Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

15ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΙΤΙΖΕΤΑΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Το απίστευτο οικογενειακό δράμα που βιώνει ένας 15χρονος που ζει στην Νέα Ιωνία Βόλου φέρνει στο φως σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία». 

Ο 15χρονος μαθητής της Β Γυμνασίου ζει μαζί με την άνεργη μητέρα του έχοντας διαθέσιμα μόλις 300 ευρώ για να περάσουν ολόκληρο τον μήνα. 

Η καθημερινότητα του παιδιού είναι ένας Γολγοθάς καθώς ζουν με κομμένο ρεύμα και έτσι αναγκάζεται να διαβάζει υπό το φως των κεριών για να είναι συνεπής στις σχολικές του υποχρεώσεις, υποσιτίζεται και υπομένει το κρύο στωικά.

Η έκκληση της μητέρας του παιδιού

Το χρέος στη ΔΕΗ ξεπέρασε τις 7000 ευρώ και τους αφαίρεσαν το ρολόι. Ο δήμος και η εκκλησία δεν έχουν βοηθήσει την οικογένεια, όπως ανέφερε η μητέρα του 15χρονου παιδιού στη εφημερίδα «Θεσσαλία».

«Ναι, διαβάζει με το κερί και έναν φακό μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες. Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου και δεν μπορώ. Κρυώνει γιατί δεν υπάρχει θέρμανση και το φαγητό είναι ελάχιστο» είπε η μητέρα μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την κατάσταση ανέχειας που βιώνουν.

Το σπίτι που μένουν είναι παμπάλαιο και καταρρέει από την υγρασία, με το παιδί και την μητέρα να βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

«Δεν ξέρω που να αποτανθώ για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που δεν μπορώ να την περιγράψω και δεν ξέρω που αλλού να αποτανθώ», τόνισε η μητέρα που δήλωσε αβοήθητη από τις κοινωνικές δομές.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την μητέρα και το παιδί
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Infokids.gr με την μητέρα του μαθητή, κα Αικατερίνη Γρηγοράκη, που μας μίλησε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια, για το κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και για την ανέχεια που μαστίζει το σπιτικό τους. Η κα Γρηγοράκη μας τόνισε την επιθυμία της να γίνει διακανονισμός με την ΔΕΗ ώστε να διευθετηθεί το χρέος. 

Αν επιθυμείτε να στηρίξετε την μητέρα με χρήματα ο τραπεζικός λογαριασμός είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. Λογαριασμού 202/620/598-41 Αικατερίνη Γρηγοράκη Νικόλαος
GR 9801102020000020262059841
Αν θέλετε να στείλετε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα τα στοιχεία διεύθυνσης είναι:
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΡΗΡΟΡΑΚΗ
Ευζώνων 17, Νέα Ιωνία, Βόλος
38446
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948240825

Πηγή:  https://indobserver.gr/
 «Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα που ακούσαμε το Ευαγγέλιο της κρίσεως.

    Σας φώτισε ο Θεός, Πάνο και Ρόη, να αναρτήσετε αυτό το δημοσίευμα.

    Θα αναρτήσω ένα απόσπασμα από ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

    Ώστε λοιπόν όσες άλλες αμαρτίες έχεις, η ελεημοσύνη σου τις ισοφαρίζει όλες, διότι κάνει την καρδιά σου μαλακή και σπλαχνική και αυτή σε οδηγεί στη μετάνοια , στην εξομολόγηση, και δι’ αυτής στη Θεία Κοινωνία.

    Αυτό το εις μνημόσυνον σημαίνει ότι σε ενθυμείται διαρκώς, συνεχώς, κάθε στιγμή ο Θεός, και είναι Αυτός που θα σου προσφέρει σωτηρία και αιώνια ζωή.

    Μας λέγει και άλλα πολλά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ας ακούσουμε μερικά.
    Εκείνο με το οποίο μπορούμε να μοιάσουμε με τον Θεόν, είναι η ελεημοσύνη και η ευσπλαχνία προς τον πάσχοντα, είτε αυτός είναι φίλος, είτε είναι εχθρός, είτε είναι συγγενής, είτε είναι ξένος και άγνωστος, είτε είναι καλός, είτε είναι ακόμα και κακός.
    Όταν στερούμεθα αυτού του είδους την αρετή, είμεθα γυμνοί και από τις άλλες.

    Επαναλαμβάνω ομιλεί ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, και συνεχίζει.

    Δεν είπε ο Κύριος αν νηστεύετε, αν αγρυπνείτε, αν εγκρατεύεστε, αν παρθενεύετε και αν πολλάς δυνάμεις ποιείτε, και αν ακόμα και τέρατα και σημεία ποιείτε, ότι θα είσθε όμοιοι με τον ουράνιο Πατέρα, όχι, διότι με κανένα από αυτά δεν ασχολείται ο Θεός, ούτε και Τον ενδιαφέρουν αυτές οι μικροαρετές.

    Αλλά τι λέγει;
    Να είστε σπλαχνικοί προς τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις.
    Όπως είναι σπλαχνικός ο ουράνιος Πατέρας σας.

    Γίνεστε ουν οικτίρμονες και ελεήμονες καθώς και ο Πατήρ ημών ο ουράνιος οικτίρμων εστί.

    Η ελεημοσύνη κατά τον ίδιο μεγάλο Άγιο είναι η καρδιά της κάθε αρετής.

    Είναι και κάτι ακόμα περισσότερο.

    Είναι η μητέρα, είναι η μάνα της αγάπης.
    Αν θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι άξιος μαθητής του Χριστού, οφείλεις να είσαι ελεήμων.

    Να είσαι παντελεήμων.

    Εξ όλης ψυχής, και καρδίας, και ισχύος, και διανοίας.

    Η ελεημοσύνη είναι η οδηγός προς τη μετάνοια.

    ΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΡΆΞΗ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΊΠΕ Ο ΆΓΙΟΣ ΙΩΆΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ.

    ΑΎΡΙΟ ΚΙΌΛΑΣ, ΓΙΑΤΊ ΜΕΤΆ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΆΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή