Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Στην Περιφέρεια Τσερνιβτσί έκαψαν εκκλησία της UOC (Βίντεο)

 
Ιερός Ναός του οσίου Ιώβ του Ποτσάεφ στο Μιλίεβο. Φωτογραφία: t.me/orthobuk

Ο ναός, που χτίστηκε από τους ενορίτες για να αντικαταστήσει αυτόν που είχε καταληφθεί από την UOC-KP του Φιλάρετου Ντενισένκο το 2004, κάηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Στις 24 Απριλίου 2023, ιερός ναός του οσίου Ιώβ του Ποτσάεφ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάηκε στην Περιφέρεια Τσερνιβτσί.

Στο telegram κανάλι της επισκοπής Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα, έγραψαν ότι «απόψε το βράδυ κάηκε μία από τις πιο όμορφες εκκλησίες στην περιοχή Vyzhnytsia, ο ναός του οσίου Ιώβ του Ποτσάεφ στο χωριό Μιλίεβο, στην Μπουκοβίνα».

«Η εκκλησία χτίστηκε από τους ενορίτες αντί της καταληφθείσας από τους υποστηρικτές της εκκλησίας του Φιλάρετου Ντενισένκο (UOC-KP) προς τιμήν της οσίας Παρασκευής της Σερβίας, το 2014. Πυρπολήθηκε επαγγελματικά, χωρίς καμία δυνατότητα σωτηρίας. Το κάψιμο της Ορθόδοξης Πίστεως στην Ουκρανία συνεχίζεται», αναφέρεται στο μήνυμα.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι στις 15 Απριλίου 2023, την παραμονή του Πάσχα, στο χωριό Chepelevka, στην περιοχή Krasilovsky της Περιφέρειας Χμελνίτσκι καιγόταν ναός της UOC.

Επίσης, στις 14 Απριλίου 2023, στην Περιφέρεια του Κιέβου κάηκε ναός της UOC.

Επιπλέον, στις 5 Απριλίου 2023, έπιασε φωτιά Ι.Ν. Αγίας Σκέπης της UOC στο χωριό Γκρεμπένκι, στην περιοχή Μπελοτσερκόφσκι.

Πηγή:https://spzh.news/gr/  

____________________________________

(σ.σ. Στὸ παρακάτω βίντεο, πηγαίνετε στίς ρυθμίσεις καὶ ἐπιλέξτε «Ὑπότιτλοι»,  μετὰ «Ρωσικά» καὶ πάλι «Ὑπότιτλοι», μετὰ «αὐτόματη μετάφραση» καὶ κατόπιν ἐπιλέγουμε «Ἑλληνικά».)


 
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου