Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΙΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ! ΚΥΠΡΙΟ ΠΟΙΗΤΗ, ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ! (Διαβᾶστε καί φρίξτε!)


Γράφει ὁ Λυκοῦργος Νάνης
ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ!
ΘΑΥΜΑΣΙΟ, ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟ, το κείμενο του κ.Πολυχρονιάδη, πρέπει να το διαδώσουμε παντού.
Αποκαλύπτει την κατάντια του τμήματος Θεολογίας, που φημολογείται ότι πρόκειται να επιτιμοποιήση τον ποιητή, του οποίου τα κατάπτυστα ποιήματα που μας παρέθεσε ο κ,Πολυχρονιάδης, κάνουν και αυτόν τον ηλεκτρονικό χάρτη, να ερυθριά από ντροπή!
Αυτή η ντροπή, δεν φαίνεται, να σχηματίζεται στις παρειές κάποιων προφεσσόρων, που σκέπτονται να προβούν στη βδελυκτή αυτή πράξη...
Αντιθέτως είδαμε, το γνωστό και μη εξαιρετέο "ερωτοθεολόγο" Σταμούλη, να εκθειάζει τα προιόντα της γραφίδος του εν λόγω ποιητή. Και πιθανότατα, με πρωτοβουλία του Σταμούλη, να επίκειται και η επιτιμοποίηση του ποιητή..., προς καταισχύνη του τμήματος Θεολογίας...
____________________

Επίτιμον το άτιμον;



Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης
Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ


Φημολογείται η επιτιμοποίηση του Κύπριου ποιητή Κυριάκου Χαραλαμπίδη από το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ.

Με αφορμή, λοιπόν, τα εν λόγω ακούσματα, διαβάζουμε ένα παλαιότερο άρθρο του καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη, στο οποίο σχολιάζει το ποίημα του Χαραλαμπίδη «Ένα κορίτσι με μαγιό μπήκε στην εκκλησία»1:


«Πᾶνος» 

11 σχόλια:

  1. Σατανολόγοι θα έπρεπε να λέγονται και όχι Θεολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΙΣΧΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μόνο βλάσφημο, αλλά ούτε ποιητή τον βρίσκω. Σκουπίδια! Καλύτερα να έκανε πράξεις τις φαντασιώσεις του, παρά στίχους. Υπάρχει και το εργόχειρο.. 🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταφέρω ένα απόσπασμα, από το κείμενο του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης

    ΓΙΑ ΤΟ ΒΔΈΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΏΣΕΩΣ.

    Τα χέρια μου και τα πόδια μου έτρεμαν από φόβο. Ο γέροντας είπε: «Κοίτα!». Μετά είδα μια κοσμοσυρροή από ανθρώπους διασκορπισμένους

    Τα σκυλιά κατέτρωγαν τα σώματα των πεθαμένων, ενώ η δυσοσμία ήταν τρομερή. Σκέφτηκα: «Κύριε, αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πίστη». Από τα στόματά τους έβγαιναν βλασφημίες και γι' αυτό δέχθηκαν το θυμό του Κυρίου.

    Είδα, επίσης, ένα ολόκληρο βουνό από ΒΙΒΛΊΑ και ανάμεσα στα ΒΙΒΛΊΑ σέρνονταν σκουλήκια εκπέμποντας μια τρομερή δυσοσμία.

    Ρώτησα το γέροντα ποια ήταν η σημασία αυτών των ΒΙΒΛΊΩΝ. Αυτός είπε:

    «Αυτά τα βιβλία είναι ασέβεια και βλασφημία που θα μολύνουν όλους τους Χριστιανούς με αιρετικές διδασκαλίες! Μετά ο γέροντας ακούμπησε το ραβδί του σε κάποια από τα βιβλία και άρπαξαν φωτιά. Ο άνεμος διασκόρπισε τις στάχτες.

    Στη συνέχεια είδα μια εκκλησία γύρω από την οποία ήταν στοίβα από δεήσεις για τους αποθανόντες. Έσκυψα και θέλησα να τις διαβάσω, άλλα ο γέροντας είπε:
    «Αυτές οι δεήσεις για τους πεθαμένους βρίσκονται εδώ πολλά χρόνια και οι ιερείς τις έχουν ξεχάσει. Δεν πρόκειται ποτέ να τις διαβάσουν, άλλα οι νεκροί θα ζητούν κάποιον να προσευχηθεί γι' αυτούς!» Εγώ τον ρώτησα: «Ποιοι θα προσευχηθούν γι' αυτούς;». Ο γέροντας αποκρίθηκε: « Οι Άγγελοι θα προσευχηθούν γι' αυτούς».

    Προχωρήσαμε πιο πέρα, και ο γέροντας τάχυνε το βήμα του τόσο που με δυσκολία τον προλάβαινα. «Κοίτα!», μου είπε.

    Είδα ένα μεγάλο πλήθος από ανθρώπους να καταδιώκονται από τους δαίμονες οι οποίοι τους κτυπούσαν με πασσάλους, με δίκρανα και γάντζους. Ρώτησα τον γέροντα ποιο είναι το νόημα αυτών των ανθρώπων.

    Με αποκρίθηκε: «Αυτοί είναι εκείνοι που απαρνήθηκαν την πίστη τους και άφησαν την Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία και δέχθηκαν την καινούρια νεωτερίζουσα εκκλησία.

    Αυτή η ομάδα, εκπροσωπεί τους ιερείς, τους μοναχούς, τις μοναχές, και τους λαϊκούς οι οποίοι απαρνήθηκαν τους όρκους τους, ή το γάμο τους, και δεσμεύθηκαν με το ποτό, την ανηθικότητα, και όλου του είδους τις βλασφημίες και τις διαβολές.

    Όλοι αυτοί έχουν τρομακτικά πρόσωπα και μια τρομερή δυσοσμία βγαίνει από τα στόματά τους. Οι δαίμονες τους κτυπούσαν, οδηγώντας τους στην τρομερή άβυσσο, από την οποία βγαίνουν οι φλόγες της κολάσεως.

    Ήμουν πολύ φοβισμένος. Έκανα το σημείο του σταυρού ενώ προσευχόμουν, ο ΚΎΡΙΟΣ ΜΑΣ να μας αποτρέψει από τέτοια μοίρα!

    Ολόκληρο το κείμενο είναι αναρτημένο στο chrome

    Ιωάννης της Κροστάνδης-Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

    Είναι μεγάλο αλλά αξίζει να το διαβάσετε.

    Ο ΚΎΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΜΑΣ ΕΊΠΕ

    Όπως το δέντρο το γινώσκετε από τους καρπούς του.
    Έτσι και τους ανθρώπους από τα έργα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Γειά σου ἀδελφέ μου Σάββα!

      Ἔπρεπε νὰ τοῦ κάνουν μήνυση αὐτοῦ τοῦ βλάσφημου, ἀλλὰ ὅπως βλέπεις, πλήρης ἀδιαφορία ἀπ᾿ ὅλους...

      Ἐὰν ἐπρόκειτο νὰ θίγονταν τὰ συμφέροντά τους, ὅπως ἔγινε μὲ τὸ μισθολογικὸ τῶν ἱερέων, τότε θὰ ἔβλεπες ἀντίδραση...

      Διαγραφή