Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Ιταλία: “50.000 θύματα στις δυνάμεις της αστυνομίας από παρενέργειες του εμβολίου κατά της κόβιντ”

 

Το επεισόδιο της εκπομπής "Fuori Dal Coro", που προβλήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, ξεκίνησε με μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με απόρρητα έγγραφα για τα εμβόλια, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο ερευνών της εκπομπής στο Ιταλικό κανάλι Rete 4.

Ο Μάριο Τζορντάνο επιστρέφει στον αέρα πιο αγριεμένος από ποτέ. Στην εκπομπή του "Fuori dal coro" δεν σκοπεύει να αφήσει τα εμβόλια και τις ανεπιθύμητες παρενέργειες. 

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Μάριο Τζιορντάνο απηύθυνε έκκληση προς τους θεσμούς: "'Ολοι τους σιωπούν", είπε ο Τζιορντάνο, αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας Σκιλάτσι, τον προκάτοχό του Ρομπέρτο Σπεράντζα, τον πρόεδρο του ISS Μπρουζαφέρο, τον πρώην διευθυντή της AIFA (ΕΟΦ) Μαγκρίνι και τον τωρινό πρόεδρο της AIFA Παλού.

Ένα από τα σημεία εκκίνησης του προβληματισμού του Μάριο Τζορντάνο ήταν ένα εσωτερικό έγγραφο της AIFA, όπου ο τότε γενικός διευθυντής Μαγκρίνι είχε πει να μην δημοσιεύονται δεδομένα και σημαντικές πληροφορίες, διότι κάτι τέτοιο θα δολοφονούσε το εμβόλιο: "Λες και η ανησυχία της AIFA (ΕΟΦ) ήταν να σώσει το εμβόλιο και όχι τους ανθρώπους, την απασχολούσε να σώσει τις φαρμακευτικές εταιρείες και όχι την υγεία μας [...] είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί", σημείωσε.

Ο Μάριο Τζιορντάνο φιλοξένησε στο στούντιο μια 27χρονη φοιτήτρια Ιατρικής, την Ασουντίνα, η οποία αφηγείται την ιστορία της. Μετά τη 2η δόση του εμβολίου έχασε την αίσθηση στα χέρια και τα πόδια της και τώρα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. 

"Η Assuntina είναι 27 ετών, είναι φοιτήτρια Ιατρικής", αφηγείται ο Μάριο Τζορντάνο και "Πριν από δύο χρόνια, μετά τη 2η δόση του εμβολίου, αρρώστησε και δεν έχει πια αίσθηση στα χέρια και τα πόδια της. Της συνέστησαν μάλιστα να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο.

Είχε προειδοποιήσει ότι είχε μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος και ότι, ως εκ τούτου, μπορεί να υπήρχε κίνδυνος.

Της είπαν: "Όχι, πρέπει να εμβολιαστείς ούτως ή άλλως".

Εμβολιάστηκε όπως έκαναν και τόσοι άλλοι. Και τι συνέβη στη συνέχεια;

Τι συνέβει στην Ασουντίνα μετά τη 2η δόση;

Η Ασουντίνα καθηλώνεται και χάνει κάθε αίσθηση ευαισθησίας. Ο Μάριο Τζορντάνο λέει: "Τώρα η Assuntina βρίσκεται στο αναπηρικό καροτσάκι και της λένε: πρέπει να εγκαταλείψεις το πανεπιστήμιο. Αλλά παρ' όλα αυτά, θέλει να συνεχίσει να σπουδάζει γιατί θέλει να θεραπεύει παιδιά. Η Ασουντίνα δεν είναι μια αντιεμβολιάστρια. Η Ασουντίνα πιστεύει στην ιατρική, πιστεύει στην επιστήμη. Δώστε λοιπόν απαντήσεις σε αυτήν και σε όλους τους ανθρώπους που, όπως εκείνη, υπέφεραν και υποφέρουν".

Εμβόλιο Κόβιντ, το συνδικάτο των αστυνομικών Cosap καταγγέλλει: "50.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ανεπιθύμητες παρενέργειες"

Το συνδικάτο των αστυνομικών κάνει λόγο για 50.000 τραυματισμένους αστυνομικούς και μέλη του στρατιωτικού σώματος. Πολλοί έχουν κάνει μήνυση κατά της υπηρεσίας και αυτοί που υποφέρουν από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον εμβολιασμό έχουν μείνει στο σπίτι τους, έχουν υποστεί μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις και οι συντάξεις τους έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Πρόκειται για το συνδικάτο των αστυνομικών, το Cosap του Τορίνο, που αναφέρει τα παραπάνω και δηλώνει θορυβημένο από το γεγονός ότι υπάρχουν 40άρηδες:

"που αναγκάζονται να εκτελούν τα συνήθη καθήκοντά τους με τεράστια κόπωση. Έχουν καρδιαγγειακά και νευρολογικά προβλήματα, υπερβολικά υψηλή αρτηριακή πίεση, δυσκολεύονται στην αναπνοή". 

Αυτά είναι τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι υποβλήθηκαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε πολλές περιπτώσεις, είναι το αποτέλεσμα εμβολιασμών που επιβλήθηκε σε άτομα που είχαν θεραπευτεί από την κόβιντ.

Η Υπηρεσίας Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος, οι Πυροσβέστες και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ιταλία. Οι περισσότεροι από αυτούς υπέστησαν ζημιές από το εμβόλιο κόβιντ, την υπεράσπιση των οποίων ανέλαβε ο συνδικαλιστής Λούκα Τσελαμάρε, ο οποίος εξηγεί: 

"Αποφεύγοντας τη λήψη αναμνηστικών, επιτέθηκαν στους στρατιωτικούς θεσμούς του κράτους. Άρχισαν να χορηγούν τις δόσεις στα στρατόπεδα, αλλά όταν συνειδητοποίησαν τους πρώτους ύποπτους θανάτους, που σχετίζονταν με τον εμβολιασμό, οι στρατιωτικοί γιατροί φοβήθηκαν γιατί δεν είχαν την ποινική ασυλία έστειλαν τους πάντες να εμβολιαστούν στα αστικά κέντρα".
Εκεί, "δεν λαμβανόταν ιατρικό ιστορικό, δεν σε παρέπεμπαν σε αρμόδιο γιατρό για τη δέουσα εξέταση και αν ένας συνάδελφος αρνιόταν να δώσει το μπράτσο του επειδή είχε θεραπευτεί από την κόβιντ, τον έθεταν σε διαθεσιμότητα". 

Ο Τσελαμάρε δίνει διευκρινίσεις για τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες μετά το εμβόλιο κόβιντ:

"Πρέπει να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς, μεταξύ των αστυνομικών, των καραμπινιέρων και της οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza). Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εμβολιαστεί, αλλά αντί να αναφέρουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες, καταθέτουν αίτηση για αναρρωτική άδεια. Σε 2, 3 χρόνια, όταν θα αναγνωριστεί, ακριβώς επειδή οφείλεται στην εκτέλεση του καθήκοντος, αυτό θα σημαίνει τουλάχιστον 200 ευρώ περισσότερα το μήνα στη σύνταξη".

Πρόκειται όμως για μια ελάχιστη αποζημίωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι πλήττεται η εργασία και η υγεία. 

Αντίθετα αν καταγγελθούν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, αν δηλωθούν χρόνιες ασθένειες που προκαλούν αναπηρία, και η ταπείνωση που υφίσταται ο εργαζόμενος: μένει στο σπίτι του, και η σύνταξη μειώνεται στο ελάχιστο.
"Είχαμε υγιείς αστυνομικούς, υγιείς καραμπινιέρους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν και τώρα είναι άρρωστοι", 

κατήγγειλε στο Fuori dal Coro ο Λούκα Τσελαμάρε, συνδικαλιστής της αστυνομίας Cosap. 

"Πρέπει να γίνουν δίκες, ο κόσμος ζητάει δικαιοσύνη, όλοι θέλουμε δικαιοσύνη".

Ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό; ρωτά η Ραφαέλα Ρέγκολι.

Ο Λούκα Τσελαμάρε, συνδικαλιστής της αστυνομίας, Cosap απαντά:

"Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που υποχρέωσαν το προσωπικό να εμβολιάσει παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων. Σε μια τόσο δύσκολη πολιτική στιγμή, ποιος ανέλαβε την ευθύνη να διακινδυνεύσει την υγεία των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας μας; Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό! Θέλουμε κάποιος να εκδώσει εντολή κράτησης για αυτούς τους ανθρώπους" και διατυπώνει την καταγγελία για το έγκλημα της "επίθεσης κατά του στρατιωτικού σώματος".

'Αν αποδειχθεί αυτή η κατηγορία, θα ήταν εξαιρετικά σοβαρή', εξηγεί η Ραφαέλα Ρέγκολι, 'μια επίθεση κατά των στρατιωτικών δυνάμεων του κράτους αλλά και κατά της υγείας των πολιτών, μια στρατιά κατεστραμμένων ανθρώπων που θέλουν τώρα απαντήσεις από τους θεσμούς'.

...και τώρα οι τραυματισμένοι, αφού δεν μπορούν πλέον να εργαστούν, και ίσως μην έχοντας μια συγκεκριμένη διάγνωση, κινδυνεύουν να πεταχτούν έξω από τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης.

"Θα ήθελα να τους δω όλους στη φυλακή", λέει η σύζυγος ενός 50χρονου που οδηγούσε περιπολικό μέχρι που εμβολιάστηκε και τώρα με σοβαρό τραυματισμό δεν μπορεί να εργαστεί. "Γιατί αυτό που έκαναν είναι φρικτό, κατέστρεψαν την οικογένειά μου".

"Αυτό δεν είναι πια ζωή, συγγνώμη...", λέει ο ίδιος.

Πόσες ανεπιθύμητες παρενέργειες υπάρχουν μεταξύ των αστυνομικών; ρωτά η Ραφαέλα Ρέγκολι.

"Μεταξύ 10.000 και 50.000 ανδρών", απαντά ο Λούκα Τσελαμάρε από το συνδικάτο των αστυνομικών της Cosap. "Είχαν σοβαρά προβλήματα. Άνθρωποι που είναι κουφοί από το ένα αυτί, άνθρωποι που έχουν χάσει τέσσερις βαθμούς όρασης από το ένα μάτι, άνθρωποι που είχαν θρομβώσεις".

Γιατί δεν το αναφέρουν; Ρωτά η Ραφαέλα Ρέγκολι.

"Επειδή φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους!" σπσντά ο Λούκα Τσελαμάρε από το συνδικάτο αστυνομικών της Cosap.

'"Η ανταπόδειξη ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν καρδιαγγειακά νοσήματα είναι ότι η αυτόνομη ομάδα του Υπουργείου Άμυνας έχει στείλει μια αποστολή στην οποία γράφει ότι ο έλεγχος για καρδιαγγειακά νοσήματα πρέπει να γίνεται ως προληπτικό μέτρο.

Γνωρίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα".

Πηγές:


 
 
Πηγή κειμένου:https://telegra.ph/
 
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου