό παράπτωμα το οποίο διέπραξε εντός του κτιρίου της κοινότητας! Η κοινότητα της Αστόριας τον απέπεμψε λόγω του ηθικού αυτού παραπτώματος, αλλά ο «Ελπιδοκτόνος» τον επιβραβεύει.

 «Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα
Μετά τον διορισμό του π. Καρλούτσου ως αρχιεπισκοπικού επιτρόπου που κυριολεκτικά πάγωσε την Ομογένεια αφού ήταν και η πρώτη πράξη του νέου Αρχιεπισκόπου (τη στιγμή που ο ''φάδερ 'Αλεξ'' εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς γύρω από την ανοικοδόμηση του Αγ.Νικολάου στο Ground Zero που ερευνώνται ακόμα, τόσο από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, όσο και από τον εισαγγελέα της Ν.Υόρκης) ανακοινώθηκε ο διορισμός του δικηγόρου Κώστα Ηλιάδη ως προέδρου του σχολικού συμβουλίου του Καθεδρικού στο Μανχάταν.



Ο κ. Ηλιάδης είναι γέννημα-θρέμμα της κοινότητας Αγ.Δημητρίου Αστόριας, όπου και υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου από το 2009 έως το 2011. Απεπέμφθη από τα όργανα διοίκησης της κοινότητας όταν κατηγορήθηκε για σοβαρότατη σεξουαλική παράβαση που διέπραξε μάλιστα εντός του κτιρίου της κοινότητας! Ο Κώστας Ηλιάδης μέσα σε όργιο αντεγκλήσεων, φωνών και κατηγοριών σε συνεδριάσεις της κοινότητας αποπέμφθηκε πάραυτα και δεν του επετράπη να αναλάβει πλέον διοικητικό πόστο εντός του Αγ. Δημητρίου.


Το σκάνδαλο δημιούργησε μεγάλο θόρυβο στην κοινότητα αλλά και στους μαθητές του σχολείου... Ορισμένες πηγές μιλούν ακόμα και για βίαιο επεισόδιο κατά του κ.Ηλιάδη – τόση ήταν η οργή εναντίον του! Αλλά ακόμα και σήμερα, οκτώ χρόνια αργότερα, η κοινότητα διατηρεί ζωντανές έντονες αρνητικές μνήμες από την εποχή και εκείνη και διακατέχεται από ισχυρά αισθήματα απορίας για την τωρινή επιλογή του αρχειεπίσκοπου Ελπιδοφόρου να επιβραβεύσει και πάλι την ανηθικότητα.


Αλλά πιο ενδιαφέρουσες είναι οι διασυνδέσεις που διατηρούσε και διατηρεί ο κ. Ηλιάδης. «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι», όπως λέει και το ρητό... Πιο σημαντική φαίνεται πως είναι η στενή φιλική του σχέση με τον «μικρό Ναπολέοντα» (μικρό στο ύψος και μικρότερο ακόμα στο ήθος) Νίκο Ανδριώτη που στην προχωρημένη ηλικία των 80+ ετών επιμένει να το παίζει «ηγέτης» στον Αγ. Δημήτριο και ευρύτερα, ενώ είναι φανερό ότι με την αλαζονεία του έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι πιθανόν λοιπόν ο κ. Ανδριώτης - που διέθεσε ποσό $100.000 για την τελετή ενθρόνισης του κ.Ελπιδοφόρου και είχε αναγραφεί στις επίσημες δηλώσεις με τον βαρύγδουπο τίτλο του “Grand Underwriter” – να είχε σοβαρό ρόλο στην επιλογή του κ. Ηλιάδη ως προέδρου της σχολικής επιτροπής.


Υπογραμμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος έχει κατ' εξαίρεση εκτεταμένα δικαιώματα διορισμών «αρχόντων» στην κοινότητα του Καθεδρικού την οποία ελέγχει προνομιακά. Σε κάθε άλλη κοινότητα στις θέσεις αυτές θα εξελέγοντο άτομα της επιλογής του προέδρου της κοινότητας, συνήθως με σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου και του ιερέα. Στην κοινότητα του Καθεδρικού η έλλειψη ελέγχου οδήγησε σε αυτό το νέο ατόπημα από τον κ. Ελπιδοφόρο. Είναι κατανοητή η «συγχώρεση» ως χριστιανική αρχή... Κανείς μας αναμάρτητος και η «άφεση αμαρτιών» αυτή καθευατή από τον νέο Αρχιεπίσκοπο θα ήταν πράξη που όχι μόνο δεν θα επικρίναμε αλλά και θα επαινούσαμε ως ένδειξη της πνευματικότητας του. Αλλο όμως ζήτημα η «άφεση αμαρτιών» εντός του πνεύματος της Εκκλησίας του Χριστού και άλλο η προκλητική επιβράβευση της ανηθικότητας.


Μετά το ηθικό του παράπτωμα, ο κ. Ηλιάδης δεν θα είχε θέση στη διοίκηση της Εκκλησίας. Πολύ περισσότερο σε θέση προέδρου Σχολικής Επιτροπής, η οποία εξ ορισμού επιβάλλει προσεκτική επιλογή ατόμων μεγάλης ηθικής ακεραιότητας. Σε καμία θέση δεν είχε δικαίωμα να τον διορίσει ο κ. Ελπιδοφόρος, επειδή αυτό δικαίως θεωρείται επιβράβευση ανηθικότητας. Αλλά εάν υπήρχε «λόγος» κάπου να τον χρησιμοποιήσει θα έπρεπε να ήταν σε κάποια αφανή θέση άτυπου συμβούλου κάποιας επιτροπής μακριά από τον ίδιο! Πώς είναι δυνατόν να εμπλέκει το όνομα του με άτομα που έχουν εγνωσμένα αποδειχθεί τέτοιας χαμηλής ηθικής!! Ασφαλώς οι σύμβουλοί του φέρουν τεράστια ευθύνη και πρέπει ο ίδιος να τους ελέγξει για την ποιότητα των συμβουλών τους.


Ευθύνη – και μάλιστα μεγάλη - προφανώς έχει και ο επίσκοπος Μηδείας Απόστολος ο οποίος την εποχή που ο κ.Ηλιάδης διέπραξε τις ανήθικες πράξεις του (2009-2011) ήταν ιερατικός προϊστάμενος του Αγ. Δημητρίου Αστόριας και έχει πλήρη γνώση του ποιού και του κ. Ηλιάδη και των συγκεκριμένων γεγονότων. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ. Απόστολος έφυγε εν μια νυκτί από τον Αγ. Δημήτριο Αστόριας και βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο βοηθός του επισκόπου κ. Γερασίμου από όπου επίσης ξαφνικά έφυγε, δηλ. εκδιώχτηκε!!! Οι κακές γλώσσες μιλούν για πολύ σοβαρό σκάνδαλο τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση - ίσως μάλιστα για το ίδιο σκάνδαλο περί τον κ. Ηλιάδη. 

Επειδή ακριβώς ο κ. Απόστολος, ως ιερατικός προϊστάμενος, είχε - σύμφωνα με το καταστατικό της κοινότητας - την ευθύνη του «ηθικού ελέγχου» των αρχόντων της. Δεν είναι με καθαρότητα γνωστό ποιός ακριβώς ήταν ο ρόλος του τότε και κατά πόσο «κάλυψε» τις ανηθικότητες του κ. Ηλιάδη... Ας το εξηγήσει ο ίδιος.. Οχι σε εμάς, αλλά στον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο, τον οποίο εξέθεσε ανεπανόρθωτα.


Ενημέρωσε άραγε τον κ. Ελπιδοφόρο ο κ. Απόστολος για το ποιόν του κ. Ηλιάδη και τα όσα του καταμαρτυρούνται; Εάν δεν ενημερώθηκε, τόσο από τον επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο όσο και από τον κ. Ανδριώτη, οφείλει να τους απομακρύνει και τους δύο ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ από το περιβάλλον του. Με τέτοιους συμβούλους – σε συνδυασμό και με την παρουσία του ελεγχόμενου για συνεχή διαφθορά π. Καρλούτσου δίπλα του – πολύ σύντομα θα έρθουν πολύ χειρότερα και δεν θα ξέρει από που να τα συμμαζέψει. Εάν όμως ήταν ενήμερος και παρόλα αυτά επέλεξε να προχωρήσει τότε είναι προφανές ότι ακολουθεί την «συνταγή Βαρθολομαίου». 

 Ο οποίος ενώ υπάρχει επίσημη αναφορά της Γαλλικής Αστυνομίας για τα σεξουαλικά σκάνδαλα Εμμανουήλ και Μάξιμου στο Παρίσι, όχι μόνο την αγνοεί, όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια αλλά και τους επιβραβεύει!... Και ταυτόχρονα επιλέγει για πολλές κρίσιμες θέσεις γνωστούς ομοφυλοφίλους - ένας από τους οποίους (ο Γεράσιμος Σαν Φρανσίσκο) έχει επίσημα πάρει θέση υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων, χωρίς ο κ. Βαρθολομαίος να τον επαναφέρει στην τάξη!!


Ετσι λοιπόν και εδώ ο κ. Ελπιδοφόρος (με την πάροδο του χρόνου το παρατσούκλι «Ελπιδοκτόνος» του ταιριάζει όλο και περισσότερο) επιβραβεύει την ανηθικότητα και την αδιαφάνεια και δεν τον νοιάζει ούτε η αλήθεια, ούτε η ηθική. Κάπως έτσι έφτασε να πηγαίνει (για πρώτες επισκέψεις νέου Αρχιεπισκόπου!) σε σχεδόν άδειες εκκλησίες. Αλλά σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες. Αυτό άραγε θέλει; Πάντως η κοινότητα της Αστόριας έμεινε με το στόμα ανοιχτό από τη νέα του απόφαση και ασφαλώς περιμένει εξηγήσεις.

Νίκος Σταματάκης, Νέα Υόρκη,  n.stamatakis@aol.com 

Πηγή: https://www.kalami.us/
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου