Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 11 Φεβρουαρίου 2020.
Στα μέσα Νοεμβρίου 2019 οργανώθηκε ένα συνέδριο στα Σκόπια με τίτλο «Μακεδονία 2025. Συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός ισχυρότερου έθνους».
Ασφαλώς υπό την αιγίδα της κυβέρνησης. Μίλησε ο τότε πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, αρχηγός του VMRO, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε δύο μήνες από σήμερα θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του κράτους των Σκοπίων.
Οι φωτογραφίες των διαφόρων ομιλητών με φόντο το (σκέτο) «Μακεδονία 2025» επιβλητικές.
Ασφαλώς υπό την αιγίδα της κυβέρνησης. Μίλησε ο τότε πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, αρχηγός του VMRO, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε δύο μήνες από σήμερα θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του κράτους των Σκοπίων.
Οι φωτογραφίες των διαφόρων ομιλητών με φόντο το (σκέτο) «Μακεδονία 2025» επιβλητικές.
[Ομοίως και με τη χρήση του όρου «Κρασιά της Μακεδονίας» με τον οποίο συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις οίνου].
Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι επανέφερε στο υπουργείο την πινακίδα όπου αναγράφεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και φωτογραφήθηκε υπερήφανα μπροστά της. Το γεγονός προκάλεσε και την αντίδραση του πρώην υπουργού εξωτερικών, Νίκολα Δημητρώφ, ο οποίος σχολιάζοντας την πράξη είπε ότι «συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είδατε; Μόνοι τους τα λένε!
Το VMRO προηγείται στις δημοσκοπήσεις και δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ τη Συμφωνία, άλλωστε ο Πρόεδρος της χώρας δεν την υπέγραψε, ως όφειλε. Με την άνοδό τους στην εξουσία, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψουν στο σκέτο Μακεδονία.
Θυμήθηκα με όλα αυτά ότι ο Άγγελος Συρίγος έλεγε τα εξής: «Ακόμη και σήμερα (18 Ιουνίου 2019) αγνοούμε αν οι Σκοπιανοί έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους και ιδίως το προοίμιο του Συντάγματος. Αν εμφανιστεί ένα Προοίμιο του Συντάγματος το οποίο μιλάει διαρκώς για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αντιλαμβάνεστε ότι αποκτούμε έρεισμα». Πλέον, κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι κάπως έτσι θα γίνει.
Εν αναμονή λοιπόν να αποκτήσουμε «έρεισμα». Τι θα το κάνουμε βέβαια, είναι άλλο ερώτημα. Διότι, για παράδειγμα, από τις 29 χώρες του ΝΑΤΟ, μόνο η Ισπανία απέμεινε που δεν ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης και ο αγώνας δρόμου να ενταχθεί η χώρα στον Διεθνή Οργανισμό πριν τις εκλογές οδεύει προς το τέλος του. Ενώ και στην ΕΕ η Γαλλία άσκησε βέτο για δικούς της λόγους. Όχι η Ελλάδα όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης στις 25.1.2019.
Αναρωτιέμαι πόσο αμήχανα (για να μην πω άλλη λέξη) αισθάνονται ορισμένοι στην Ελλάδα, οι οποίοι ενώ δεν είχαν καμία τέτοια υποχρέωση υϊοθέτησαν άκριτα και αβίαστα τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», πριν ακόμα κυρωθεί. Ας γνωρίζουν ότι οι Έλληνες ποτέ δεν θα ονομάσουν τα Σκόπια «Μακεδονία», ούτε εν όλω, ούτε εν μέρει, και ποτέ δεν θα ονομάσουν τους κατοίκους τους «Μακεδόνες», διότι οι Μακεδόνες ανήκουν στην οικογένεια του ελληνισμού.
Το κερασάκι στην τούρτα: την περασμένη Παρασκευή (7 Φεβρουαρίου), ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, πανηγύρισε την επέτειο των 75 ετών από τότε που σε σχολείο στο Μοναστήρι, διδάχθηκαν οι μαθητές για πρώτη φορά την λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα». Μάλιστα, για την τραγική ειρωνία του πράγματος, το σχολείο φέρει το όνομα του Τίτο.
Σαφής παραδοχή λοιπόν ότι η γλώσσα είναι κατασκευασμένη το 1945, όπως προκύπτει και από τα κυβενητικά έγγραφα της περιόδου εκείνης που ορίζουν τη νέα αλφάβητο και γεννούν τη νέα γλώσσα. Άλλωστε, οι πρώτες επίσημες Γραμματικές εκδόθηκαν αμέσως μετά.
Η υπεξαίρεση λοιπόν καλά κρατεί. Οι κλέφτες εθνικών ταυτοτήτων παιανίζουν τα κλοπιμαία μπροστά στα μάτια μας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση χαμένη στον κόσμο της.
http://www.antibaro.gr/article/25999
Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου