Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Όταν το ΚΚΕ βρίσκεται, για ακόμα μία φορά, απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό και αρνείται την Ιστορία...


Την πάγια θέση της άρνησης απέναντι στις Σταλινικές διώξεις (1937-1949) κατά των Ποντίων, αλλά και των άλλων μειονοτήτων, εξέφρασε για ακόμα μία φορά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018.

Μετά το τέλος της συνάντησης και σύμφωνα με το επίσημο διαδικτυακό ενημερωτικό portal του ΚΚΕ, 902.gr, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε ακόμα στην αντίθεση και την πάλη του ΚΚΕ ενάντια σε προσπάθειες διαφόρων αντικομμουνιστικών παραγόντων του Ποντιακού χώρου, που επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία σχετικά με τη ζωή των Ποντίων στην ΕΣΣΔ, να εμπορευματοποιήσουν το λαϊκό πολιτισμό και να τον ελέγξουν πολιτικά και πολιτιστικά.

Μία δήλωση η οποία έγινε απέναντι στο "υποτιθέμενο" κορυφαίο (θεσμικά και όχι ουσιαστικά) όργανο του χώρου, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση / ανακοίνωση εκ μέρους των Ποντιακών φορέων.
Ο πρώτος τη τάξη, εκπρόσωπος ενός πολιτικού φορέα, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που με τη θέση που εκφράζει, στρέφεται εναντίον μέρους της Ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου. Λίγα χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του ξεριζωμού, οι Έλληνες βίωσαν ένα δεύτερο ξεριζωμό. Αυτόν των σταλινικών διώξεων!
Λίγες μέρες μετά τους χορούς και τα πανηγύρια, και ενόψει της εκκολαπτόμενης ενότητας του Ποντιακού χώρου, γινόμαστε θιασώτες μίας προσβλητικής αναφοράς στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η Ιστορία δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται.

Θεόφιλος Κωτσίδης


Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς αυτη ειναι η αλήθεια ,καποτε πέρασα και απο το κκε ,δωδεκα ολόκληρα χρονια
    υπηρέτησα αυτους ,οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, η ηγεσία τρώει καλα και η του κόμματος , οι απλοι κομμουνιστές ειναι τα θύματα οπως ήμουν καποτε εγω και αλλοι φιλοι μου σύντροφοι,μεγαλύτεροι απάτη να κορόιδευες τον αλλον πνευματικά να τον κανεις υποχείριο σου το κκε ειναι απατη!!! οι κουμουνιστες ειναι απλοι και ειλικρινής άνθρωποι θύματα πωρωμένα οπως και ΕΓΩ κάποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή