Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! (Ας τον στηρίξουμε όλοι με τις προσευχές και την έμπρακτη αγάπη μας)
 
Προς τον
Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού  κ.κ. Κύριλλον

Σεβασμιώτατε,

Με την παρούσα επιστολή μου δηλώνω ότι για λόγους Πίστεως και ιερατικής μου συνειδήσεως παραιτούμαι και αποχωρώ από την ως τώρα εκκλησιαστική διακονία μου ως εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Εκάλης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
 
Είναι πλέον προφανές ότι και Εσείς δυστυχώς, συμφωνείτε και κηρύσσετε "γυμνή τή κεφαλή", δηλ. απροκάλυπτα, την Παναίρεση του Οικουμενισμού και συνεργείτε στην επιβολή του εμβολιαστικού χαράγματος, δέχεστε την κοινωνία με Σχισματικές και Ουνιτικές "Εκκλησίες" ( όπως των Ουκρανών), αποδέχεσθε τις αποφάσεις της ληστρικής Συνόδου του Κολυμπαρίου της Κρήτης το 2016, εκεί όπου για πρώτη φορά συνοδικά αναγνωρίστηκαν όλες οι Αιρέσεις ως Εκκλησίες και οδοί σωτηρίας!!! προσβάλλοντας απευθείας το Σύμβολο της  Πίστεως και τα ιερά μας δόγματα.
 
Όλα αυτά ενεργούνται κατά συνεχή παράβαση των αποφάσεων των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, τις οποίες και τα δύο τελευταία χρόνια έχουν καταπατηθεί τόσο βάναυσα με το κλείσιμο των Ναών πέρυσι και την πρωτοφανή - αντικανονική αλλαγή της ακολουθίας του Πάσχα μαζί με τους Εβραίους φέτος.
 
Προσωπικά, προτιμώ να συνταχθώ με τις διδαχές και το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων, που τόσο σθεναρά αγωνίστηκαν και θυσίασαν τα πάντα για να κρατήσουν αμόλυντη την Πίστη.
 
Παραμένουμε ταπεινά και ευσεβώς στην μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία του Χριστού, δηλ. την Ορθόδοξη.
 
Όλοι γνωρίζουν το γνήσιο  εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα που επί τόσα έτη δείξαμε κατά την επιτέλεση της ιερής μας διακονίας. Ας σεβαστούν όμως και τον δίκαιο έλεγχο περί Πίστεως σε όσα φρικτά επιτελούνται στο μυστικό σώμα του Χριστού μας.
 
Δεν μπορούμε, Σεβασμιώτατε να μένουμε άλλο απαθείς, συμμετέχοντας έστω με μια απλή γραπτή ή προφορική διαφωνία σε μια τέτοια προδοσία ολκής!
 
Έφτασε πια και για μας ο οδυνηρός, μα αγιώτατος καιρός της θυσιαστικής ομολογίας, να προτιμήσουμε πεπαρρησιασμένα και πρακτικά δια της ιεροκανονικής διακοπής του μνημοσύνου σας το "πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις".
  
30 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ελάχιστος εν πρεσβυτέροις π. Χαράλαμπος Τσάντος.

4 σχόλια:

 1. ΠΑΝΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΟ ΑΔΕΛΦΕ, ΒΡΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΕΡΥΣΙ.
  ΕΙΔΑ ΣΕ ΤΡΕΙΛΕΡ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ". ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΟΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΣΟ ΣΧΟΙΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἐὰν περιμένεις ἀπὸ ἐμᾶς νὰ μάθεις τὶ γίνεται καὶ τὶ λέγεται στὴν τηλεόραση, σώθηκες καὶ τέλος πάντων γιατὶ μᾶς βρίζεις;

   Ἄν θὲς τὸ πιστεύεις... ἐπειδὴ ἔχω συνδεδεμένα καὶ ἄλλα μηχανήματα, βίντεο, dvd, ἐνισχυτὲς κ.λπ. ὅταν ἔρχεται κάποιο φεγγάρι στὸν χρόνο κάποιος ἐπισκέπτης καὶ θέλει νὰ δεῖ τηλεόραση, χρειάζομαι τὸ λιγότερο μισὴ ὥρα γιὰ νὰ πετύχω ἦχο καὶ εἰκόνα μαζὶ μέσῳ τοῦ ἐνισχυτὴ καὶ αὐτὸ τὸ καταφέρνω ἐπειδὴ εἶχα κάνει σχεδιάγραμα συνδεσμολογίας. 13 χρόνια τὴν ἔχουμε κλειστή. Ἔτσι καὶ λείπω, εἶναι ὅλα ἄχρηστα, διότι κανεὶς δὲν ξέρει πῶς νὰ τὰ λειτουργήσει...

   Διαγραφή
 3. Ο π. Χαράλαμπος Τσάντος ασυμβίβαστος υπερασπιστής της αληθείας της Πίστεως, υπέρμαχος και στύλος της Ορθοδοξίας.

  Διαβάζουμε στα χρόνια του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.
  Ήταν χρόνια δύσκολα για το γένος μας. Οι Τούρκοι είχαν κατορθώσει να κυριεύσουν όλη τη Μικρά Ασία.
  Κάψανε σπίτια, ατιμάσανε γυναίκες… Περάσανε τα Δαρδανέλλια, ήρθαν στη Θράκη, φτάσανε μέχρι την Κωνσταντινούπολι, και την πολιόρκησαν. Κινδύνευσε η Πόλις να πέση στα χέρια τους.

  Και απαντάει σε όλα αυτά ο Άγιος Μάρκος για την ψευδοένωση που θέλανε να κάνουνε για να μας βοηθήσουν οι φράγκοι:
  («καλύτερα σκλαβωμένα σώματα στους Τούρκους, παρά σκλαβωμένο πνεύμα στον αιρετικό πάπα»).

  Σήμερα για να αντιταχθεί κάποιος στις δυνάμεις του σκότους πρέπει να έχει μέσα του το Άγιον Πνεύμα.

  Και τότε όπως και ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός:
  Απ’ όλα τα βιωτικά και όσα ανάγονται εις την περιποίησιν του σώματος, ευρισκόμενος όλως διόλου μακράν.
  Και επειδή είναι τέτοιος άνθρωπος, την εξορίαν δεν την φοβείται, την πείναν δεν την τρέμει, την δίψαν δεν την υπολογίζει, δεν φρίττει την μάχαιραν, την φυλακήν δεν δειλιά, τον θάνατον τον θεωρεί ευεργέτην”

  Άσε έχουμε στην προσευχή μας τον π. Χαράλαμπο Τσάντο.
  Και ας τον ομοιάσουμε στην ομολογία Πίστεως.  ΑπάντησηΔιαγραφή