Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Προφήτης Ηλίας: «Μετανοήστε, κλάψτε, θρηνήστε, πενθήστε, νηστέψτε, ἐπιστρέψτε.. Ἔρχεται, ἔρχεται, ἔρχεται κακό κι ανεμοθύελλα στην Οικουμένη και στην Ελλάδα".



«Μετανοήστε, κλάψτε, θρηνήστε, πενθήστε, νηστέψτε, ἐπιστρέψτε. Ἔρχεται, ἔρχεται, ἔρχεται σφαγή! Κακό καί ἀνεμοθύελλα στήν οἰκουμένη καί στήν Ἑλλάδα».

Στις 2 Μαρτίου του 1979 εμφανίστηκε ο Προφήτης Ηλίας σε έναν ταξιτζή και κήρυξε μετάνοια και επιστροφή του κόσμου στον δρόμο του Θεού.

Συγκεκριμένα, ο Προφήτης Ηλίας εμφανίστηκε ως καλόγηρος στον Πειραιά, όπου πήρε ένα ταξί για να πάει στην Καστέλλα. Εκεί υπάρχει μια Εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Με το που φτάνουν στην Εκκλησία, κάνει ο ταξιτζής να δει το ποσό που του οφείλει ο καλόγηρος και βλέπει να μην υπάρχει καλόγηρος στο ταξί και την πόρτα του ταξί ανοιχτή! Χάθηκε εν ριπή οφθαλμού! Πουθενά ο καλόγηρος!

Κατεβαίνει ο ταξιτζής από το ταξί του, για να κλείσει την πίσω πόρτα του αμαξιού και βλέπει στο κάθισμα όπου καθόταν ο καλόγηρος ένα χαρτί που έγραφε:

«Μετανοήσατε, κλάψετε, θρηνήσατε, πενθήσατε, νηστέψατε, επιστρέψατε. Έρχεται, έρχεται, έρχεται σφαγή! Κακό και ανεμοθύελλα στην οικουμένη και στην Ελλάδα».

Και κάτω από τα λόγια αυτά, βλέπει ο ταξιτζής στο σημείωμα, μια υπογραφή με το όνομα: «Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης»!!!

Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας †

http://hristospanagia3.blogspot.com/

Πηγή: https://agiopneymatika.blogspot.com/
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Πρώτο μεγάλο σημείο, που έδωσε ο προφήτης Ηλίας, ήταν που προσευχήθηκε και δεν έβρεξε για τριάμισι χρόνια. Σ’ αυτό το διάστημα ο Προφήτης κρυβόταν σε μια σπηλιά σ’ ένα χείμαρρο πέρ’ από τον Ιορδάνη. Εκεί υπήρχε λίγο νερό κι ένας κόρακας του πήγαινε τροφή κάθε πρωί. Όταν στέρεψε το νερό, έφυγε ο Προφήτης και πήγε στα Σάρεπτα της Σιδωνίας· όλα αυτά με εντολή του Θεού. Εκεί φιλοξενήθηκε σε μια χήρα γυναίκα, που είχε λίγο αλεύρι και λίγο λάδι, κι όμως έτρωγαν όλο τον καιρό και δεν έλειψαν. Η χήρα γυναίκα είχε ένα παιδί κι έτυχε να αρρωστήσει και να πεθάνει. Τότε ο Προφήτης προσευχήθηκε κι ανάστησε το παιδί.

    Δεύτερο μεγάλο σημείο, που έδειξε ο Προφήτης Ηλίας, ήταν που προσευχήθηκε κι ήλθε φωτιά από τον ουρανό. Με προσταγή του βασιλέα Αχαάβ, μαζεύτηκαν τετρακόσιοι ειδωλολάτρες ψευτοιερείς, που τους προστάτευε η Ιεζάβελ. Τότε ο προφήτης Ηλίας τους προκάλεσε σ’ ένα διαγωνισμό. Του είπε κι έβαλαν πάνω στο θυσιαστήριο τα ξύλα και το σφάγιο για θυσία, και άρχισαν να τρέχουν γύρω και να φωνάζουν όλη την ήμερα τον ψεύτικο θεό Βάαλ, για να ρίξει φωτιά· «και ουκ ην φωνή και ουκ ην ακρόασις». Τότε ο Προφήτης τους είπε· «Κάνετε πέρα! Τώρα θα κάνω εγώ τη θυσία μου». Έκανε δικό του θυσιαστήριο, έβαλε κι έβρεξαν καλά τρείς φορές τα ξύλα με νερό κι ύστερα προσευχήθηκε. Έπεσε τότε φωτιά από τον ουρανό κι αναποδογύρισε κι έκαψε ολόκληρο το θυσιαστήριο.

    Ύστερα απ’ αυτό το σημείο, ο λαός έπιασε τους τετρακόσιους ψευτοϊερείς κι ο προφήτης Ηλίας τους τιμώρησε αυστηρά.

    Βλέπουμε ότι ο προφήτης έδωσε φαγητό σε περίοδο πείνας στη φτωχή αλλά και πιστή χήρα, επίσης ήταν και μέγας τιμωρός των ειδωλολατρών. Θα ξαναεμφανισθεί (διότι δεν εγνώρισε θάνατο) στα έσχατα για να αντιμετωπίσει τον Αντίχριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εὐχαριστοῦμε πολὺ φίλε μας Σάμιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή