Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Νέα εντολή της Νέας Τάξης έπεσε στο τραπέζι. ΕΕ: φορολογείστε το κρέας για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή!!!


Οι εισπράξεις από το φόρο στο κρέας, που θα αυξήσουν την τιμή της μπριζόλας κατά 25%, θα αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της γεωργίας / κτηνοτροφίας στην κλιματική αλλαγή.

Μια περίεργη έκθεση έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Guardian, που αφορά την πρόθεση της ΕΕ για επιβολή φόρων στην κατανάλωση κρέατος ώστε να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη κλιματική αλλαγή. Πολλοί επιστήμονες απέδειξαν πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα φυσικό περιοδικό φαινόμενο.


Ο φόρος στο κρέας θα ονομαστεί «φόρος βιωσιμότητας» και θα καλύψει την περιβαλλοντική καταστροφή συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια για να βοηθηθούν οι αγρότες στην παραγωγή καλύτερων προϊόντων, ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν καλύτερα προϊόντα.

Ο φόρος αναμένεται να αυξήσει την τιμή της μπριζόλας στη Βρετανία κατά 25% και θα επιβληθεί την επόμενη δεκαετία. Η έκθεση επικεντρώνεται στις χώρες μέλη της ΕΕ. Στην έκθεση αναφέρεται πως η δίκαιη τιμολόγηση για το κρέας θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην επόμενη ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία που είναι γνωστή ως «Στρατηγική από τη φάρμα στο πιρούνι».

Στην έκθεση αναλύεται το κόστος των αερίων του θερμοκηπίου, άλλες μορφές μόλυνσης στον αέρα και τα νερά και η μείωση της άγριας πανίδας που σχετίζεται με την κτηνοτροφία. Υπολογίζεται πως η κάλυψη αυτών των εξόδων θα αυξήσει την τιμή του κρέατος κατά 47 λεπτά του ευρώ ανά 100 γραμμάρια, κάτι που θα σημάνει αύξηση στην τελική τιμή κατά 25%.

Ο φόρος στο χοιρινό και τα κοτόπουλα θα είναι χαμηλότερος καθώς τα ζώα αυτά έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (!) στα 36 λεπτά του ευρώ ανά 100 γραμμάρια και 17 λεπτά του ευρώ ανά 100 γραμμάρια αντίστοιχα.

Στην έκθεση υποστηρίζεται πως μέχρι το 2030, εντός ΕΕ, οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να μειώσουν την κατανάλωση του βοδινού κρέατος κατά 67%, του χοιρινού κατά 57% και των κοτόπουλων κατά 30%.

Επίσης, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εντός ΕΕ θα μειωθούν κατά 120 εκατομμύρια τόνους. Οι φόροι θα αποφέρουν 32 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε έτος στα κράτη μέλη, αναφέρεται στην έκθεση.

Τα μισά από αυτά τα χρήματα θα δοθούν στους αγρότες για να σταματήσουν την παραγωγή κρέατος, κάτι που θα αυξήσει τα κέρδη των αγροτών κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε έτος.

Τα υπόλοιπα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για την μείωση του κόστους παραγωγής φρούτων και λαχανικών, στην βοήθεια των φτωχών οικογενειών και στην βοήθεια των αναπτυσσόμενων χωρών να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν 50% περισσότερο κρέας από όσο προτείνεται από τους διαιτολόγους για την διατήρηση της σωστής υγείας. Έτσι κάθε χρόνο θα εξοικονομούνται δισεκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες υγείας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις Ευρωπαϊκές Ενώσεις Υγείας έστειλαν επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Frans Timmermans που ετοιμάζει τη νέα πράσινη συμφωνία λέγοντας:
«Τα τελευταία χρόνια, πολλές μελέτες έδειξαν πως η αλλαγή σε μια πιο υγιεινή διατροφή πλουσιότερη σε φυτικές ίνες μπορεί να προσφέρει καλύτερη υγεία, μαζί με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».

Η επιβολή φόρου άνθρακα σε τροφές μεγάλου περιβαλλοντικού αποτυπώματος υποστηρίζεται από ακόμη μία έκθεση, ενώ προτείνεται να γίνει η παροχή πράσινων γευμάτων από τις υπηρεσίες κέιτερινγκ και τις αεροπορικές εταιρείες, η πρωταρχική επιλογή.

Πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως μια μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος στις πλούσιες χώρες είναι σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Άλλες έρευνες έδειξαν πως η αποφυγή κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών είναι ο κυριότερος τρόπος να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε ανθρώπου στον πλανήτη.

«Συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ζωικής πρωτεΐνης στην τιμή, είναι σημαντικό στοιχείο στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το κλίμα, την βιοποικιλότητα, την δημόσια υγεία και την προστασία των ζώων» υποστηρίζεται από το Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Wageningen.

Σε Βρετανική έρευνα του 2010 που ζητήθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό David Cameron, εξετάζεται το πως οι κυβερνήσεις, η βιομηχανία τροφών και οι διάφορες ομάδες πολιτών, μπορούν να βοηθήσουν στην αλλαγή της δίαιτας των ανθρώπων και την αποφυγή του κρέατος.

Παράλληλα με την υποστήριξη της επιβολής φόρου άνθρακα στα προϊόντα με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προτείνεται στις κυβερνήσεις να θέσουν το παράδειγμα με την μείωση ή την αφαίρεση ανθυγιεινών τροφών από τα κυλικεία των νοσοκομείων, των σχολείων και των κυβερνητικών γραφείων. Επίσης προτείνεται η διδασκαλία μαγειρικής στα σχολεία και τα κολέγια.

Οι εταιρείες παραγωγής τροφής θα μπορούσαν να παράγουν τροφές που βασίζονται στα φυτά και αυτές να αποτελούν το βασικό μενού σε εκδηλώσεις κέιτερινγκ και στις αεροπορικές πτήσεις. Επίσης προτείνεται η διαφήμιση των τροφών που προέρχονται από τα φυτά ως «απολαυστικές, κανονικές και ικανοποιητικές και όχι ως ελαφριές ή για τους εγκρατείς ή υπερβολικά υγιεινές ή για χορτοφάγους».

Μια άλλη πρόταση περιλαμβάνει την τοποθέτηση στους καταλόγους των εστιατορίων των μπέργκερ λαχανικών δίπλα στα μπέργκερ κρεάτων και όχι ξεχωριστά. Επίσης, το ίδιο να συμβαίνει και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η ένωση αγροτών και κτηνοτρόφων Βρετανίας υποστηρίζει πως η γεωργία μπορεί να γίνει κλιματικά ουδέτερη ως το 2040 χωρίς να μειωθεί η παραγωγή κρέατος. Αντίθετα, υποστηρίζεται πως τα τρία τέταρτα των αγροτικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μπορούν να αντισταθμιστούν με την παραγωγή καυσίμων για ηλεκτρικούς σταθμούς και στη συνέχεια με την συγκέντρωση και το θάψιμο του διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει στο δημοσίευμα του Guardian, η ψύχωση με την δήθεν κλιματική αλλαγή που δήθεν οφείλεται στους ανθρώπους και (αν είναι δυνατόν) στα ζώα (παράγουν πολύ διοξείδιο του άνθρακα) έχει ξεπεράσει κάθε λογική. Οι δήθεν υπερασπιστές του περιβάλλοντος προσπαθούν να μετατρέψουν τους ανθρώπους από παμφάγους σε χορτοφάγους. Για να πετύχουν το σκοπό τους, παράγουν κάθε είδους «μελέτη» που θα ενοχοποιήσει τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους. Σ΄ εμάς απομένει να αντισταθούμε και να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα: είναι ανθρώπινο δικαίωμά μας να τρεφόμαστε με όποιο παραδοσιακό τρόπο επιθυμούμε.

Πηγή: Cosmostatus

ΑΒΕΡΩΦ


Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Υπαρχει το κρεας, αλλα υπαρχει και το αλλο..."κρεας" για το οποιο ο κουλης πολυ παραστατικα μας το δινει να το καταλαβουμε καπως ετσι...
    http://www.ksipnistere.com/2020/02/blog-post_623.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή