Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η Ελλάδα απέτρεψε την τοποθέτηση βιολογικής βόμβας σώζοντας την ενωμένη Ευρώπη



Παρακολουθούμε και μεταφέρουμε σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις στο μέτωπο του Έβρου και του ανατολικού Αιγαίου. Όχι μόνο για να αναδείξουμε την 180 μοιρών στροφή της ελληνικής πολιτικής έναντι της τουρκικής απειλής (με οποιαδήποτε μορφή κατά καιρούς λαμβάνει αυτή) και την καθοριστική και τεράστια συμβολή των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο απροσπέλαστο των ελληνικών συνόρων. 

Επιμένουμε σε αυτή την τακτική και για να αναδείξουμε με όλους τους τρόπους το πόσο σημαντική είναι η συμβολή της Ελλάδας και στην αποτροπή μίας ακόμα μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Γράφει ο Στέργιος Δ. Θεοφανίδης

Ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα ήταν ο καθηγητής Κώστας Γρίβας. Επανερχόμαστε για να καταστήσουμε την τεράστια ελληνική συμβολή στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ευρώπη ακόμα πιο σαφή, δεδομένου ότι η λήψη μέτρων πανευρωπαϊκά αλλά και στη χώρα μας, αποτελεί εδώ και αρκετές ημέρες πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ. Στην ελληνική συμβολή δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστες αναφορές, κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά ΑΔΙΚΟ…

Πιστεύουμε ότι αυτό που υποστηρίζουμε δεν εμπεριέχει την παραμικρή δόση υπερβολής, για τους παρακάτω λόγους:

– Η αποτροπή της εισόδου δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, μέσω των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, που ως διαδικασία ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Φεβρουαρίου, περιόρισε τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Γιατί ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στον Έβρο, έχει περάσει στην Τουρκία μέσω Ιράν. Χώρα στην οποία η διασπορά του κορωναϊου έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάτι που πολύ σύντομα αναμένεται να αποκαλυφθεί ότι συμβαίνει και στη γειτονική Τουρκία…

Ακόμη και σε περίπτωση που όλοι αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα από την 1η μέχρι και την 15η Μαρτίου, θα αυξάνονταν κατακόρυφα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό για τον πολύ απλό λόγο ότι ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή χώρα δεν είχε λάβει μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού σε αυτό το χρονικό διάστημα. Στα λιμάνια, τα χερσαία σύνορα και τα αεροδρόμιά τους…

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς μετακίνησης από τις 13 Μαρτίου, ενώ κατέληξαν να κλείσουν τα σύνορά τους και να επιβάλλον αυστηρούς ελέγχους από τις 17 Μαρτίου. Σχεδόν τρεις ολόκληρες εβδομάδες δηλαδή από την έναρξη της πολιορκίας του Έβρου!

– Η Τουρκία συμπεριφέρθηκε εγκληματικά κυρίως έναντι των πολιτών της και οπωσδήποτε έναντι όσων ταξίδεψαν στο εσωτερικό της.

Με το να αρνείται επί δύο περίπου εβδομάδες την ύπαρξη κρουσμάτων στο έδαφός της και να έχει ως πάγια πολιτική την αφαίρεση της πρόσβασης των αεροπορικών εταιρειών στα αεροδρόμιά της (ιδιαίτερα σε αυτό της Κωνσταντινούπολης…) σε περίπτωση άρνησης των τελευταίων να πετάξουν σε τουρκικούς προορισμούς οι οποίοι δεν τελούν υπό επίσημο περιορισμό των Αρχών, προκάλεσε ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλές άλλες Ηπείρους και χώρες.

Η προώθηση δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υπήρξε εγκληματική ενέργεια και από υγειονομικής πλευράς, δεδομένου ότι η διασπορά του κορονοϊού αποτελούσε ήδη απειλή η οποία είχε αναγνωριστεί και εκτιμηθεί.

– Η Ευρώπη κέρδισε πολύτιμο χρόνο μέσα από την ελληνική αντίσταση στον Έβρο και το ανατολικό Αιγαίο και άρχισε την επιβολή μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος της διασποράς, μετά την πολύ μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στην Ιταλία, η οποία δυστυχώς συνοδεύθηκε και από μεγάλο αριθμό θανάτων.

Φανταστείτε ότι τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο σταμάτησαν να δέχονται πτήσεις, ή δέχονταν πτήσεις μόνο για τη μεταφορά επαναπατρισθέντων πολιτών μετά τις 15 Μαρτίου!

Όσο και αν θέλει να το παραβλέψει κανείς επομένως, η συμβολή της Ελλάδας στη συνολική προσπάθεια της αποτροπής διασποράς του κορονοϊού στην Ευρώπη είναι καθοριστική μέσω της απόφασης να κλείσει τον Έβρο και το ανατολικό Αιγαίο.

Δεν το λέμε εμείς… ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. Μέχρι και την 15η Μαρτίου οι ελληνικές δυνάμεις είχαν αποτρέψει την παράνομη είσοδο στη χώρα, 55.000 τουλάχιστον μεταναστών. Υπολογίστε δε τριπλάσιο ή και πενταπλάσιο αριθμό σε περίπτωση που τα ελληνικά σύνορα άνοιγαν… Όπως θέλουν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι…) περισσότερο “ανθρωπιστές” από όλους εμάς.

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. https://simeiakairwn.wordpress.com/2020/03/21/%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%8d-%ce%b3%ce%b1%cf%81-%ce%ae%ce%bb%ce%b8%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%b5%ce%bd-%cf%8c/

    ΑπάντησηΔιαγραφή