Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Στη Μονή Ταξιαρχών στο Πήλιο υπέβλήθη μήνυση σε 68χρονη γυναίκα, διότι εισήλθε στον ιερό ναό για να παρακολουθήσει την τελούμενη θεία λειτουργία.


Σχόλιο Πᾶνος: Ἐδῶ, ἀντιμετωπίζομεν, ὅσον ἀφορᾶ στὸν διωγμὸ τῆς Ἐκκλησίας μας, μιὰ παραλλαγή τῆς παροιμίας ποὺ λέει· «ὅταν ἔχεις τέτοιους φίλους, τί τοὺς θέλεις τοὺς ἐχθρούς», μὲ τὸ «ὅταν ἔχεις τέτοιους ἱερεῖς, τί τοὺς θέλεις τοὺς πολιτικοὺς ἤ τὶς ἀρχές»...
____________________

Η Μονή Ταξιαρχών Πηλίου τους αιρετικούς Αγγλικανούς και τις παπαδίνες τους δέχεται και τους δίνει και αντίδωρο, ενώ την Χριστιανή που πήγε να λειτουργηθεί την μηνύει λόγῳ κορωνοϊού.

Την μόλυνση ἀπό τις συμπροσευχές με αιρετικούς που απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες δεν την φοβούνται;

«Παραθέτουμε σχετικές Φωτογραφίες ἀπό το γεγονός που συνέβη πρίν ἀπό αρκετά χρόνια με τον κ. Ιγνάτιο λειτουργό»

Βόλος - Γυναίκα μήνυσε ιερέας αφού μπήκε στον Ναό εν ώρα Λειτουργίας 


Την 68χρονη αναζητά η αστυνομία, από χθες το μεσημέρι, αφού παραβίασε τα μέτρα και μπήκε στην εκκλησία να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία. 

Μία 68χρονη αναζητά η αστυνομία, από χθες το μεσημέρι, η οποία -παραβιάζοντας νόμους, κανόνες και διατάξεις - εισήλθε στον ιερό ναό της Μονής Ταξιαρχών στο Πήλιο για να παρακολουθήσει την τελούμενη εκείνη την ώρα θεία λειτουργία.

Η αναζήτηση της γυναίκας από την αστυνομία γίνεται μετά από μήνυση που υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου ο αρχιμανδρίτης ηγούμενος του μοναστηριού διότι η 68χρονη, παρά το γεγονός ότι η θεία λειτουργία
γινόταν κεκλεισμένων των θυρών και απαγορευόταν η παρουσία πιστών, παραβίασε τις διατάξεις και μπήκε στον ιερό ναό αρνούμενη να αποχωρήσει.
_________________

Παραθέτουμε σχετικές Φωτογραφίες από το γεγονός που συνέβη πρίν από αρκετά χρόνια με τον κ.Ιγνάτιο λειτουργό 




«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων»

    Και σε άλλο σημείο ο Άγιος αναφέρει πως όταν προχωρήσει το κακό τότε: «Όταν θα πηγαίνει ο παπάς σε σπίτι λαϊκού, μόλις θα φεύγει θα θυμιάζουν με θυμίαμα!». Για να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό, ότι δεν συμμερίζονται τις δοξασίες του.


    Ο Αββάς Παμβώ : Ερώτησε κάποτε ένας μοναχός τον Αββά Παμβώ: «Αλήθεια γέροντα, θα αλλάξουν οι συνήθειες και οι παραδόσεις των χριστιανών και δεν θα υπάρχουν ιερείς στις εκκλησιές;».

    Και ο Γέροντας απάντησε: «Εκείνο τον καιρό θα ψυχραθεί η αγάπη των πολλών και θα πέσει μεγάλη θλίψη. Θα γίνουν επιδρομές εθνών.

    Μετακινήσεις λαών, αστάθεια στους βασιλείς, ανωμαλία στους κυβερνήτες, οι ιερείς θα γίνουν άσωτοι και οι μοναχοί θα ζουν με αμέλεια. Οι ηγούμενοι θα αδιαφορούν για τη δική τους σωτηρία αλλά και του ποιμνίου τους.

    Θα είναι όλοι τους πρόθυμοι και πρώτοι στα τραπέζια και εριστικοί.

    Οι επίσκοποι πάλι των καιρών εκείνων θα δείχνουν δουλικότητα προς τους ισχυρούς, θα βγάζουν τις αποφάσεις ανάλογα με τα δώρα που θα παίρνουν και δεν θα υπερασπίζονται τους φτωχούς, όταν θα κρίνονται.

    Θα θλίβουν τις χήρες και θα καταταλαιπωρούν τα ορφανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις μας λέει η Γραφή πάτερ, κι εσείς πειθαρχείτε στους άρχοντες;;; Καταλαβαίνω ότι φοβούμενος πως μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει αντιληπτό από την αστυνομία, της είπατε να αποχωρήσει... Αλλά η μήνυση προς τι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή