Το
τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί ένας ιδιαίτερος σάλος με την
προσπάθεια ασιατικοποίησης της διατροφής μας με την εισαγωγή διαφόρων
εντόμων στον γαστριμαργικό μας πίνακα.
Η ουσία όμως είναι ότι τόσο ο
ελληνικός λαός, όσο και ο ευρωπαϊκός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί, εδώ και
μερικά χρόνια ήδη έχουν βάλει στη διατροφή τους τα έντομα. Ισως όχι
ηθελημένα, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχουν.
Καρμίνιο
Το
καρμίνιο είναι ένα προϊόν που προέρχεται από τα θηλυκά έντομα
Dactylopius coccus, Porphyrophora hamelii, και Porphyrophora polonica.
Το θηλυκό Dactylopius coccus |
Το θηλυκό Porphyrophora hamelii |
Το θηλυκό Porphyrophora polonica |
Τα έντομα από τα οποία παράγεται το καρμίνιο.
Οπως αναφέρει το «Vegan times«:
«Τα
έντομα καλλιεργούνται σε φυτά και μετά συλλέγονται, βράζονται σε νερό
για να σκοτωθούν τα έντομα, μετά αποξηραίνονται στον ήλιο ή σε φούρνους,
και μετά τρίβονται σε σκόνη. Από την επεξεργασία της σκόνης παράγονται
διάφορες μορφές της χρωστικής ουσίας.»
Η συνέχεια εδώ: https://ethnegersis.substack.com/p/032
«Πᾶνος»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου