Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Βόλβης Θεσσαλονίκης:Οι οικογένειες σταματούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω αλλοδαπών


Γονείς στα Βρασνά του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκης αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε νηπιαγωγείο και δημοτικό, καθώς οκτώ παιδιά αλλοδαπών μουσουλμάνων εγγράφηκαν στο νηπιαγωγείο, με εντολή της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι οι νέες «κλειστές» Δομές Φιλοξενίας, δεν θα είναι και τόσο «κλειστές»: Θα βγαίνουν όλοι οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί εκτός από... αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά (οι οποίοι όμως θα έπρεπε να είναι στην φυλακή αν έχουν παραβατική συμπεριφορά και όχι σε «Δομή Φιλοξενίας»).

Επίσης θα έχουν κάρτες εισόδου και εξόδου από τους νέους καταυλισμούς όλοι οι διαμένοντες στον καταυλισμό. Κατά τα λοιπά θα είναι «κλειστές»...

Επίσης ο Φιλίππο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να είναι ελεγχόμενες και όχι κλειστές οι νέες δομές.

«Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μου είπαν ότι η κυβέρνηση έχει πλάνο. Μάθαμε και για τα κλειστά κέντρα που ετοιμάζονται στα νησιά. Η Ύπατη Αρμοστεία είναι ενάντια στα κέντρα κράτησης.

Το έκανα ξεκάθαρο στην κυβέρνηση. Με διαβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται να είναι κρατούμενοι όσοι θα διαμένουν εκεί. Πήρα αυτή τη διαβεβαίωση δέκα φορές, όχι μια.

Η κυβέρνηση φυσικά έχει τη δυνατότητα να καταστήσει ελεγχόμενα τα κέντρα, ειδικά αν πρόκειται να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες και κυρίως υπηρεσίες υγείας. Θα περιμένουμε να δούμε, όμως αν πρόκειται να δούμε κέντρα κράτησης, ξεκαθαρίζουμε εξαρχής πως είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει την απροθυμία της να χρηματοδοτήσει κλειστά κέντρα.

Αρα, μόνο κλειστά δεν θα είναι τα νέα κέντρα, καθώς όλα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Πηγή:  http://www.ksipnistere.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο: