Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ/ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ: Κορονοϊός μια συνηθισμένη ίωση που πανικοβάλλουν τον κόσμο


Ινστιτούτο Παστέρ: Τίποτα παραπάνω απο τη γρίπη ο κορωνοϊός 

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη, είπε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ. 

Για το αν η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί όπως στην Ιταλία μίλησε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ. 

«Τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας, μπορεί να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση, αλλά θα έλεγα ότι με ανησυχεί λίγο το γεγονός ότι στην Ιταλία ίσως έχουν περισσότερα κρούσματα απ' όσα και οι ίδιοι γνωρίζουν», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Μεντής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του .... 

«Με δεδομένο ότι στην Ιταλία υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πολλές εκθέσεις, στις οποίες έχουν βρεθεί και αρκετοί Ελληνες, υπάρχει η πιθανότητα μερικοί απ' αυτούς να φέρουν τον ιό πίσω και έτσι να έχουμε κάποια εξάπλωση», είπε. 

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από τη γρίπη» «Αλλά ό,τι και αν γίνει, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερο φόβο, όσο φόβο έχουμε για τη γρίπη, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη», επισήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου