Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Δίκτυο Δήμων για το μεταναστευτικό



Έντεκα δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών, υπογράφουν πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη πολιτικών και εργαλείων ένταξης προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.
Η πρώτη συνάντηση του δικτύου πόλεων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα με τους εκπροσώπους των δήμων που συμμετείχαν να θίγουν επιτακτικά το ζήτημα της πρόσβασης προσφύγων στην εκπαίδευση αλλά και στην αγορά εργασίας.


Η ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και μεταφοράς τεχνογνωσίας αποτελούν βασικούς στόχους της συνεργασίας. «Επιχειρούμε να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας σε επίπεδο δήμων αλλά και να δυναμώσουμε τη φωνή μας σε εθνικό επίπεδο», είπε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης για τη στήριξη και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών Σοφία Ασλανίδου

Σύμφωνα με την ίδια θέματα εκπαίδευσης και εργασίας είναι αυτά που καίνε τους περισσότερους δήμους. «Πώς θα πεισθούν να μάθουν τα προσφυγόπουλα την ελληνική γλώσσα», αναρωτήθηκε η κ. Ασλανίδου και πρόσθεσε: «Είναι θέμα γιατί αυτό αποτελεί διαβατήριο για να ενταχθούν πιο γρήγορα στην ελληνική κοινωνία» .

Αναφερόμενη στο θέμα ένταξης προσφύγων στην αγορά εργασίας η κ. Ασλανίδου είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο έτσι ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες. «Οι δήμοι είναι αναγκαίο να συνεργαστούν προς μια κοινή κατεύθυνση. Και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να πιέσει τους δήμους να υιοθετήσουν καλές πρακτικές».

Το «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη» δημιουργείται στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Σ' αυτό συμμετέχουν έως σήμερα 11 δήμοι: Αθηναίων, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νέας Φιλαδέλφειας, Πειραιώς, Τρικκαίων και Τρίπολης.

Πηγή: https://www.epiruspost.gr/
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα...
    Θα μας σφάξουν στο γόνατο όταν έρθει η ώρα......

    Αγγελική



    ΑπάντησηΔιαγραφή