Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Το 1/3 των μελών των Ρώσων κομμουνιστών πιστεύουν στον Θεό (Πως αλλάζουν τα πράγματα...)


Ο Γκενάντι Ζιουγάνοφ ανέτρεψε τα δεδομένα και είπε πως στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ απέδειξε πως πρέπει να υπάρχει ελευθερία της συνείδησης.

Το ένα τρίτο των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας είναι θρησκευόμενοι, δηλαδή άτομα που πιστεύουν στον Θεό. 

Την αποκαλυπτική αυτή δήλωση έκανε χθες ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ στον δημοσιογράφο της έγκυρης ρωσικής εφημερίδας Kommersant Αντρέι Καλέσνικοφ, την οποία παραθέτει στο εκτενές του ρεπορτάζ για τη 10η επέτειο της ενθρόνισης του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, που εορτάσθηκε στη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων του Κρεμλίνου, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ ( Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας –σ.σ) μπόρεσα να αποδείξω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία της συνείδησης! Αφαιρέσαμε λοιπόν το σημείο που λέει ότι ο κομμουνιστής δεν μπορεί να πιστεύει στον Θεό! Στο κόμμα μας το ένα τρίτο των κομμουνιστών είναι θρησκευόμενοι. Υπέρ μου ψήφισαν τότε το 40% (των μελών-σ.σ)» , δήλωσε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, απαντώντας στα επίπονα ερωτήματα του Ρώσου δημοσιογράφου για τις σχέσεις του ιδίου και των κομμουνιστών με τον Θεό.

Η εφημερίδα αναφέρει, με βάση τη συζήτηση που έγινε μεταξύ άλλων, ότι ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ διευκρίνισε ότι η κύρια ανησυχία του σήμερα συνίσταται στο ότι «οι αγγλοσάξονες σε τελική ανάλυση άρχισαν την επίθεση» και μάλιστα «ταυτόχρονα σε τρεις βασικούς θεσμούς». Εναντίον του προέδρου, της Εκκλησίας και της ισχυρής αντιπολίτευσης. «Ναι, ο πρόεδρος», κούνησε καταφατικά το κεφάλι του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ για να προσθέσει: «Και εκτός αυτού, είναι η Εκκλησία και η ισχυρή αντιπολίτευση. Εναντίον τους στρέφονται όλες (οι επιθέσεις-σ.σ). Για τον λόγο αυτόν πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά προβλήματα και συσπειρωθούμε γύρω από την εξουσία».

Η απάντηση αυτή του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, έκανε τον δημοσιογράφο της Kommersant να διερωτηθεί και να σχολιάσει : «Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Μήπως ο στόχος των κομμουνιστών είναι να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Τι σημαίνει αυτό; Το νομοτελειακό τέλος;…». Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ συνέχισε ωστόσο την απάντησή του λέγοντας: «Ο Παναγιώτατος είπε ότι η βάση της ενότητας μπορεί να είναι το κράτος, η αγία Ρωσία και η σοβιετική δικαιοσύνη! Ναι! Και σήμερα ο Κύριλλος είναι η εμψύχωση κατά της βίας!»

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δεν απέφυγε να απαντήσει ούτε όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πιστεύει στον Θεό. « Η πίστη είναι μια πολύ πιο ευρεία έννοια» απάντησε, για να δεχθεί μια ακόμη ερώτηση υπό τη μορφή απορίας . «Μα μπορεί να υπάρξει κάτι πιο ευρύ από την πίστη;»

«Μπορεί, είπε ο Ζουγκάνοφ και συνέχισε: «Η Πίστη …η Ελπίδα ... η Αγάπη. Εγώ πιστεύω στο κράτος και στον λαό... Στο άστρο μας! Χωρίς εμάς θα είναι άσχημα τα πράγματα…» «Απάντησα στο ερώτημα σας;» ξαναρώτησε ο Ζιουγκάνοφ και αφού μεσολάβησε η απάντηση του δημοσιογράφου, που του είπε πως η ερώτησή του αφορούσε εκείνον και μόνο, ο ηγέτης των Ρώσων Κομμουνιστών θεωρώντας ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την απάντηση του είπε με τρόπο κατηγορηματικό:

"Ακούστε, θα σας πω λοιπόν το εξής! Στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ μπόρεσα να αποδείξω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία της συνείδησης! Αφαιρέσαμε λοιπόν το σημείο που λέει ότι ο κομμουνιστής δεν μπορεί να πιστεύει στον Θεό! Στο κόμμα μας το ένα τρίτο των κομμουνιστών είναι θρησκευόμενοι. Υπέρ μου ψήφισαν τότε το 40% (των μελών-σ.σ)».

ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ

Γι αυτό τελικώς ΜΟΝΟ το "ελληνικό" ΚΚΕ έχει μείνει στο ίδιο χάλι εδώ και δεκαετίες....
Ακόμα και ένα από τα σκληρότερα και πιο αδίστακτα και άθεα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου το Ρωσικό, αλλάζει μυαλά... και αποδέχεται την ελευθερία της συνείδησης.... και κατ' επέκτασιν της Πίστης.


Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου