Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

“Ισλαμικά στρατόπεδα” εκπαίδευσης σε Βοσνία, Κόσοβο & Μαυροβούνιο υπό την εποπτεία των ΗΠΑ-CIA-BND, Τζόρτζ Σόρος


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “Βαλκανικό Περισκόπιο” σύμφωνα με έρευνα του σερβικού Κέντρου για την Ασφάλεια και την Άμυνα (DBA) που εδρεύει στο Βελιγράδι, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπάρχουν πάνω από 70 στρατόπεδα ριζοσπαστικοποίησης για νέους, κυρίως κάτω των δεκαοκτώ ετών, ενώ παρόμοια υπάρχουν στο Κοσσυφοπέδιο και στο Μαυροβούνιο. Ιδιαίτερα για τη Βοσνία, αναφέρεται ότι εκπαιδεύονται στα στρατόπεδα αυτά περίπου 1.000 άτομα.

Όπως αναφέρει η σερβική «Blic» οι οργανώσεις που διατηρούν τα συγκεκριμένα στρατόπεδα εκπαίδευσης συντηρούνται από μεγάλες δωρεές που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, επισημαίνοντας ότι στη γνωστή «Ζώνη Πολέμου» στο οροπέδιο Ίγκμαν, συγκεντρώνονται συχνά οι πρώην μαχητές του στρατού της Βοσνίας Ερζεγοβίνης


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μία από τις πιο γνωστές ριζοσπαστικές ομάδες είναι η «Τσέρνα Μούνια» / «Μαύρη Αστραπή» που σε βίντεο της κάνει συχνά κλήσεις για έναν νέο πόλεμο εναντίον των Σέρβων.

Μια ακόμη ριζοσπαστική ομάδα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι η «Askeri» η οποία εκπαιδεύει παιδιά, ενώ ένας από τους ιδρυτές και μέλος του διοικητικού συμβουλίου αυτής της ομάδας είναι ο Νάσερ Όριτς.

 
Αθώος κρίθηκε την Δευτέρα, από δικαστήριο του Σαράγεβο, ο Νάσερ 'Οριτς επονομαζόμενος ως «υπερασπιστής» της Σρεμπρένιτσα, κατά του οποίου είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Σέρβων κατά την υπεράσπιση του μουσουλμανικού θυλάκου στον πόλεμο του 1992-95. Σύμφωνα με ενώσεις οικογενειών των θυμάτων, 2.428 είναι περίπου οι σέρβοι άμαχοι και στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην περιοχή αυτή στη διάρκεια της σύγκρουσης.


Είναι κοινό μυστικό στα Βαλκάνια ότι πέντε στρατόπεδα παραστρατιωτικών ομάδων εξακολουθούν να υπάρχουν στο Κοσσυφοπέδιο, στα οποία είχαν εκπαιδευθεί μέλη του UCK και, τώρα, μέλη του λεγόμενου ‘Ισλαμικού κράτους’.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περίπου 400 άτομα από το Κοσσυφοπέδιο εκπαιδεύονται σε αυτήν την τρομοκρατική ομάδα» επισημαίνει το Κέντρο, προσθέτοντας ότι περίπου 100 οικογένειες Αλβανών έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα και υπάρχουν 60 παιδιά κάτω των 17 ετών με γονική συναίνεση.

Παρόμοια στρατόπεδα εκπαίδευσης υπάρχουν και στο Μαυροβούνιο, αναφέρει το κέντρο ερευνών DBA, όπου μάλιστα κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται εκδήλωση που διαρκεί 15 ημέρες. Φέτος συμμετείχαν 45 μαθητές γυμνασίου από το Μαυροβούνιο και πέντε από τα Σκόπια και ο διοργανωτής του καταυλισμού ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου.

Το σερβικό κέντρο ερευνών σημειώνει ότι παρόμοια κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης θα πρέπει να υπάρχουν και στη Σερβία, αλλά βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κράτους, όπου ακολουθούν ελαφρύ στρατιωτικό πρόγραμμα με στόχο να φέρουν το στρατό πιο κοντά στη νεολαία.

Πηγή

Πηγή: http://dia-kosmos.blogspot.com/2018/10/cia-bnd.html
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΕΧΩΜΕ 7-8000000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή